Siegfried Mureşan, comisar european? UE şi-a pierdut răbdarea cu România, Guvernul Orban e obligat să ia o decizie rapidă

2
2256
Siegfried Mureşan şi Ludovic Orban

Europarlamentarul PNL Siegfried Mureşan se află din nou în prim-plan, după ce a fost în cărţi inclusiv pentru postul de prim-ministru. La Bruxelles, liderii europeni şi-au pierdut răbdarea cu România. Este singura ţară care nu a făcut o propunere validă pentru un post de comisar european în noua Comisie condusă de Ursula von der Leyen.

Viorica Dăncilă şi-a bătut joc de liderii UE, făcând două propuneri indecente: Rovana Plumb şi Dan Nica, ambii cu mari probleme de imagine şi de dosar penal.

N-a fost suficient. Dăncilă a propus un al treilea candidat – Victor Negrescu -, deşi era deja demisă din funcţia de prim-ministru.

UE nu a validat nici a treia propunere, iar acum aşteaptă urgent un nume fără probleme din partea Guvernului Ludovic Orban.

Iar cel mai vehiculat politician este Siegfried Mureşan, europarlamentar PNL şi purtător de cuvânt al PPE, cel mai important grup politic din Parlamentul European.

Siegfried Mureşan s-a zbătut la scenă deschisă, în Parlamentul European, pentru candidatura lui Kovesi la şefia Parchetului UE, a fost cel mai implicat dintre toţi cei care au ajutat la acest mare succes românesc, a presat dinspre Parlamentul European spre Consiliu, a dat comunicate, a postat informări la zi pe pagina sa de Facebook.

În viaţa personală, Siegfried Mureşan este căsătorit, din septembrie 2016, cu Cătălina Manea, care ocupă, începând cu anul 2019, funcția de expert în combaterea fraudei în cadrul Băncii Europene de Investiții la Luxemburg. Este pasionat de tenis și fan declarat al jucătorului spaniol Rafael Nadal.

Pentru toate aceste motive, la care mai putem adăuga tinereţea ce cucereşte statele UE în materie de politică de tip nou, Siegfried Mureşan (38 de ani) ar fi o soluţie plauzibilă pentru postul de comisar european.

Cel mai probabil, Mureşan ar putea prelua portofoliul Transporturilor din Comisia Ursula von der Leyen.

Premierul  Ludovic Orban a declarat luni că noul guvern va face cât mai repede o nouă propunere de comisar european, după ce se va consulta cu preşedintele. 

Ludovic Orban a refuzat să dea vreun nume sau să spună dacă va fi bărbat sau femeie, dar a precizat că respectivul candidat va fi audiat în prealabil în comisia pentru afaceri europene din Parlament.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

În sondajul USR, creștere spectaculoasă a PNL: 36,8%. Dăncilă, ușor avans în fața lui Barna pentru a intra în turul 2

Pericol! După 24 de ani, Pro TV este vândută de americani unui miliardar ceh apropiat de Rusia

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here