Șefii Poliției din Chitila sunt cercetați penal pentru că au permis să fie omorâtă tânăra mamă care le ceruse ajutorul

1
4200
Criminalul și victima sa, pe vremea când îi promitea un viitor fericit

Oribila crimă de vineri, 7 februarie, de la Chitila, face victime în Poliția orașului ilfovean. Şefii postului de poliţie şi agentul care l-a lăsat să plece liniştit pe bărbatul care îşi ameninţa soţia cu moartea, încălcând ordinul de restricție, sunt anchetaţi de procurori.

Uciderea sălbatică a Irinei Andrei (32 de ani), în fața celor doi copii ai săi (de 3 și 5 ani), a dus la arestarea asasinului, Robert Andrei, cu care femeia se afla în proces de divorț.

După patru zile, procurorii au deschis dosar penal pentru trei polițiști, sub acuzația de neglijență în serviciu (pentru care Codul Penal prevede o pedeapsă de maximum 3 ani de închisoare):

  • subcomisar Ionuț Niță – șeful de post din Chitila
  • subcomisar Adrian Manole – adjunctul șefului de post
  • agentul care a discutat, în preziua asasinatului, în sediul Poliției Chitila, cu Robert Andrei, fără a-l duce în fața procurorului pentru încălcarea ordinului de restricție.

Irina Andrei obținuse un ordin de restricție încă din august 2019, dar ucigașul n-a ținut cont de el, iar polițiștii din Chitila au ignorat solicitările disperate ale tinerei mame.

Joi, cu o zi înaintea tragediei, Irina Andrei a apelat, disperată, la Poliția Chitila, înștiințând-o că soțul ei a încălcat ordinul de restricție, apropiindu-se amenințător de casa ei, la o distanță mai mică de 200 de metri, cât stabiliseră judecătorii.

Polițiștii l-au dus pe agresor la secție, au făcut un proces-verbal de constatare și i-au pus în vedere să nu se mai apropie de casa soției sale, dar i-au dat drumul. „Oamenii legii” n-au înțeles pericolul iminent în care se afla femeia. Ei aveau obligația legală de a-l reține pe agresor și de a-l duce în fața unui judecător.

Mai mult, polițiștii știau că bărbatul agresiv își bătuse soția crunt de multe ori, înainte de instituirea ordinului de restricție. Ei mai știau că agresorul dădea târcoale frecvent casei soției sale, pândind-o să iasă din casă.

Crima a avut loc vineri dimineața, la ora 6.30, în casa tinerei din Chitila. Robert, soţul Irinei, s-a înarmat cu un cuţit şi a mers să-i ceară socoteală soţiei sale pentru că i-a interzis să-şi vadă copiii.

Dimineață, el a așteptat ca toți membrii familiei soției să plece din locuință. Când s-a asigurat că soția a rămas singură cu copiii, el a sărit gardul și a intrat în casă prin pod.

Când au auzit țipetele mamei lor, atacată de violentul lor tată, cei doi copii – o fetiță de 3 și un băiețel 5 ani – s-au ascuns în dulap.

După ce și-a măcelărit soția, individul a sunat-o pe soacra sa (mama femeii) și i-a spus că i-a ucis fiica. Apoi a fugit din locuință și a mers la el acasă, unde a încercat să se sinucidă, dar a fost oprit de familie. Acum, el se află în arest preventiv.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Băsescu crede că Orban e folosit de Iohannis, poreclindu-l Ludovicus al II-lea Anticipatus

VIDEO. Virusul ucigaș din China. Peste 1.000 de oameni au murit, numărul îmbolnăvirilor a trecut de 43.000

* VIDEO. Strigăte și panică într-un avion care a ratat de 5 ori aterizarea din cauza futunii Ciara

VIDEO. Scene apocaliptice în Europa. Momentul în care se desprinde peretele unui hotel lovit de furtuna Ciara

Ciolanul lui Ciolacu. PSD-iştii preferă să dea foc la ţară decât să renunţe la leafa de parlamentar şi la pensia specială!

* Din New York la Londra în 4 ore şi 56 de minute! Nou record de viteză cu avionul subsonic

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here