Crima șocantă de la Piatra Neamț. El e ucigașul care și-a înjunghiat soția la spital, unde tocmai devenise directoare!

3
1000
Criminalul Sebastian Dumitru Patriche

Anca Patriche (49 de ani) tocmai fusese numită director de îngrijiri al Spitalului Judeţean Neamţ, în urma concursului susținut pe 8 ianuarie. N-a apucat să se bucure de noua funcție. Vineri, 10 ianuarie, soțul ei, Sebastian Dumitru Patriche (50 de ani), cu care se afla în divorț, a venit la spital „s-o felicite”. A înjunghiat-o mortal.

Camerele de supraveghere au surprins momentul în care Sebastian Dumitru Patriche a intrat în spital cu două pungi în mână, în timpul orelor de vizită, iar în jurul orei 15.30 a intrat în cabinetul în care se afla soţia sa. Individul a încuiat uşa, apoi i-a aplicat două lovituri de cuţit: una în zona toracică şi una în gât, potrivit TV Neamţ.

Victima a apucat să ţipe de două ori, ceea ce a alertat angajații de pe Secție, care şi-au găsit colega zăcând într-o baltă de sânge.

Medicii au spus că pierderea masivă de sânge şi secţionarea arterei au făcut ca orice intervenţie medicală să fie inutilă.

Atacatorul a ieșit din birou şi s-a oprit pe un hol din apropierea încăperii unde şi-a ucis soţia. Paznicii spitalului l-au găsit în locul respectiv şi au aşteptat să vină poliţiştii.

Criminalul a fost reţinut și, ulterior, arestat preventiv pentru 30 de zile.

Victima și ucigașul: Anca Patriche – Sebastian Dumitru Patriche

Femeia nu reclamase violențele și nu solicitase ordin de protecție

Poliţia municipiului Piatra Neamţ a fost sesizată vineri, în jurul orei 16, cu privire la faptul că în unitatea medicală din Piatra Neamţ a fost înjunghiată o femeie.

„Din cercetările preliminarii efectuate a reieşit că un bărbat de 50 de ani, din Piatra Neamţ, şi-ar fi înjunghiat mortal soţia de 49 de ani. Persoana bănuită de comitarea faptei se află în custodia poliţiştilor. De precizat este faptul că victima nu solicitase ordin de protecţie faţă de acesta. De asemenea, în prealabil, nu ar fi fost depuse sesizări privind posibile acte de violenţă”, au precizat reprezentanţii IPJ Neamţ.

Aceasta a fost marea greșeală a Ancăi Patriche: deși soțul ei, cu care se afla în proces de divorț, era deosebit de violent, femeia n-a solicitat ordin de protecţie faţă de el şi nici n-a depus sesizări privind acte de violenţă.

Anca Patriche a promovat examenul susţinut pe 8 ianuarie, pentru funcţia de director de îngrijiri al Spitalului Judeţean Neamţ, şi tocmai fusese numită în acest post. Înainte de concurs, era asistenta şefă a secţiei Chirurgie.

Criminalul le-a spus procurorilor că motivul pentru care a mers la spital a fost „să-şi felicite soţia” pentru noua ei funcție. A găsit-o ușor, în vechiul ei birou, pentru că femeia nu apucase să se mute în noul birou.

Crimă cu premeditare

Ucigașul de la Piatra Neamț nu a putut fi audiat deocamdată, din cauza stării psihice precare, după ce a conștientizat fapta comisă. Procurorii iau în calcul premeditarea, deoarece el a mers de acasă la spital cu cuțitul în sacoșă.

Procurorul Stelian Olteanu, de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Neamț, a declarat sâmbătă că asasinul Sebastian Dumitru Patriche nu a putut fi audiat, însă este conștient de fapta comisă.

„Am încercat să-l determinăm să dea o declarație, dar nu am reușit. Am amânat audierea lui în calitatea de suspect și inculpat pentru săptămâna viitoare, când probabil că se va limpezi din punct de vedere psihic și atunci o să-și poată face și apărări, o să aibă o declarație completă, să ne prezinte un tablou mai detaliat al motivelor care au dus la săvârșirea acestei fapte”, a spus procurorul.

Oamenii legii iau în calcul varianta că bărbatul și-a premeditat fapta, dovadă că a mers la spital cu cuțitul în sacoșa de cumpărături.

„Din punctul meu de vedere, în acest moment, intenția a fost foarte clară – intenție directă a autorului de a săvârși infracțiunea. Acum se pune problema extinderii sau a încadrării juridice vizavi de existența premeditării, care este o nouă încadrare juridică, este omor calificat, cu pedeapsă mai mare, cu un spor față de ceea ce înseamnă omorul simplu. (…) A venit cu cuțitul în sacoșă. Nu iei cuțitul de acasă și mergi la spital – cuțit cu lama de 20 și ceva de centimetri – dacă nu ai de gând să-l folosești”, a mai spus procurorul Olteanu.

În discuțiile cu anchetatorii, bărbatul a spus că este afectat de ceea ce a făcut, că a conviețuit cu soția sa 27 de ani și că a venit la spital „s-o felicite pentru noua funcție”. Dar cu cuțitul în sacoșă!

Criminalul cu două sacoșe. Imagine din spital

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

3 COMENTARII

  1. Ar fi interesant sa aflam ceva detalii despre acest individ.
    Nu ar fi exclus să aflam ca e vreun fost milițian, pensionat la 40 de ani (cum e la ei) si cu o pensie specială de vreo 50-60 de milioane.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here