luni, martie 4, 2024
AcasăNewsPrăbușirea unui dinozaur. Teodor Meleșcanu, la DNA pentru că a făcut jocurile...

Prăbușirea unui dinozaur. Teodor Meleșcanu, la DNA pentru că a făcut jocurile lui Dragnea

-

Teodor Meleșcanu, având zilele numărate la președinția Senatului României, a mai primit o veste proastă. A fost chemat la DNA, în calitate de martor, pentru a da explicații despre comportamentul agentului guvernamental la CEDO care a trădat interesle României într-un proces cu Liviu Dragnea.

Fostul lider PSD a dat în judecată statul român la Curtea Europeană pentru Drepturile Omului, contestând decizia definitivă în care era condamnat la închisoare cu suspendare în Dosarul Referendumul din 2012, în care a fost judecat pentru furt de voturi.

Pentru a avea câștig de cauză în procesul deschis împotriva României, Liviu Dragnea impune în poziția de avocat al României la CEDO (agent) pe Viorel Mocanu, un apropiat de-al său.

Poziția de agent guvernamental este una diplomatică, iar Viorel Mocanu se afla în subordinea lui Teodor Meleșcanu, ministru de Externe în anul 2019, atunci când s-a desfășurat întreaga „conspirație”.

Procurorii DNA au deschis o anchetă în acest caz, începând cercetarea împotriva lui Mocanu, diplomatul care a trădat interesele României într-un proces la curtea europeană. Teodor Meleșcanu a fost citat pentru a da lămuriri în acest caz.

- Advertisement -
„Nu cred că am fost citat în acest caz”, a declarat Meleșcanu reporterilor prezenți la Senat. Acesta a confirmat faptul că a fost citat de DNA.

După o carieră politică începută în timpul dictaturii ceaușiste, Teodor Meleșcanu, 78 de ani, se apropie cu pași repezi de sfârșitul ei. Și nu va fi un sfârșit în glorie. PSD a anunțat că nu-l va mai susține la președinția senatului, este chemat la DNA, iar în urmă cu câteva săptămâni, rolul său de supus al regimului Ceaușescu a ieșit la iveală.

Acesta în timp ce armata, la ordinul dictatorului, a deschis focul împotriva manifestanților de la Timișoara în 1989, Meleșcanu care era șeful delegației României la OSCE le-a spus diplomaților prezenți la reuniune că „acestea sunt zvonuri și declarații nefondate”.

Teodor Meleșcanu, din postura de senator ALDE după alegerile din 2016, s-a asociat cu Liviu Dragnea și a obținut poziția de Ministru de Externe. Pentru a și-o păstra i-a făcut tot felul de servicii liderului PSD care dorea să-și pună amprenta asupra politicii externe a României și să erodeze prerogativele președintelui Klaus Iohannis.

- Advertisement -
VIDEO. Momentul în care Liviu Dragnea cere mutarea Ambasadei României de la Tel Aviv la Ierusalim, un episod în care Meleșcanu l-a sprijinit pe liderul PSD.

Teodor Meleșcanu a avut un rol de Joly Jocker în politica românească de după 1990, fiind folosit de Ion Iliescu și aliații săi pentru ca oligarhia comunistă să supraviețuiască.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* VIDEO. Cât de greu au aterizat și decolat avioanele în timpul furtunii Ciara care a lovit Europa

* PSD aruncă în lupta electorală tandemul Floriana Jucan – Dana Budeanu. De ce?

* VIDEO. Vinovatul principal pentru Brexit, cu mâna în nas. Corbyn, o rușine pentru Marea Britanie

* Băsescu crede că Orban e folosit de Iohannis, poreclindu-l Ludovicus al II-lea Anticipatus

* VIDEO. Strigăte și panică într-un avion care a ratat de 5 ori aterizarea din cauza futunii Ciara

* VIDEO. Virusul ucigaș din China! Peste 1.000 de oameni au murit, numărul îmbolnăvirilor a trecut de 43.000

* VIDEO. Scene apocaliptice în Europa. Momentul în care se desprinde peretele unui hotel lovit de furtuna Ciara

 

 

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -