marți, mai 28, 2024
AcasăNewsCele mai norocoase oi din lume: au scăpat de la înec, dar...

Cele mai norocoase oi din lume: au scăpat de la înec, dar și de la sacrificare. Naufragiul din portul Midia le-a salvat viața

-

Pe nava Queen Hind, scufundată pe 24 noiembrie 2019 în Portul Midia, se aflau 14.600 de oi, care ar fi trebuit să ajungă în Libia, pentru sacrificare. Au fost salvate peste 250 de oi, dar au supraviețuit doar 180. Acestea vor muri de moarte bună, nu vor mai fi trimise la consum. Sunt cele mai norocoase oi din lume: moartea le-a ocolit de două ori, iar naufragiul le-a salvat.

Cele 180 de oi salvate de pe nava scufundată în portul Midia au fost transferate la un adăpost din judeţul Ilfov, unde vor rămâne până la sfârşitul vieţii.

„Astăzi, cele 180 de oi salvate de pe nava scufundată în portul Midia au fost tranferate la un adăpost din localitatea Burias, judeţul Ilfov, aparţinând asociaţiei «ARCA – ANIMAL RESCUE AND CARE», asociaţie care le-a preluat în custodie. Preşedintele Autorităţii Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor, dr. Robert Chioveanu, s-a deplasat la adăpostul unde au fost transferate animalele, pentru a verifica personal că sunt respectate toate condiţiile de bunăstare şi protecţie a animalelor”, a transmis vineri Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA).

„Preluarea animalelor s-a efectuat în baza unui proces verbal de predare-primire, semnat de inspectori sanitar-veterinari din cadrul DSVSA Ilfov, de persoana care a preluat cu titlu de custodie animalele şi medicul veterinar de liberă practică contractat să asigure asistenţa sanitară veterinară pentru animale. Pentru întreţinerea animalelor, asociaţia are obligaţia de a asigura asistenţa sanitară veterinară pentru respectivele animale şi de a permite accesul medicilor veterinari oficiali de la DSVSA, pe rază căreia este amplasat adăpostul, pentru inspecţia animalelor şi a condiţiilor, ori de câte ori este necesar”, a mai transmis ANSVSA.

- Advertisement -

Sursa citată a precizat că aceste animalele vor beneficia de condiţii bune, vor fi îngrijite până la sfârşitul vieţii şi nu vor putea fi comercializate sau abatorizate.

Nava Queen Hind, sub pavilion Palau, de 3785 tdw, încărcată cu 14.600 de oi şi un echipaj de 22 de marinari de naţionalitate siriană, s-a înclinat periculos şi s-a scufundat parţial pe bordul drept, în bazinul Portului Midia, după ce a plecat de la cheu.

Autorităţile portuare au reuşit salvarea întregului echipaj. Timp de mai multe zile, autorităţile au reuşit să salveze de la bordul navei peste 250 de oi, dar unele au murit sau au fost eutanasiate din cauza rănilor prea grave.

- Advertisement -

Cinci firme, dintre care trei din străinătate, şi-au manifestat interesul pentru ranfluarea navei.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

- Advertisement -

2 COMENTARII

  1. O sa se distreze pleava societatii romanesti la mamaia in zeama de cadavre pe linga toate dejectiile din EU, Ukraina, Belarus si Russia. Bineinteles ca toate masuratorile vor arata o calitate perfecta a apei.

  2. Ma bucur ca avem adaposturi pentru animale de toate categoriile,nu numai exotice sau de companie,ci si care primesc si ingrijesc animale domestice.Si ma mai bucura ca vad ziaristi cu inimi mari ca Lora Schmit-Popa!Este incurajator si faptul ca avem un alt ministru la mediu si la interne care nu mai tolereaza violenta gratuita fata de animale si sunt receptivi la sesizarile primite de la presa ,ong-uri si asociatiile de protectia animalelor si a mediului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -