Din New York la Londra în 4 ore şi 56 de minute! Nou record de viteză cu avionul subsonic

0
1740

O cursă British Airways a înregistrat cel mai rapid record de zbor transatlantic înregistrat vreodată de o aeronavă comercială subsonică. Aparatul Boeing 747-400 al companiei britanice a parcurs 5.554 de kilometri între New York și Londra în numai 4 ore și 56 de minute!

Zborul BA112, care a decolat de pe Aeroportul „John F. Kennedy”, trebuia să aterizeze pe aeroportul londonez Heathrow la ora 6.25 duminică dimineaţa, dar a sosit cu 102 minute mai devreme, la ora 4.43.

Furtuna Ciara, care a obligat mai multe companii să anuleze zboruri în vestul Europei, a fost de mare ajutor de această dată, împingând puternic avionul din spate.

„Întotdeauna acordăm prioritate siguranței în ceea ce privește zborurile de viteză, dar piloţii noștri extrem de pregătiți au profitat din plin de condițiile meteo pentru ca toţi clienții noștri să se întoarcă la Londra cu mult timp în avans”, a anunţat compania aviatică, într-un comunicat de presă.

Acest zbor British Airways a înregistrat un record pentru aeronavele subsonice, cele care nu depășesc viteza sunetului. În categoria vehiculelor supersonice, recordul îi aparţine mărcii Concorde, care nu mai există însă pe piaţă.

Această tip de aeronavă franco-britanică care a încetat să funcționeze în 2003 putea conecta Parisul și New York în mai puțin de trei ore și jumătate.

Recordul subsonic anterior a fost doborât de un avion al companiei naţionale norvegiene de low cost, care a parcurs aceeaşi distanţă ca şi zborul British Airways în 5 ore și 13 minute, cu un avion Boeing 787-9 al flotei sale, în 15 ianuarie, luna trecută.

Zborul Norwegian DY 7014, din New York – Aeroportul „John F. Kennedy” către Londra – Aeroportul Gatwick, a sosit cu 53 de minute înainte de ora programată. Compania aeriană a explicat atunci că avionul a beneficiat de vânt puternic din spate deasupra Atlanticului de Nord.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Sri Lanka – planul PSD pentru România

* Vine Guvernul PNL 2! Alegeri anticipate, în iunie? Ludovic Orban: „Avem ac de cojocul PSD”

* Nu faceți greșeala asta!

* Surpriza lui Băsescu: îl susţine pe Nicuşor Dan la Primăria Capitalei! „Viața lui politică înseamnă București”

* VIDEO. Aterizare în mijlocul furtunii „Ciara”. Imagini terifiante cu mai multe avioane balansate de vânt

* Critic al lui Putin, găsit cu gâtul tăiat într-o cameră de hotel din Franţa

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here