Mohammad Murad, patronul lanțului hotelier Phoenicia, pune la bătaie 5 milioane de euro pentru a-i ajuta pe cetățenii cu spirit de inițiativă să-și deschidă propria afacere

0
5908
Mohammad Murad

Mohammad Murad, româno-libanezul care  a devenit cunoscut în România ultimelor două decenii mai ales prin masivele investiții de succes în hoteluri și complexuri turistice moderne (Litoral, București, Valea Prahovei, Sângeorz Băi), la standardele internaționale ale acestor timpuri, inițiază o formă de sprijin pentru cei care vor să devină antreprenori.

Proprietarul lanțului Phoenicia pune la bătaie 5 milioane de euro pentru un proiect-pilot ce cumulează 15 proiecte, pe domenii din economia pe orizontală a turismului. 

Aproape oricare cetățean dintr-o țară democratică, cu o economie liberă, de piață, probabil că s-a gândit, măcar o dată-n viață, să-și încropească propria afacere.

Acest lucru este posibil, astăzi, cu sprijinul lui Mohammad Murad, cel mai mare investitor privat din Constanța și unul dintre cei mai importanți investitori din industria hotelieră din România.

Acesta a acumulat, în deceniile de activitate ca om de afaceri, o impresionantă experiență, pe care vrea s-o împărtășească și celor aflați la început de drum, românilor ce vor să-și deschidă o afacere, dar le lipsesc know-how-ul, logistica și, mai ales, baza financiară de pornire.

5 milioane de euro pentru un proiect-pilot, cu 15 domenii de activitate vizate 

Pentru acest nou proiect, Mohammad Murad a constituit un buget de 5 milioane de euro. Acești bani finanțează un proiect-pilot, ce cuprinde alte 15 proiecte pe domenii.

Tipurile de afaceri vizate sunt diverse: școli și management de artă, producție de cofetărie-patiserie-panificație, mobilă, curățătorie, spălătorie pentru HoReCa, sere, design și case de modă, mobilier la comandă, producție și distribuție de ceramică, mic mobilier (pentru interior și exterior), plante și flori, grădinărit, cabinete stomatologice, agenții de turism, magazine de lumini și decorațiuni interioare, ferme de păsări (pui, găini, rațe și gâște, curcani etc.) bio, ateliere de confecție HoReCa și “eventscompany” ș.a.m.d.

Lunar, antreprenorii care se vor angrena în proiect vor primi suma de 2.000 de euro.

Fiecare dintre cei interesați trebuie decât să trimită un CV, urmând ca, mai apoi, să fie testat de o comisie din care face parte și Mohammad Murad.

În rest… se va ocupa afaceristul româno-libanez de tot!

Murad: “Sunt 15 proiecte care acoperă o parte din ceea ce avem nevoie noi, cei din industria ospitalității”

Mohammad Murad, patronul lanțului Phoenicia (din industria HoReCa), a declarat în legătură cu această nouă inițiativă a sa:

”Cred că avem o datorie foarte clară. Când ajungi la o vârstă, cu multă experiență, simți nevoia să întorci societății din care faci parte o parte din ce ai primit și făcut. Sunt foarte multe persoane, nu neapărat tineri, sunt și dintre cei la vârsta medie, care vor să înceapă o afacere. Atunci, m-am gândit să vin cu aceste proiecte, cu investiții de 5 milioane de euro în total. Sunt 15 proiecte, care completează o parte din ceea ce avem nevoie noi, cei din industria ospitalității”.

Murad  a realizat un studiu de piață, a aflat nevoile celor care activează în domeniul HoReCa și a stabilit criteriile de selecție a celor ce vor fi angrenați în acest proiect deschizător de drumuri.

”Sunt persoane care vor să facă un pas înainte în viața lor și e important să-i ajutăm pe cei care vor să devină antreprenori, să le acordăm un sprijinul logistic și financiar de care au nevoie. Nu au nicio obligație, nu trebuie să îndeplinească nicio condiție, trebuie doar să fie pregătiți și serioși. Vor da doar testul, pentru a vedea cât de pregătiți sunt, dacă sunt educați, dacă știu ce vor, dacă sunt perseverenți, în sfârșit: dacă au tot ce le trebuie ca să să devină antreprenori. Eu voi fi mentorul lor. Succesul meu îl văd în cel din față”.

Investitorul româno-libanez completează: “Orice persoană doritoare poate deveni patron. Vom asigura două laturi importante: 2.000 de euro pe lună și un procent, care poate să fie de la 20% până la 50%, din profit. Eu nu vreau să asigur doar o activitate și un profit, vreau să-i învăț pe cei cu inițiativă și curaj. Se semnează contractul și plecăm la drum. Până în mai 2022, proiectele vor fi în funcțiune. Sper să avem 3-4 concurenți pe fiecare proiect. Ce poate fi mai plăcut decât să preiei o afacere de la zero, să o conduci, pusă la punct, cu experiența celui din spate, și într-un an să ai un venit mult mai mare? Ești mai implicat și mai responsabil. Depinde de fiecare cum va gestiona această situație nouă”.

Mohammad Murad

Murad: “Invit politicienii, oamenii de afaceri și primarii din județul Constanța să mi se alăture!”

Mohammad Murad și-ar dori să i se alăture și alți oameni de afaceri, politicieni, dar și primari din județul Constanța.

”M-aș bucura să se alăture și alți oameni de afaceri din județul Constanța acestui proiect. Toți oamenii de afaceri de succes ar trebui să ajute. Și noi am fost ajutați și trebuie să dovedim că putem să lăsăm ceva în spate. Invit, astfel, partidele din Constanța, primăriile și celelalte autorități administrative din județul Constanța, să ni se alăture. Să fie Constanța primul județ care vine cu astfel de proiecte!”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here