Și PNL o susține pe Codruța Kovesi ca procuror-șef european. Orban: „Ministrul Justiției este într-o postură caraghioasă”

0
19050
Ludovic Orban anunță prioritatea zero pentru PNL: demiterea lui Dragnea

După USR și Monica Macovei, care s-au pronunțat luni, marți a venit rândul PNL să-și anunțe sprijinul pentru Laura Codruța Kovesi la șefia Parchetului european.

Ludovic Orban , președintele PNL, îi cere ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, să renunţe la încercările de a sabota numirea Codruței Kovesi ca procuror-șef european şi de a o denigra pe fosta şefă a DNA.

Declarațiile lui Ludovic Orban

  • „Partidul Naţional Liberal va susţine ca reprezentantul României, clasat pe primul loc în ordinea de preferinţă, în persoana Laurei Codruţa Kovesi, să fie validat în această poziţie deosebit de importantă şi prestigioasă în cadrul Uniunii Europene. În acest sens, reprezentanţii PNL vor milita activ la nivelul Parlamentului European şi al grupului Partidului Popularilor Europeni (PPE) – cel mai puternic partid la nivel european – pentru a obţine un vot favorabil candidaturii fostului procuror general şi procuror-şef al DNA, care va avea loc cel mai probabil în luna martie”.
  • „Solicităm ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, să renunţe la eforturile de blocare a acestei proceduri şi de denigrare a fostului şef al DNA şi să înţeleagă faptul că această campanie pe care a declanşat-o este dăunătoare României”.
  • „Patriotismul pe care îl clamează Tudorel Toader şi coaliţia PSD-ALDE nu este altceva decât o retorică de carton, goală de conţinut”.
  • „Postura în care s-a aşezat ministrul Justiţiei este una caraghioasă, câtă vreme juriul care a realizat selecţia este format din 12 specialişti din statele Uniunii Europene, care ştiu foarte bine cum a fost regizat procesul de schimbare din funcţie a fostei şefe a DNA de către Liviu Dragnea şi camarila sa”.
  • „Dacă Tudorel Toader va persista în a fi ostil numirii candidatului României în poziţia de procuror-şef european şi, cu toate acestea, doamna Kovesi va obţine această funcţie, ministrul Justiţiei va fi obligat să-şi prezinte urgent demisia, întrucât va fi dovedit că s-a compromis iremediabil în văzul întregii Uniuni Europene”.

CITIŢI ŞI:

Tudorele, ai aflat? Kovesi, locul 1 la concursul pentru postul de procuror-şef al UE!

Tudorele, Kovesi te-a revocat deja!

Tudorel o „înjunghie” pe Kovesi. Turbează că europenii au ales-o prima pentru postul de procuror-şef al UE. „Ei nu cunosc abuzurile comise de Kovesi”

„Ce face ministrul Justiției e defăimător pentru România! Sunt mândru să-i fiu coleg doamnei Kovesi”

Monica Macovei: „O votez pe Kovesi, e cea mai bună. Toader trădează interesele țării. Să-și dea demisia și să stea toată viața cu capul plecat!”

USR o susține pe Kovesi la Bruxelles. „Avem şansa de a avea o româncă procuror european. O va sabota Guvernul?”

Teorie sifilitică a propagandei PSD: Kovesi e recompensată de Europa pentru că a distrus afacerile românilor ca să câștige străinii!

Turbează ciuma roșie! Codruța Kovesi, selectată între cei 5 candidați (din 30) dintre care va fi ales procurorul-șef european

Şoc la Antena 3! Fosta avocată a lui Dragnea: „Doamna Kovesi va câştiga la CEDO”. Țipete, proteste, vociferări

Tudorel e în perfuzii! CEDO a admis „în principiu” sesizarea lui Kovesi privind revocarea de la șefia DNA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here