Șeful Poliției Române a demisionat. Căciulirea pe lângă Duduieni noaptea, în biserică, i-a fost fatală chestorului Vasilescu

0
983
Imagini suprinse de o cameră de supraveghere în noaptea de 8 spre 9 august, după miezul nopții, cu șeful Poliției Române și un membru al clanului Duduienilor plimbându-se pe stradă, în fața unei biserici, și negociind

Chestorul Liviu Vasilescu, șeful Poliției Române, a demisionat marți seara, după săptămâni în care fie a stat ascuns de ochii opiniei publice, fie a justificat incalificabila întâlnire cu liderii clanului interlop Duduianu, noaptea, într-o biserică. Vasilescu a fost deja înlocuit de ministrul Marcel Vela de chestorul Eduard Mirițescu.

Liviu Vasilescu și secretarul de stat Bogdan Despescu s-au întâlnit, în noaptea de 8 spre 9 august, în incinta unei biserici, cu interlopi din clanul Duduienilor, pentru a-i ruga să nu provoace incidente violente și să respecte legile privind protecția în pandemie. Liderul Duduienilor, Emi Pian, fusese ucis cu câteva nopți înainte, într-o încăierare cu membrul unui clan interlop rival, iar rudele sale publicaseră pe internet amenințări că urmează un război pe viață și pe moarte. Într-un gest șocant, șeful Poliției a creditat bandele de infractori, deplasându-se personal noaptea, într-o biserică, pentru a se întâlni cu ei. Acest tip de tratative și convenții este specific clanurilor mafiote italiene, care negociază între ele “pe pământ sfânt”.

Prin gestul de a se întâlni cu reprezentanții unei bande care terorizează cetățenii pașnici, șeful Poliției i-a credibilizat pe infractori, făcându-i egalii săi

Umilința autorităților statului român a fost totală. Însuși șeful Poliției a discutat cu reprezentanți ai unor bande care terorizează cartiere și se ocupă cu cele mai oribile infracțiuni, de la trafic de droguri și de carne vie până la cămătărie, șantaj și extorcare. Reprezentantul statului le-a recunoscut acestora, astfel, calitatea de egali ai săi. Polițiștii au venit la întâlnire cu mașini Dacia Duster, iar infractorii, cu o limuzină BMW.

Duduienii au făcut public imediat faptul că sunt egalii statului român, ai cărui înalți demnitari se întâlnesc noaptea cu ei ca să negocieze. Șeful Poliției a tăcut, apoi, când au apărut imaginile, iar președintele Klaus Iohannis i-a cerut să dea explicații, a venit cu declarații neconvingătoare. Surprinzător, ministrul de Interne, premierul României și chiar președintele țării au avut reacții moi sau au fost de-a dreptul fără reacție în fața acestei situații.

La zece zile după ce cotidianul Adevărul a publicat dovezi incontestabile ale relației lui Liviu Vasilescu cu clanul Duduienilor – filmulețul întâlnirii nocturne dintre cele două tabere –, Liviu Vasilescu a demisionat.

Ministrul Marcel Vela i-a primit demisia și a menționat că a luat “decizia corectă, convenită astfel încât imaginea și credibilitatea Poliției Române să nu fie afectate sau puse sub semnul întrebării”.

Imaginea și credibilitatea instituției sunt însă de multă vreme făcute praf, iar demisia lui Vasilescu este tardivă, luată – evident – în context electoral, pentru că urmează alegerile locale și cele parlamentare, iar Guvernul nu vrea să-și atârne de picioare o piatră de moară în plan mediatic.

Liviu Vasilescu, partenerul de discuții al interlopilor “pe pământ sfânt”, a anunțat că rămâne în Poliție

 De acum, Liviu Vasilescu se va putea întâlni mai liniștit cu mafioții, fără să fie sub lupa opiniei publice, mai ales că el va rămâne în Poliție. Într-un comunicat, ministrul de Interne a anunțat: „În urma discuţiei pe care am avut-o, domnia sa (n.r. – Liviu Vasilescu) a achiesat să se retragă din funcţia de inspector general, precizând faptul că îşi doreşte să continue munca de poliţie şi să îşi îndeplinească atribuţiile de ofiţer. Poliţia Română are nevoie acum să se concentreze exclusiv asupra problemelor pe care le are în atribuţii, adică aplicarea cu fermitate a legii şi eliminarea oricărui act de perturbare a acestei activităţi”.

Șef interimar al Poliției Române a fost numit inspectorul general adjunct, Eduard Mirițescu.

Liviu Vasilescu a anunțat că demisionează într-o conferință de presă unde prezentase amănunte despre cea mai mare captură de hașiș din istoria României: „Această operaţiune se adaugă multitudinii de cazuri instrumentate în mod profesionist de structurile de aplicare a legii din România, în care activez de aproximativ 30 de ani şi este rezultatul unei echipe de profesionişti care a dovedit încă o dată că nu negociem siguranţa cetăţeanului. Atât ca ofiţer de execuţie, cât şi ca manager, mi-am făcut datoria cu onoare şi bună-credinţă, integritate profesională, fiind principiul care m-a ghidat în întreaga carieră. În ultimul timp, am constatat un atac mediatic concentrat asupra Poliţiei Române şi MAI, într-o perioadă în care ţara are nevoie de linişte şi conjugarea tuturor eforturilor pentru protejarea cetăţenilor. (…) În permanenţă mi-am asumat responsabilitatea deciziilor. Şi totdeauna mi-au plăcut şi surprizele. În acelaşi cadru, vă rog să-mi permiteţi ca de astăzi să mă retrag din funcţia de inspector general al Poliţiei Române, să rămân ofiţer de poliţie şi să îndeplinesc sarcinile care îmi vor fi încredinţate”.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

Fake-ul cu „travestiți USR-PLUS alungați de popor”, produs la Voluntari de clanul Pandele-Firea. Printre cei care au propagat minciuna: un acolit al lui D. C. Popescu, candidatul PSD la Sectorul 2

Până să-l aresteze pe Rasdaq, Irina Loghin a fost lovită de Covid! Are 81 de ani, iar virusul i-a fost adus de soț și de fiu, de pe litoral

* Patron de televiziune: “Respectă infractorii, mă! Cine nu e infractor în ziua de azi înseamnă că e prost! Nu are ce căuta în business!” / „Am furat atât de mult ca să vă dau și vouă bani, mă!”

Sondaj IMAS: PNL în a treia lună de creștere, USR-PLUS urcă la 18,3%, PSD scade la 20,8%, ALDE dispare de pe radar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here