miercuri, aprilie 17, 2024
AcasăNewsPSD aruncă în lupta electorală tandemul Floriana Jucan - Dana Budeanu. De...

PSD aruncă în lupta electorală tandemul Floriana Jucan – Dana Budeanu. De ce?

-

Cea mai recentă copertă a revistei „Q Magazine” prezintă o fotografie agresivă a Danei Budeanu în care e descrisă ca un adevărat fenomen pe rețelele de socializare. Revista aparține Florianei Jucan, o jurnalistă controversată, care și-a început cariera, seducând un diplomat elevețian.

Cele două vedete sunt mari susținătoare a PSD, iar în ultima vreme sunt vârful de lance pe rețelele sociale ale partidului condus de Marcel Ciolacu. Cu ajutorul lor, social-democrații și cercurile de putere din jurul lor vor să recâștige controlul comunicării pe Facebook și alte aplicații de social-media.

Postare politică făcută de Dana Budeanu pe Facebook în care-l atacă pe Rareș Bogdan căruia îi spune „pensatu”.

- Advertisement -

Într-un articol lingușitor, Floriana Jucan încearcă să descrie succesul Danei Budeanu cu emisiunea sa despre modă intitulată Verdict, difuzată pe You Tube. Aceasta consideră că popularitatea acesteia are legătură ci faptul că Budeanu a „trăit în străinătate”.

Coperta Q Magazine
Floriana Jucan publică un articol laudativ în care o lingușește pe Dana Budeanu – Foto: Coperta Q Magazine

„Dana Budeanu a trăit cea mai mare parte a vieții în străinătate. A fost educată în Marea Britanie și a revenit în Romania la vârsta la care personalitatea și gusturile sunt deja formate. Așa se explică superioritatea prin care se raportează la mare parte din oamenii și obiceiurile de aici. S-a format în locuri în care arhitectura modelează știința de a privi frumosul, în țări în care credințele și valorile prețuiesc necontenit ceea ce este clasic, în comunități în care grija pentru detaliile care te însoțesc se reflectă în bucuria celorlalți oameni de a te revedea”, scrie Floriana Jucan în revista sa.

În articolul său, Floriana Jucan nu amintește nimic de agresivitatea Danei Budeanu de pe pagina sa de Facebook și nu face nicio referire la mesajul în care ataca construirea unui spital pentru copiii bolnavi de cancer din donații private. Acel mesaj a fost promovat și de Gabriela Firea, primarul Bucureștiului, generând un adevărat scandal public.

- Advertisement -

În articolul laudativ, Floriana Jucan o prezintă pe Dana Budeanu ca pe singurul analist de modă pe care-l are România, orice ar fi însemnând acest lucru.

„Este un analist de modă, singurul pe care îl avem, care știe să povestească de ce sunt prezente anume tendințe în creațiile fiecărui an, ce se celebrează prin imprimeurile vedetă ale fiecărui sezon și cum diferă între ele piese ale aceleiași case de modă conduse de designeri diferiți la momente de timp diferite”, a scris Jucan.

De fapt, celebritatea Danei Budeanu are legătură cu susținerea de care s-a bucurat din partea fostului ei soț Radu Budeanu, proprietarul publicației tabloide Cancan și care e un susținător al PSD. Acesta a ajutat-o să obțină o rubrică într-o emisiune de la Pro TV, în care critica ținutele vedetelor.

Dana Budeanu încearcă în ultima vreme să-și dezvolte marca de pe rețelele sociale, promovând mesaje politice, atacându-i pe liderii PNL, USR și PLUS.

Floriana Jucan a gravitat decenii la rând în jurul unor foști angajați SIE (Serviciul de Informații Externe), ea devenind celebră în 1996, în urma relației cu Jean-Pierre Vettovaglia, ambasadorul Elveției la București.

La vremea respectivă, presa internațională a scris că Floriana Jucan lucra pentru serviciile de informații din România, iar reprezentanții ai acestora au încercat să-l șantajeze pe diplomatul elevețian.

Vettovaglia, Jucan
Jean-Pierre Vettovaglia și Floriana Jucan, în timpul relației de dragoste din 1996

„Autoritățile elevețiene au acuzat-o pe Floriana Jucan că făcea spionaj pentru serviciile de informații românești, încercând să extragă informații de la ambasador”, se arată într-o știre publicată de Associated Press, la vremea respectivă.

Floriana Jucan, câțiva ani mai târziu, a publicat o carte intitulată „Ambasadorul”, încercând să profite de celebritatea generată de scandalul diplomatic. Acea poveste de dragoste în care au fost implicate serviciile de informații au afectat grav relațiile diplomatice dintre Elveția și România.

„Nimeni n-a înțeles, sau poate mă-nșel, ca Ambasadorul n-a avut ca motivație deconspirarea vieții mele alături de Vettovaglia, de altfel, nu există nici macar un rând care să vorbească despre ceea ce făceam noi dincolo de ușa casei, ci dorința de-ai convinge pe cei care mă acuzau de spionaj că între mine și omul acela a fost o poveste de dragoste și că fiecare zi din anul pe care l-am petrecut împreună stă mărturie versiunii mele”, a declarat Jucan într-un interviu pentru revista „Tango” la zece ani după scandal.

În 1996, director SIE era Ioan Talpeș, un apropiat al lui Ion Iliescu. Astăzi, director SIE este Gabriel Vlase, tot reprezentant al PSD.

Activarea Florianei Jucan și promovarea Danei Budeanu pare a fi începutul unei strategii PSD pentru a-și promova mesajele electorale într-o formă „atractivă” pe rețelele sociale.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* VIDEO. Vinovatul principal pentru Brexit, cu mâna în nas. Corbyn, o rușine pentru Marea Britanie

* Băsescu crede că Orban e folosit de Iohannis, poreclindu-l Ludovicus al II-lea Anticipatus

* VIDEO. Strigăte și panică într-un avion care a ratat de 5 ori aterizarea din cauza futunii Ciara

* VIDEO. Virusul ucigaș din China! Peste 1.000 de oameni au murit, numărul îmbolnăvirilor a trecut de 43.000

* VIDEO. Scene apocaliptice în Europa. Momentul în care se desprinde peretele unui hotel lovit de furtuna Ciara

* Ciolanul lui Ciolacu. PSD-iştii preferă să dea foc la ţară decât să renunţe la leafa de parlamentar şi la pensia specială!

* Luaţi-le pensiile speciale şacalilor din Parlament! „De aia fuge PSD de anticipate ca dracul de tămâie”

* Din New York la Londra în 4 ore şi 56 de minute! Nou record de viteză cu avionul subsonic

- Advertisement -

5 COMENTARII

 1. După poziția ‘decentă’ din foto prezentată, subspecia mizerabilă pare că provine de pe centură. Adevărul este că și mekla o ajută mult în acest sens !
  De pupinkurista Jukan ce’am putea spune, doar că cine se aseamănă se adună (ca țațele malefice între ele: sârma’n cur Firea, groapa de gunoi BUDĂeanu și acum borfătură seku Jukan – hidoase arătări !) ! 👿😱

 2. Băi fraților pe noi nu ne infestează CrV -ul chinezesc,ci aceste putori ordinare, jeguri umane ale ciumei roșii….ar trebui că dezinfecția să înceapă cu aceste creaturi !!! .. metoda radicală în astfel de cazuri e distrugerea totală a focarele prin orice mijloace … contaminarea mediului cu astfel de viruși trebuie oprită urgent, altfel vom fi predestinați la dispariție. .. primordial trebuie interzise in spațiul public, în al doilea rând izolarea in carantină ,de preferabil in Voluntari sau Craiovița,folosirea lor că material biologic in laboratoare generice pentru stabilirea stadiului evolutiv al regnului animal,se pare că în arborele gentic al evoluției o ramură sa desprins in involuția omului..și primele rezultate au apărut…. atenție mare la aceste primate,…nu intrați în contact cu ele ,sunt imprevizibile!!!!!…

  • Nu asta este problema fratele meu.
   Noi ne consumam energiile cu maimutele astea si probleme mult mai importante le lasam in planul doi sau trei.
   Hai sa vedem ce prioritati avem si pe urma comentam si despre parasutele astea.
   Hai sa vedem ce facem cu economia, hai sa vedem ce facem cu pensiile mici, este normal ca unui om care are 700 lei pensie sa-i maresti cu 300 lei pensia si unuia care are 5000 lei cu 2000 lei.
   A fost un incediu ieri sau alaltaieri in Ilfov.Pompierii spuneau ca singura sursa de apa era la 14 km.
   Cine si cum a dat aprobare acelui depozit sau fabrici ce era acolo.
   Nu trebuie sa inventam noi roata sau apa calda, numai trebuie sa copiem ceea ce merge bine in alte parti.
   Trebuie sa avem reguli si norme stricte pentru tot ceea ce ne poate afecta viata de zi cu zi.
   Si sa le si respectam.
   Statul Roman trebuie reinventat. Totul e anapoda.Totul este o mascarada.
   Mergi si stai cativa ani intr-o tara din west si o sa-ti dai seama ca am dreptate.
   Dupa ce rezolvam problemele importante panaramele aste nu or sa mai aiba audienta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -