Scrisoare de la vechii țărăniști. „Vreți un nou PSD? Primul pas: scoateți-l pe Ion Iliescu din funcția de președinte de onoare!”

2
1686
Ion Varlam - Liviu Petrina - Marcel Ciolacu

Doi vechi lideri țărăniști, alungați din PNȚCD de uzurpatorul Aurelian Pavelescu și regrupați în Partidul Corectei Guvernări (PCG), îi cer lui Marcel Ciolacu să probeze prin fapte desprinderea PSD de propriul trecut, căci vorbele nu conving pe nimeni.

Primul pas pe care ar trebui să-l facă noua conducere legitimă a PSD ar fi „scoaterea lui Ion Iliescu din funcția de președinte de onoare” al partidului, îi transmit Ion Varlam și Liviu Petrina lui Marcel Ciolacu.

„Renunțați la moștenirea totalitară a PSD-ului! Veniți și prezentați scuze PNȚCD-ului pentru relele pe care i le-a făcut PSD-ul!”, îi cer Varlam și Petrina lui Ciolacu.

Ion Varlam este președintele PCG, iar Liviu Petrina – președintele executiv al aceluiași partid.

Scrisoarea adresată de Ion Varlam și Liviu Petrina (PCG) lui Marcel Ciolacu (PSD)

„Domnule Președinte,

Cuvântările Dumneavoastră la recentul Congres al PSD par să indice o preocupare pentru schimbarea politicii acestui Partid:

– «Astăzi suntem hotărâți să lăsăm greșelile trecutului în spate»;

– «PSD s-a bazat de-a lungul timpului pe tătuci. Și, în mod evident, acest lucru nu a făcut bine Partidului și nici României. Vremea tătucilor a apus»;

– «Să nu rămânem prizonierii vechilor metode de a face politică!»;

– «Unii au folosit PSD ca o cheie la ușile Justiției. Și trebuie să ne rupem de acest trecut!».

Toate acestea sugerează o despărțire de Tătucul Iliescu, de maniera sa kominternistă și criptocomunistă, presupun renunțarea la blocarea Justiției în Procesul Revoluției din Decembrie 1989 și al Mineriadei din Iunie 1990, cer să veniți și să prezentați scuze PNȚCD-ului pentru relele pe care i le-a făcut PSD-ul.

Scoaterea din Funcția de Președinte de Onoare PSD a lui Iliescu ar fi primul pas.

Ar fi mai simplu și mai convingător să anunțați că renunțați la moștenirea totalitară a PSD-ului. Comunismul este ultima și cea mai cumplită manifestare a totalitarismului, iar acesta este expresia politică a crimei organizate.

Spre a dovedi coerență între vorbe și fapte, spre a deschide cu adevărat o pagină nouă în istoria PSD, vă cerem să acționați fără întârziere în sensul celor de mai sus.

Cu speranță,

Ion VARLAM, președintele PCG, deținut politic anticomunist, fost consilier al Regelui Mihai  I și al lui Corneliu Coposu

Liviu PETRINA, președintele executiv al PCG, fost secretar general al PNȚCD, fost membru al Parlamentului, vicepreședinte al Asociației Victimelor Mineriadelor

București, 28 august 2020″

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here