Acasă News Prăbușirea unui dinozaur. Teodor Meleșcanu, la DNA pentru că a făcut jocurile...

Prăbușirea unui dinozaur. Teodor Meleșcanu, la DNA pentru că a făcut jocurile lui Dragnea

Teodor Meleșcanu, având zilele numărate la președinția Senatului României, a mai primit o veste proastă. A fost chemat la DNA, în calitate de martor, pentru a da explicații despre comportamentul agentului guvernamental la CEDO care a trădat interesle României într-un proces cu Liviu Dragnea.

Fostul lider PSD a dat în judecată statul român la Curtea Europeană pentru Drepturile Omului, contestând decizia definitivă în care era condamnat la închisoare cu suspendare în Dosarul Referendumul din 2012, în care a fost judecat pentru furt de voturi.

Pentru a avea câștig de cauză în procesul deschis împotriva României, Liviu Dragnea impune în poziția de avocat al României la CEDO (agent) pe Viorel Mocanu, un apropiat de-al său.

Poziția de agent guvernamental este una diplomatică, iar Viorel Mocanu se afla în subordinea lui Teodor Meleșcanu, ministru de Externe în anul 2019, atunci când s-a desfășurat întreaga „conspirație”.

Procurorii DNA au deschis o anchetă în acest caz, începând cercetarea împotriva lui Mocanu, diplomatul care a trădat interesele României într-un proces la curtea europeană. Teodor Meleșcanu a fost citat pentru a da lămuriri în acest caz.

„Nu cred că am fost citat în acest caz”, a declarat Meleșcanu reporterilor prezenți la Senat. Acesta a confirmat faptul că a fost citat de DNA.

După o carieră politică începută în timpul dictaturii ceaușiste, Teodor Meleșcanu, 78 de ani, se apropie cu pași repezi de sfârșitul ei. Și nu va fi un sfârșit în glorie. PSD a anunțat că nu-l va mai susține la președinția senatului, este chemat la DNA, iar în urmă cu câteva săptămâni, rolul său de supus al regimului Ceaușescu a ieșit la iveală.

Acesta în timp ce armata, la ordinul dictatorului, a deschis focul împotriva manifestanților de la Timișoara în 1989, Meleșcanu care era șeful delegației României la OSCE le-a spus diplomaților prezenți la reuniune că „acestea sunt zvonuri și declarații nefondate”.

Teodor Meleșcanu, din postura de senator ALDE după alegerile din 2016, s-a asociat cu Liviu Dragnea și a obținut poziția de Ministru de Externe. Pentru a și-o păstra i-a făcut tot felul de servicii liderului PSD care dorea să-și pună amprenta asupra politicii externe a României și să erodeze prerogativele președintelui Klaus Iohannis.

VIDEO. Momentul în care Liviu Dragnea cere mutarea Ambasadei României de la Tel Aviv la Ierusalim, un episod în care Meleșcanu l-a sprijinit pe liderul PSD.

Teodor Meleșcanu a avut un rol de Joly Jocker în politica românească de după 1990, fiind folosit de Ion Iliescu și aliații săi pentru ca oligarhia comunistă să supraviețuiască.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* VIDEO. Cât de greu au aterizat și decolat avioanele în timpul furtunii Ciara care a lovit Europa

* PSD aruncă în lupta electorală tandemul Floriana Jucan – Dana Budeanu. De ce?

* VIDEO. Vinovatul principal pentru Brexit, cu mâna în nas. Corbyn, o rușine pentru Marea Britanie

* Băsescu crede că Orban e folosit de Iohannis, poreclindu-l Ludovicus al II-lea Anticipatus

* VIDEO. Strigăte și panică într-un avion care a ratat de 5 ori aterizarea din cauza futunii Ciara

* VIDEO. Virusul ucigaș din China! Peste 1.000 de oameni au murit, numărul îmbolnăvirilor a trecut de 43.000

* VIDEO. Scene apocaliptice în Europa. Momentul în care se desprinde peretele unui hotel lovit de furtuna Ciara

 

 

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Modifică Setările