miercuri, aprilie 17, 2024
AcasăLumeaSecretarul Consiliului de Securitate al Ucrainei: "Vom vedea prăbușirea Rusiei"

Secretarul Consiliului de Securitate al Ucrainei: „Vom vedea prăbușirea Rusiei”

-

Secretarul Consiliului Național de Securitate și Apărare din Ucraina, Oleksi Danilov, a declarat că Rusia se află într-o situaţie dificilă. El a precizat că „vom vedea prăbușirea acesteia”, în contextul problemelor sale religioase, demografice şi al relațiilor cu China.

Potrivit oficialului ucrainean, președintele rus Vladimir Putin caută permanent un „inamic extern”, pentru a-i ține uniți pe ruși.

„Rusia se află într-o situaţie dificilă. Vom vedea prăbușirea Rusiei. Este vorba despre problemele sale religioase complicate, problemele demografice, relațiile cu China… Putin înțelege acest lucru și, prin urmare, caută un inamic extern. Iniţial au fost georgienii, acum suntem noi. Fără un duşman extern, Putin nu poate uni ceea ce ei numesc «ruși»”, a declarat Oleksi Danilov.

- Advertisement -

Secretarului Consiliului Național de Securitate și Apărare din Ucraina crede că „totul va depinde de prețul petrolului și al gazului și de impactul coronavirusului asupra Chinei”.

„Există o mulțime de întrebări cu privire la situaţia gazelor. Cu siguranță, va exista o luptă pentru platoul arctic. Va putea Rusia să reziste în această această cursă? Nu sunt sigur”, a adăugat demnitarul de la Kiev.

Agenţia RBC aminteşte, în contextul declaraţiilor lui Danilov, că președintele Rusiei, Vladimir Putin, a subliniat recent importanţa respectării identităţii naționale a ucrainenilor. Putin a accentuat că „nu trebuie uitată istoria comună a celor două țări”, adică a Rusiei și a Ucrainei, informează RBC, preluată de Rador.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

- Advertisement -

1 COMENTARIU

  1. In epoca sovietica Ukraina a fost inima si creierul Rusiei. Rusii se trag din Ukraina. 70% dintre ”capetele luminate” ale USSR erau de origine ukraineana. Programul spatial rusesc, programul nuclear civil si militar, submarine, avioane etc. Totul a fost gindit de ukrainieni. Oricum acum ” capetele luminate” s-au stins sau lucreaza pentru straini din cauza coruptiei generalizate si a incompetentei promovate de politicienii corupti. La fel ca in Romania. In concluzie Rusia nu prea are sanse fara Ukraina.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -