Victorie importantă: ucrainenii au eliberat complet orașul Kupiansk din regiunea Harkov. Drapelul Rusiei e la picioarele militarilor lui Zelenski

0
1910
Moment istoric la Kupiansk: drapelul Rusiei e la picioarele militarilor ucraineni

În dimineața zilei de sâmbătă, 10 septembrie, trupele lui Volodimir Zelenski au reușit să elibereze complet orașul Kupiansk (27.584 de locuitori), din regiunea Harkov, de hoardele barbare ale teroristului planetar Vladimir Putin. Ucrainenii au aruncat toate steagurile Rusiei de pe clădiri și le-au arborat din nou pe cele ale Ucrainei.

Contraofensiva de succes a fost anunțată pe pagina de Facebook a Nataliei Popova, consilier al șefului Consiliului Regional Harkov. Informația a apărut ulterior pe site-ul Obozrevatel.com, care a publicat o fotografie a luptătorilor ucraineni lângă una dintre clădirile administrative ale orașului Kupiansk.

Element simbolic important: drapelul Rusiei a fost redus la stadiul de cârpă.

Eliberarea oraș Kupiansk a fost comentată și de Petr Andrușcenko, principalul consilier al primarului din Mariupol (alungat de ruși): „Kupiansk se întoarce acasă. O fotografie fără alte prelungiri. Acum, fiecare cetățean din Mariupol visează la o astfel de fotografie de acasă. Credem în Forțele Armate ale Ucrainei. Știm – va fi în curând”.

Orașul Kupiansk se află în nord-estul Ucrainei, aproape de granița cu Rusia

Obozrevatel.com: „Roman Svitan, locotenent-colonel în rezervă al Forțelor Armate ale Ucrainei, a spus că, atunci când orașul Kupiansk va fi eliberat, grupul Izium al inamicului va fi în cazan. S-a raportat anterior că Forțele de Apărare ucrainene desfășoară o contraofensivă de succes în regiunea Harkov. Datorită acțiunilor iscusite și coordonate ale unităților și sprijinului populației, apărătorii au înaintat aproape 50 de kilometri în această direcție, în decurs de trei zile”.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* VIDEO. Rusia cere agresiv ieșirea României din UE, prin gura lui Șoșoacă: „De când suntem în UE, ne-am distrus! RoExit!”

* Tactica josnică la care au recurs invadatorii ruși în timpul inspecției făcute de experții internaționali la centrala nucleară Zaporojie

* „Europa riscă o nouă Ucraina” în Marea Egee, avertizează Grecia, care cere NATO, ONU și UE să oprească Turcia înainte să declanșeze o invazie a insulelor grecești

* „Este absolut revoltător că directoarea liceului «Lazăr» propune ca model elevilor un golan de cea mai joasă speță, incult și scandalagiu, pe George Simion”

* Turcescu are și susținători. Grobianul Dan Tănasă, deputat AUR: „Absolut superb! Bravo, Robert!”

Gândacii din gura lui Simion și greierii din capul lui Daea – despre un „fake” din galeria propagandei RoExit

* Antena 3, România TV și Realitatea Plus primesc 2 milioane de lei din bani publici pentru a-i face lui Daniel Băluță (PSD), primarul Sectorului 4, „imagine instituțională pozitivă”, cu materiale „optimiste”

* Secretele reginei Elisabeta a II-a. Nu avea pașaport, nici permis de conducere, dar urca la volan. Nu mânca bucate cu margini ascuțite – un semn rău, ce putea aduce răsturnarea tronului britanic

* Rugămintea Simonei Halep și gluma bizară a lui Toni Iuruc. Cei doi au divorțat la notariat

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here