Ucrainenii l-au aruncat în aer, în propria casă, pe generalul putinist Afanasievski, șeful „vămii” din Lugansk-ul ocupat de ruși

4
98769
Gen.-mr. Iuri Afanasievski

Luptătorii din cadrul Serviciului de Securitate al Ucrainei (SBU) i-au venit de hac șefului vămii din autoproclamata Republică Populară Lugansk, generalul-maior Iuri Afanasievski. Acesta a fost aruncat în aer, în propria casă, în regiunea ocupată de armata Kremlinului încă de la debutul „operațiunii militare speciale”. Principalul „ofițer vamal al LPR” a scăpat cu viață, dar a ajuns direct la terapie intensivă, cu răni deosebit de grave.

Conform site-ului Obozrevatel.com, Afanasievski se ocupa cu spălarea banilor petru finanțarea unităților invadatoare care luptă împotriva Ucrainei. În spatele atentatului, scriu jurnaliștii de la Kiev, ar sta chiar SBU. La rândul lor, cotropitorii au informat că l-au reținut pe autorul tentativei de asasinat.

Obozrevatel.com: „A fost aruncat în aer în propria sa casă. Afanasievski s-a ales cu mai multe răni la cap, gât și abdomen, în urma schijelor, și se află la terapie intensivă, în stare gravă. Afanasievski are gradul de general-maior și este un agent al aparatului central al FSB. În organizația teroristă «LPR», creată de Federația Rusă, el joacă rolul de «finanțator» al liderului «LPR», Leonid Pasecinik. Astfel, Afanasievski a «spălat» fonduri pentru a finanța grupurile armate care au luptat împotriva Ucrainei. El este supus sancțiunilor din partea UE, Marii Britanii, Canadei, Elveției și Japoniei”.

Comitetul de Investigații al Federației Ruse a emis un comunicat în legătură cu explozia din imobilul generalului putinist, susținând că s-a produs după ce, pe 3 septembrie, un localnic din Lugansk i-ar fi predat „șefului vămilor LPR” un telefon mobil cu un dispozitiv exploziv instalat în el. Pe numele „deținutului” s-au deschis două dosare penale în temeiul articolelor „Tentativă de omor” și „Achiziție ilegală, transfer, vânzare, depozitare, transport, expediere sau transport de explozivi sau dispozitive explozive”.

Situația din Lugansk devine una extrem de grea pentru ocupanți, care până nu demult dețineau controlul absolut în regiune. Site-ul Obozrevatel.com scrie că, nu cu mult timp în urmă, partizanii mișcării militare „Ateș” au lichidat toate patrulele militare rusești din „LPR”. Ocupanții n-au mai reușit să găsească personal militar pentru noi patrule.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Zelenski, elegant după ce conducătorii României i-au făcut mincinoși pe cei ucraineni, pe nedrept, timp de două zile. Mincinoși erau ai noștri, care în cele din urmă au recunoscut că o dronă rusească a căzut pe teritoriul României

* Breșă gravă de securitate: Armata română a achiziționat de la o firmă controlată de Armata chineză echipament electronic instalat tocmai la Statul Major al Forțelor Terestre!

* VIDEO. Lui Ciolacu i-a explodat în nas minciuna „9,4%”! Acum își contrazice propria mitomanie: de un an tot clămpănea că „nu putem mări pensiile din cauza plafonului de 9,4% din PIB, pus de USR în PNRR”

* Propunerea șantajistă a lui Ciolacu, pentru UE: să fie lăsat să supra-îndatoreze România, să nu se atingă de pensiile speciale și nici de clientela de partid, să nu facă reforme și, la schimb, Europa să-i dea miliarde

* În plină criză, Guvernul Ciolacu dă ilegal 180.000 de euro televiziunii lui Pandele, ca să trimită caravana lui Mircea Radu prin Europa

* PNL a pus șef la Garda de Mediu Tulcea un infractor. După 4 luni, acesta a recidivat, fiind prins când lua șpagă 5.000 de euro. Are și „calități” politice: traseist trecut prin 7 partide!

* Abia vârât în Guvern, Ponta emite abjecții anti-occidentale: „Vor doar să trimită facturi uriașe către statul român!”. Mesajul șocant e transmis, practic, de Guvernul României către statele care au sărit să ne ajute cu marii arși în explozia de la Crevedia

* Șoferul beat și drogat, care a ucis o femeie de ziua ei, e colonel de poliție, fost șef la Crimă Organizată București

* Trădare: Klaus Iohannis „își dorește” ca PSD să fie votat de cât mai mulți români! Acum trei ani pronunța cu scârbă: „acest Peee Seee Deee”

* Beizadeaua agramată de la Realitatea Plus insinuează că membrii CNA sunt bețivi, drogați și corupți pentru că o amendează pe ea. „Pot fi și ei testați de anumite substanțe? Poate unii exagerează cu băutura, altul cu…”

4 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.