vineri, aprilie 19, 2024
AcasăNewsCiolacu despre prietenia cu Hayssam: între chiolhanuri cu icre negre mâncate cu...

Ciolacu despre prietenia cu Hayssam: între chiolhanuri cu icre negre mâncate cu polonicul, narghilea și poker în cabana de vânătoare a lui Ceaușescu și “Era vreun terorist? Mergea pe avioane cu șefii statului!“

-

Marcel Ciolacu, președintele PSD, a încercat miercuri seara, la postul B1 TV, să explice ce căuta alături de Omar Hayssam în celebra poză făcută la o vânătoare. Actualul lider al social-democraților pretinde că a fost doar invitat acolo, la fel ca și sirianul condamnat pentru terorism, și că la acel moment Hayssam era o persoană respectabilă.

Anchete de presă au relevat însă, de-a lungul timpului, că Marcel Ciolacu era om de casă al baronului Ion Vasile, prefect și senator FSN de Buzău, calitate în care participa, alături de ștabi din județ și de la București, la vânătoare de iepuri, fazani, căprioare, mistreți, urși și chiar capre negre (!). După masacru începea festinul cu friptură de vânat, icre negre mâncate cu polonicul și whisky, iar la final se fuma narghilea și se juca poker.

Poza lui Ciolacu cu Hayssam este punctul de legătură al actualului președinte al PSD cu trecutul său sulfuros și care nu-i dă pace deloc. Șeful social-democraților nu reușește să convingă că este acel lider “din popor” și care luptă pentru popor, episoade precum cel de anul trecut, când au început să-i iasă pe sub sacou banii îndesați în buzunarul de la pieptul cămășii, amintind periodic cine este și de unde vine.

Poza cu Hayssam este însă specială pentru că acolo Ciolacu apare încântat, la o vânătoare, alături de stăpânul de atunci al Buzăului, un mafiot condamnat între timp pentru terorism.

Ciolacu se dezice acum de fostul său stăpân și pretinde că nu vâna decât porci mistreți, pentru care “am o înclinație mare”.

- Advertisement -

„Am făcut vreo infracţiune? Era vreun terorist Omar Hayssam? Eu îmi aduc aminte că, atunci, mergea pe avioane cu preşedinţii statului. De ce nu îi sunaţi de foştii preşedinţi, pe domnul Băsescu? Am explicat acea poză. Am fost la o vânătoare, am fost invitat, ca şi domnul Omar Hayssam. Poza este mult mai mare şi am fost tăiat doar eu. Întotdeauna la sfârşitul vânătorii se face un tablou cu vânatul şi vânătorii. Nu am mai fost la vânătoare de vreo trei ani de zile. În principal, am vânat porci mistreţi. Am o înclinaţie mare către porci, de obicei. Niciodată căprioare, urşi. Cu porcii am avut“.

Marcel Ciolacu, Omar Hayssam
Marcel Ciolacu, la vânătoare alături de teroristul Omar Hayssam, un fost sponsor important al PSD, care organizează răpirea a trei jurnaliști români în Irak, în 2005

Iată cum descria însă jurnalistul Costel Oprea, în ediția din 10 noiembrie 2005 a cotidianului „România liberă”, ce se petrecea cu adevărat la vânătorile organizate de PSD pentru Omar Hayssam. Pe atunci, Ciolacu era doar o tânără speranță a social-democraților, băiat de perspectivă pentru care o poză cu sirianul sau o invitație la vânătoare cu mahării partidului erau motive de mândrie și dovezi că e bine văzut. N-avea loc la masa de poker cu șmecherii, dar se mulțumea să fie prin preajma lor, așteptându-și clipa astrală.

Articolul lui Costel Oprea poate fi citit și AICI.

- Advertisement -

Fragment din documentarea jurnalistului Costel Oprea despre vânătorile lui Omar Hayssam în munții Buzăului, unde participa și un oarecare Marcel Ciolacu

„(…) Vânătorile lui Hayssam erau organizate în cel mai mic detaliu și cea mare discreție de către Direcția Silvică Buzău, cu mobilizarea tuturor pădurarilor din județ. Se mergea la vânat de iepuri, fazani, căprioare, mistreți, urși și chiar capre negre. (…)

Ion Vasile susține în continuare că nu l-a cunoscut decât întâmplător pe Hayssam. El declara că ambasadorul Siriei (în 2002 – n. red.) a fost invitat de Direcția Silvică Buzău, iar Omar a fost adus la vânătoare de oficialul sirian.

Surse demne de încredere ne-au spus toată povestea vânătorilor lui Hayssam. Ne-au vorbit despre locurile și faptele de vânătoare ale omului de afaceri sirian, în cârdășie cu Ion Vasile.

Dis-de-dimineață. Pădurea Brebu, comuna Cioranca, judțtul Buzău. La granița cu Ialomița. Vara, într-o zi de vineri, prin 2002. Omar Hayssam apare într-o mașină 4×4, numai cu șoferul. Îl întâmpină prefectul de Buzău, Ion Vasile. După el, mai toți directorii din direcțiile descentralizate ale județului, Garda Financiară, Curtea de Conturi, Finanțe Publice, parlamentari PSD, președintele Consiliului Județean. Se merge în grup, pe drum de țară. În frunte se află Cornel Pitiș, directorul Direcției Silvice (înlocuit din funcție în 2005).

Pădurarii, adunați din zonele învecinate, întâmpină oficialitățile în pădure. Hayssam și prietenii lui încep vânătoarea de iepuri și fazani. Animalele nu se dau însă în bătaia puștii, deși pădurarii se străduiesc din răsputeri să aducă vânatul cât mai aproape de vânători. Pe la prânz, demnitarii se dau bătuți. Pleacă în graba mare, în gașcă, spre Nehoiu. Ei ajung mai spre seara pe Valea Nehoiului, la cabana de vânătoare a lui Omar Hayssam (care a aparținut fabricii de cherestea «Foresta Nehoiu»).

Cheful de la Nehoiu: icre negre, narghilele și poker

Se încinge apoi cheful. Nu participă decât oamenii de încredere ai lui Ion Vasile. Pentru protecția lui Omar Hayssam. Este vorba despre fostul șef al Romsilva (Cornel Pitiș); fostul director general al Finanțelor (Morișcă Dan), acuzat de presă ca ar fi acceptat rambursări de TVA pentru sirian în valoare de 100 de miliarde de lei; Marcel Ciolacu (fost prefect interimar, actual consilier județean PSD); Laurențiu Dobrică (fost ospătar, actual consilier județean PSD); Ion Leu (fostul șef al Gărzii Financiare) și alții.

Se mănâncă vanat și icre negre, se bea whisky și se fumează narghilele. Apoi, oamenii încing un poker.

A doua zi, dimineața devreme. Începe instructajul pentru o nouă zi de vânătoare: ce se poate vâna, care este zona care trebuie străbătută și alte informații utile. Se merge în special la mistreți și căpriori. Dacă pică și un urs, nicio pagubă.

Mai toți pădurarii din județ sunt adunați pentru oaspetele de seamă. Ei sunt gonacii. Adică sunt răspândiți pe o suprafață de câțiva kilometri, merg în linie la o distanță de 50 de metri și gonesc animalele spre pușcași, care nu trebuie decât să-și descarce arma.

Vânătoarea se face pe fondul de vânătoare al Direcției Silvice, și nu pe cel al Asociației Vânătorilor și Pescarilor Sportivi (AJVPS). Dintr-un motiv simplu: la Romsilva este vânatul mai bogat. Unele surse ne-au spus însă că a existat un conflict între prefectul de atunci, Ion Vasile, și șeful AJVPS, Gheorghe Cighir. Vasile nu ar fi acceptat rigorile unei vânători organizate de AJVPS, vânătoare care nu acceptă decat maximum 20 de persoane și la care trebuie să participe și membrii asociației. Or, fostul prefect ar fi vrut să fie el organizatorul și să invite pe cine dorea. Și așa a apelat la omul său de casa, Cornel Pitiț, șeful de la Romsilva.

Cadou de la Romsilva pentru Hayssam: o căprioară

Vânătoarea durează până seara târziu. Nu s-a prins mai nimic. Toți se întorc la cabană. Hayssam are însă parte de o surpriză: Romsilva îi face cadou o căprioară. Începe din nou cheful. Același ritual gastronomic: icre negre, vânat, whisky, apoi se fumează narghilele. Nu lipsește jocul de societate numit poker. De masă se ocupă maestrul de ceremonii, Laurențiu Dobrică, fostul ospătar, care, în virtutea prieteniei cu Ion Vasile, s-a pricopsit cu restaurantul «2D» din Cislău (în apropiere de Nehoiu).

Duminică de dimineață. O nouă partidă de vânătoare. Durează până la amiază. Apoi, întoarcerea la cabană. pentru prânz. Cheful se sparge în jurul orei două. Hayssam se urcă în mașină și gonește spre București. Este condus de Ion Vasile, prefectul. Cei doi prieteni își dau mâna. A trecut un weekend plăcut. Nu s-a vânat mai nimic, dar s-au pus la cale noi afaceri fructuoase pentru cei doi. (…)“

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Dragnea nu mai e „grav bolnav”, cum spunea la tribunal. Acum „e apt de luptă” să-și ia partidul înapoi, anunță pajul său

* Orban, zdrobit în BPN al PNL, la vot, de „tabăra Cîțu”: 47-1. A fost singurul care s-a opus numirii lui Dan Vîlceanu în postul de ministru al Finanțelor

* Ceas de 21.000 de dolari la mâna cu care Tudorache-Diamant strânge semnături pentru demiterea lui Clotilde Armand

* Adio, Colonele! Te las cu rucsacul tău plin cu pietre, care ți-a încovoiat spinarea. Curea și Andronic să-ți lumineze calea!

* Iurie Roșca, agent KGB și propagandist-șef al Sputnik în Basarabia – 3 ani interdicție de intrare în România! A fost întors de la Vama Albița

* Fostul șef al ANI, Horia Georgescu, se distrează pe un yacht de lux, cu șampanie scumpă, pe Coasta de Azur. Dezvăluirile fugarului Rizea

* Fugarul Rizea: „Dana Budeanu se mărită cu Andrei Hrebenciuc. Acel inel cu diamante, cu care se laudă acum, e luat din banii furați de familia Hrebenciuc, tată și fiu!”

* „Monstrul din Fundeni” a avut mulți complici în uciderea educatoarei: polițiști de la Secția 7, procurori, judecători. Individul a devenit o fiară după ce și-a călcat cu mașina copilul de 2 ani

* VIDEO. Joe Biden: „De ce să lupte și să moară soldații americani într-un război pe care afganii au refuzat să-l poarte?” / „Am făcut planuri, împreună cu liderii afgani, dar ei au renunțat la luptă și au fugit din țară” / „Guvernul afgan a descurajat SUA din a organiza un exod în masă”

* Faliment european al fotbalului românesc: Steaua Roșie Belgrad – CFR Cluj 4-0! FCSB, CSU Craiova și Sepsi au capitulat de mult

- Advertisement -

2 COMENTARII

  1. NE-AM CHINUIT (EFECTIIIIV!!!) SĂ-L SUPORTĂM peee… PROSTĂNACUL-MINCINOS de Ciolacu, aseară, la „B1” și putem spune că singura idee COERENTĂ (și-aiaaa… doar așaaa…, cât-de-cât!!!) pe care a reușit (desigur: FĂRĂ… SĂ VREA!!!) s-o DEBITEZE a fost… tooooot urmarea unei GAFE-CARACTERISTICE: în loc de PORTOFOLIU(-ministerial) a spus… PORTOFEL(UL-de-la-Minister)!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    Rămâne cum știam: ziiii… „CiolaNu” șiiii… TRAGE-APA, daaaaaaaaaaaaaaaaaaaa?!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -