vineri, mai 24, 2024
AcasăMainCoronavirusul italianului nu s-a lipit de niciun gorjean! Toți cei 13 testați...

Coronavirusul italianului nu s-a lipit de niciun gorjean! Toți cei 13 testați au scăpat neinfectați

-

Niciuna dintre cele 13 persoane din județul Gorj care au fost testate, după ce au intrat în contact cu italianul Cesare Emendatori (71 de ani), nu este infectat cu coronavirus. Anunțul a fost făcut de Nelu Tătaru, secretar de stat în Ministerul Sănătății, într-o conferință de presă.

La mai puțin de o zi de la recoltarea probelor biologice de la cele 13 persoane din câteva localități gorjele (Târgu-Jiu, Peșteana Jiu, Bâlteni, Drăguțești, Slivilești), Institutul Național de Boli Infecțioase „Matei Balș” a comunicat rezultatele. Acestea au fost anunțate de Nelu Tătaru, secretar de stat în Ministerul Sănătății.

  • „Avem rezultatele pentru cele 13 persoane investigate din Gorj. Toate cele 13 persoane de la Gorj au test negativ pentru coronavirus. Mai sunt în lucru testele a 19 persoane din Gorj, care nu au fost contactate direct.”
  • „Ordinul de carantină adoptat azi spune că toate persoanele care vin din zone închise (cele 11 comune din Italia, vase de croazieră) sunt puse în carantină instituționalizată timp de 14 zile. Vor fi testate la intrarea și ieșirea din carantină. Vor beneficia de concediu automat. Comitetele județene de urgență vor administra aceste centre de carantină.”
  • „Pentru cei izolați voluntar la domiciliu, legătura se va ține cu medicul de familie și Direcția de Sănătate Publică.”
  • „Toate testele realizate până azi, inclusiv cele de la Buzău și Alba Iulia, sunt negative.”
  • „Azi, la ora 14.00, se află în carantină 69 de persoane, iar izolați la domiciliu – peste 4.000.”

Șeful DSU, Raed Arafat: „Azi au fost 10 oferte pentru termo-scannere, sunt în negociere, până la finalul zilei vom ști în cât timp vor fi livrate. Mâine vor fi deschideri de licitații pentru echipamente de protecție. Toată activitatea de achiziții e în desfășurare. Adresăm ziariștilor rugămintea să nu expună oamenii aflați sub control. Riscăm să punem persoanele într-o lumină publică ce le-ar putea aduce probleme”.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

- Advertisement -

2 COMENTARII

  1. Are vreo legătură cu clubul Corona Brașov ????..cu cercetările făcute de federația de handbal sub auspiciile unui limbric de arbitru…?,…se pare că de când a pornit scandalul cu Corona Brașov a început și coronavirusul ăsta….e o făcătură a lui Cristian balaj de a desființa toate sporturile…și a început cu populimea cretină … urmează multinaționale, supermarketurile …. așa frați români dați o pe țuică,vin, alcool …vorba lui Tamaș nu se apropie virusul de 60 de grade..!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -