Ședință-fulger în buncărul lui Putin. S-a cerut anihilarea oligarhului Prigojin, „patronul” mercenarilor Wagner, care uneltește preluarea puterii la Moscova

0
4397
Nikolai Patrușev - Evgheni Prigojin

S-a declanșat o spaimă imensă printre acoliții dictatorului Vladimir Putin, după ce acesta pare că a pierdut controlul asupra acțiunilor subversive ale fondatorului grupării paramilitare private PMC Wagner, Evgheni Prigojin. Într-o ședință-fulger, organizată în buncărul în care se ascunde Putin, secretarul Consiliului de Securitate al Federației Ruse, Nikolai Patrușev, i-a propus teroristului planetar să-l anihileze cât mai repede pe șeful mercenarilor profesioniști. În caz contrar, acesta va deveni un factor principal de destabilizare al țării.

Dezvăluirile despre ședința din buncăr au fost făcute joi, 3 noiembrie, de canalul de știri SVR Telegram. Se arată că Putin a luat în considerare propunerea lui Patrușev, însă nu e tentat s-o pună imediat în aplicare. Asta fiindcă Prigojin este un bun conducător și organizator, dar și „părintele” a peste 37.000 de războinici, incluzându-i pe cei 11.452 de infractori periculoși eliberați din coloniile de muncă și încadrați în Grupul Wagner.

În acest moment, o eventuală scoatere din joc a lui Prigojin s-ar putea răsfrânge decisiv asupra moralului și-așa șubrezit a armatei Kremlinului și a PMC Wagner. Iar Putin nu vrea să riște o prăbușire totală a „operațiunii speciale” înainte de începerea iernii.

Gruparea militară a „bucătarului lui Putin” ar valora în prezent circa 15 miliarde de dolari, în vreme ce averea sa personală era estimată în 2019 la circa 280 de milioane de dolari (14,6 miliarde de ruble).

„Prigojin se vede pe Olimpul politic al Rusiei, iar în prezent desfășoară o campanie de PR destul de reușită pentru a-și forma și promova propria carieră de politician” 

Ședință urgentă pentru inamicul Prigojin. „Zilele trecute, președintele rus Vladimir Putin a avut o întrevedere, prin intermediul unui link video, cu conducerea blocului de putere. Reuniunea a fost inițiată de secretarul Consiliului de Securitate al Federației Ruse, Nikolai Patrușev. Tema de discuție a fost legată de ambițiile tot mai mari ale fondatorului principal al PMC (gruparea paramilitară Wagner – n. red.).”

Olimpul Rusiei. „Evgheni Prigojin se vede pe Olimpul politic al Rusiei, iar în prezent desfășoară o campanie de PR destul de reușită pentru a-și forma și promova propria carieră de politician. Prigojin face filme, deschide centre, dă interviuri, unde împărtășește viziunea sa asupra situației, nu numai pe front, ci și în Rusia și în lume, îi dă sfaturi președintelui și îl forțează să ia decizii de personal.”

„Fond comun” de 15 miliarde de dolari. „Și, cel mai important, Prigojin este fondatorul celei mai mari armate private de până acum, numărând peste 37.000 de persoane, inclusiv 11.452 de criminali recrutați în colonii. El controlează direct și indirect acest «fond comun» încredințat de Putin, a cărui valoare se apropie în prezent de suma de 15 miliarde de dolari. Iar serviciile speciale rusești nu sunt capabile să-i controleze cheltuielile și nici nu sunt îndreptățile să facă asta.”

„Secretarul Consiliului de Securitate consideră că, anul viitor, Prigojin aproape că va deveni un factor principal în destabilizarea situației din Rusia”

Factor de destabilizare. „Lăcomia și setea de bani, potrivit lui Patrușev, au trecut pe planul 2 pentru Prigojin. Acum, el vrea să obțină partea sa de putere în Rusia și va depune eforturi maxime pentru a-și atinge obiectivul, folosind toate resursele disponibile. Secretarul Consiliului de Securitate consideră că, anul viitor, Prigojin aproape că va deveni un factor principal în destabilizarea situației din Rusia.”

Propunerea de neutralizare. „Patrușev i-a sugerat lui Putin să nu tărăgăneze deloc în privința rezolvării acestei probleme și a oferit viziunea sa de neutralizare a lui Prigojin. Președintele a spus că va lua în considerare propunerile, dar a declarat că este nevoie de prezența PMC-urilor pe front și a remarcat abilitățile remarcabile ale lui Prigojin ca lider, pecum și și ca organizator. Dar în sfera elitelor se produce un conflict grav.”

Își ucid camarazii din armata rusă. „Forțele de securitate sunt extrem de nemulțumite de comportamentul de pe front al lui Prigojin și al subordonaților săi, fiindcă există cel puțin 15 cazuri în care reprezentanții PMC au ucis soldați și ofițeri ruși fără a primi nici măcar o pedeapsă minimă pentru acest lucru.”

Enervați de ordinul lui Putin. „Ordinul lui Putin către forțele de securitate de a-l ajuta pe Prigojin peste tot și în toate enervează conducerea blocului de putere. O astfel de confruntare nu poate dura mult. Iar Putin va trebui să aleagă cu cine este: cu Prigojin sau cu forțele de securitate.”

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* În România, țară NATO, ministrul Apărării e fiul fostului șef al Securității Vrancea! PSD-ist lansat de baronul-turnător Oprișan și numit de Iohannis. Lucrarea de doctorat i-a fost scrisă de alții

* Se profilează o alianță USR – PMP – Forța Dreptei. Liderii celor trei partide discută despre construirea unui nou pol de dreapta, ca alternativă la PNL și PSD

* VIDEO. Guvernare de Lolek și Bolek: Ciucă și Ciolacu au uitat să-l ia cu ei, la o uzină militară, pe ministrul Apărării! „Am crezut că-l anunță domnul președinte Ciolacu, dânsul a crezut că-l anunț eu…”

RECHIZITORIU. Ghiță colecta șpăgile pentru PSD, beneficiar direct Ponta. „Poate vrei să te calce vreo mașină, tâmpitu’ dracu’!”

* „E festival, râde toată Europa de Cristoiu, Ciutacu, Budeanca și Răzvan Dumitrescu”. RTV și Antena 3 „CNN”, studiu de caz al lui Raed Arafat în conferința Disinfo 2022, la Bruxelles

* VIDEO. Maia Sandu, disperată, la București: „Avem nevoie de ajutor să supravieţuim ca parte a lumii libere” / „Sunt gata să ne dea foc la țară!” / „Suntem cu toții în pericol, Rusia nu are reguli”

* Șeful armatei Ucrainei: „Am distrus de două ori mai multe avioane rusești decât a pierdut URSS în 10 ani în Afganistan – 278 față de 118”

* Garry Kasparov: „Acesta ar trebui să fie ultimul război al Federației Ruse” / „Rusia începe să se destrame… cât de mult se va întări China?” / „Xi Jinping le face americanilor o ofertă directă – «Noi îl predăm pe Putin, voi predați Taiwanul»” / „Nu cred că Trump va candida, are un rating negativ uriaș”

* Fonfleul anului: „Elon Musk și Angelina Jolie la Castelul Bran, de Halloween”. Cum a reușit un site obscur să atragă televiziunile într-o minciună de proporții gigantice

* Bravo, CFR Cluj! Rușine, FCSB! Echipa lui Dan Petrescu s-a calificat, cea a lui Gigi Becali e cea mai slabă din Conference League

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here