Și tinerii mor de coronavirus: o mamă de 21 de ani a fost răpusă de virus, fără a avea alte boli

0
5995

Avea 21 de ani și era mama unui băiețel de 13 luni. Chiara Cringolo, o tânără italiancă care locuia în provincia Torino, regiunea Piemont, din nordul Italiei, a murit din cauza unor complicații produse de Covid-19, deși nu avea alte patologii. „Era sănătoasă, nu avea alte boli”, spune mama Chiarei.

Soartă crudă pentru o tânără mamă de 21 de ani care locuia în orășelul Romano Canavese, situat în provincia Torino din nordul Italiei. Chiara Cringolo, mama unui băiețel de 13 luni, a murit într-un spital torinez din cauza complicațiilor apărute în urma îmbolnăvirii de Covid-19.

Chiara a fost testată pozitiv la coronavirus pe 21 octombrie, la spitalul din Ivrea. A decis să meargă la un control după ce a avut tuse și alte simptome. După internare, virusul i-a provocat o pneumonie bilaterală.

Transportată de urgență la spitalul Molinette din Torino, în secția de terapie intensivă, Chiara a dat semne aparente de însănătoșire, dar de vineri starea ei s-a înrăutățit brusc, până la moartea sa, survenită în cursul zilei de duminică.

„Nu avea alte patologii, nu avea probleme cu inima, era doar puțin robustă, dar era sănătoasă tun. Nu reușim să înțelegem cum a putut să se întâmple asta”, declară Barbara, mama Chiarei. Totul a început pe 19 octombrie, „avea un pic de tuse și puțină febră”. A doua zi i-a telefonat mamei sale, spunându-i „că nu reușea să respire”. „Am mers imediat la Urgență, la spitalul din Ivrea. Era pe 20 octombrie, rezultatul a fost pozitiv și de atunci nu am mai văzut-o”.

Conform cotidianului italian La Repubblica, Chiara a fost transferată de la spitalul din Ivrea la spitalul Molinette. Barbara, mama Chiarei, povestește: „În fiecare după-amiază, un medic ne suna ca să ne dea vești despre ea. Până ieri, la ora 14.45, când ne-a sunat să ne spună că a murit. Suntem infectați și noi, acum așteptăm rezultatele noilor teste, care erau pozitive ultima oară. Dacă vor fi pozitive și acestea, riscăm să nu-i putem da ultimul salut fiicei noastre”.

Primarul din Romano Canavese, Oscarino Ferrero, a dat știrea întregii comunități și a făcut un apel la responsabilitate: „Din păcate, această moarte demonstrează că virusul este letal nu doar pentru persoanele vârstnice. Poate să-l atingă pe oricare dintre noi, la orice vârstă. Consecințele acestei pandemii ne pot afecta de aproape, cu mari pierderi”.

Această istorie dureroasă se adaugă altor tragedii care au îndoliat Italia, precum moartea lui Tullio, un muncitor de 63 de ani din orașul Napoli. După ce Tullio a fost răpus de coronavirus, soția sa a decis să facă publice mesajele pe care el le trimitea familiei de pe patul de spital, prin care povestea despre durerile și nevoile lui zilnice.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Bani de la primarul Tudorache (Sectorul 1) pentru clipul mincinos „Spitalul de Urgență”: Savaliuc – 50.000 €, Lazarus – 30.000 €. Lista profitorilor

INTERVIU. Cristian Diaconescu despre alegeri și vize: ”Cu Biden, avem o șansă care nu se mai întoarce în 20 de ani”

Profesor dat afară pentru că a refuzat să predea online. Altuia, din același motiv, i-a fost micșorat salariul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.