Șeful demisionar al Poliției Române n-a înțeles nimic din ce i s-a întâmplat după întâlnirea nocturnă cu interlopii. „Am constatat un atac mediatic concertat asupra Poliției și Ministerului de Interne”

1
653
Captură din înregistrarea momentului întâlnirii dintre șefii Poliției și capii clanului interlop Duduianu, din noaptea de 8 spre 9 august. Filmulețul a fost prezentat de Adevărul, prilej pentru șeful Poliției Române să acuze "un atac mediatic concertat"

Șeful demisionar al Poliției Române, chestorul Liviu Vasilescu, a arătat marți seară că, în continuare, nu a înțeles nimic din întregul scandal izbucnit după întâlnirea noctură cu clanul Duduienilor, gest care a dus la debarcarea sa. Declarațiile sale, în momentul anunțului că renunță la post, nu fac decât să trimită cu gândul la sintagma „stat capturat”.

Polițistul și-a prezentat demisia ca pe un sacrificiu pe care-l face pentru a stopa o campanie dusă de “cineva” împotriva instituției, și nu ca pe o dovadă că a înțeles gravitatea gestului său și că îi pare rău de greșeala comisă.

Chestorul Vasilescu i-a confirmat pe liderii interlopilor ca parteneri egali de discuții cu statul român. Nu regretă și nici nu consideră că a greșit făcând asta

„În ultimul timp, am constatat un atac mediatic concertat asupra Poliţiei Române şi Ministerului Afacerilor Interne, într-o perioadă în care era nevoie de linişte şi conjugarea tuturor eforturilor pentru protejarea cetăţenilor. (…) Aș vrea să le mulțumesc acestor eroi ai zilei pentru rezultatele obținute și să le transmit că, indiferent ce cred unele persoane care au văzut munca de Poliție mai mult din fața televizorului decât din teren, sunt onorat că sunt colegul lor. În permanență mi-am asumat responsabilitatea deciziilor. Și totdeauna mi-au plăcut și surprizele. (…) În același cadru, vă rog să îmi permiteți ca de astăzi să mă retrag din funcția de inspector șef al Poliției Române, să rămân ofițer de Poliție și să îndeplinesc sarcinile ce îmi vor fi încredințate”, a anunțat Liviu Vasilescu.

Cel mai grav, în tot acest discurs, este că șeful demisionar al Poliției a continuat să lase impresia că nu înțelege unde a greșit. Asta arată că, la cel mai înalt nivel, în această instituție, interacțiunea amicală și relațiile șefilor Poliției cu bandele de mafioți sunt o practică atât de obișnuită, încât nici măcar nu mai e considerată anormală.

Venit într-un moment în care fenomenul infracțional e scăpat pretutindeni de sub control, rețelele interlope din țara noastră s-au extins în întreaga Europă și le dau bătăi de cap autorităților din statele membre UE, cetățenii români simt că Poliția nu-i apără și, mai grav, foarte des e mână-n mână cu infractorii, gestul chestorului Vasilescu n-a făcut decât să confirme suspiciunile oamenilor cinstiți.

În noaptea de 8 spre 9 august, șeful Poliției Române a făcut un lucru simbolic: întâlnindu-se personal, “pe pământ sfânt”, cu interlopii, le-a recunoscut acestora calitatea de egali.

Vasilescu a anunțat că va rămâne ofițer în Poliție. Arătând că demisionează din cauze externe și nu pentru că ar fi greșit, el lasă, de fapt, de înțeles că va continua să se întâlnească pe ascuns cu șefii bandelor interlope.

Iar în acest caz nu este vorba, bineînțeles, de chestorul Vasilescu personal. El nu reflectă decât o mentalitate la nivelul conducerii acestei instituții, unde parteneriatul cu rețelele mafiote nu pare să fie deranjant.

Comportamentul chestorului Vasilescu nu face decât să explice cum au fost posibile toate dramele care au zguduit România în ultimii ani

Pentru credibilitatea și eficiența instituției, lovitura e devastatoare. Este clar pentru orice cetățean cinstit că el, care nu-l cunoaște personal pe șeful Poliției, că dacă autoritățile statului nu doar că nu-l vor proteja în fața clanurilor mafiote, dar sunt șanse mari să-l “dea în primire” că s-a plâns.

Același mesaj a ajuns, în noaptea de 8 spre 9 august, de la șeful Poliției Române, și către toți lucrătorii cinstiți din această instituție: Mafia are un fir scurt cu comandantul cel mare. Cazul polițistei sub acoperire turnată traficanților chiar de către șefii săi, prezentat de politiciana Adriana Săftoiu, este relevant.

Până la urmă, întâlnirea chestorului Vasilescu cu reprezentanți ai Duduienilor și atitudinea ulterioară a acestuia, care a susținut până la capăt că a făcut ce trebuia și că demisia sa e un sacrificiu necesar pentru a stopa “atacuri mediatice concertate”, explică doar de ce au fost posibile în ultimii ani toate tragediile care au zguduit România, începând cu incendiul de la Colectiv și terminând cu crimele de la Caracal.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

Fake-ul cu „travestiți USR-PLUS alungați de popor”, produs la Voluntari de clanul Pandele-Firea. Printre cei care au propagat minciuna: un acolit al lui D. C. Popescu, candidatul PSD la Sectorul 2

Până să-l aresteze pe Rasdaq, Irina Loghin a fost lovită de Covid! Are 81 de ani, iar virusul i-a fost adus de soț și de fiu, de pe litoral

* Patron de televiziune: “Respectă infractorii, mă! Cine nu e infractor în ziua de azi înseamnă că e prost! Nu are ce căuta în business!” / „Am furat atât de mult ca să vă dau și vouă bani, mă!”

Sondaj IMAS: PNL în a treia lună de creștere, USR-PLUS urcă la 18,3%, PSD scade la 20,8%, ALDE dispare de pe radar

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.