UDMR începe șantajul: susține Guvernul PNL doar dacă alegerile locale vor rămâne într-un singur tur, adică nedemocratice!

6
3480
Cseke Attila, senator UDMR

La consultările de vineri de la Cotroceni, UDMR i-a transmis președintelui Klaus Iohannis că nu va susține viitorul guvern dacă se va modifica legea alegerilor locale și se va reveni la alegerea primarilor în două tururi de scrutin, dezvăluie G4Media.ro.

Pretenția anti-democratică a UDMR vine în contradicție cu condiția nenegociabilă a USR pentru a susține Guvernul PNL: alegerile locale să fie în două tururi.

PNL, USR și PMP au depus câte un proiect pentru revenirea la vechiul sistem de vot, care a fost schimbat de PSD în 2015 pentru a-și maximiza scorul electoral la alegerile locale din iunie 2016.

Liderul UDMR, Kelemen Hunor, ar mai fi cerut în timpul întâlnirii de vineri ca liberali considerați „anti-maghiari” din cauza unor ieșiri publice să nu facă parte din viitorul cabinet. Au fost nominalizați europarlamentarul Rareș Bogdan și deputatul Florin Roman.

O tentativă de impunere a alegerilor locale în două tururi a avut loc în urmă cu două săptămâni. Proiectul USR a fost însă respins de Comisia de administraţie din Senat, condusă de PSD-istul Florin Cârciumaru (fost primar al orașului Târgu-Jiu). La cele şapte voturi „împotrivă” a contribuit şi UDMR, prin singurul său senator din comisie, Cseke Attila.

Atunci, pentru respingerea iniţiativei legislative au votat 6 PSD-iști (Florin Cârciumaru, Eugen Dogariu, Carmen Dima, Liviu Mazilu, Lucian Trufin, Roxana Paţurcă) și un UDMR-ist (Cseke Attila). În favoarea proiectului de lege au votat doar Florina Presadă (USR) şi Cătălin Toma (PNL).

Luna trecută, preşedintele PMP, Eugen Tomac, a anunțat că în Parlament există cinci astfel de iniţiative legislative şi a făcut un apel la Opoziţie pentru a se uni ca să treacă unul dintre ele.

În 2015, majoritatea PSD-UNPR-ALDE-UDMR a votat modificări nocive la legea alegerilor locale, astfel încât președinții Consiliilor Judeţene să fie aleşi indirect prin vot secret al consilierilor judeţeni, cu majoritate simplă, iar primarii într-un singur tur.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Cele 4 condiții puse de USR pentru a susține Guvernul PNL

Nu statuile o pasionează pe Firea, ci banii din spatele lor! Cum a umilit-o primărița PSD pe urmașa Brătienilor, care a venit de la Paris pentru o inaugurare anulată. Afacere de 3,5 milioane de euro

VIDEO. Escrocul Cumpănașu își face partid cu escrocul lui Dragnea, care mințea că nu Firea a fost huiduită, ci Simona Halep!

Cumpănașu ne amenință cu dictatura!

VIDEO. Leana către Ceaușescu: „Murim împreună!”. Cumpănașa către Cumpănașu: „Mergem împreună la pușcărie!”

„A fost cu «sânge pe pereți»”! Cercetat de DNA pentru milionul furat, Cumpănașu o amenință pe ambasadoarea Franței

La nunta unui baron PSD. Petrecerea Caracatiței, cu incredibile tentacule în nomenclatura bugetară

VIDEO. Elevă supusă unui abuz de tip comunist. Ode înălțate primarului PSD și Guvernului, la inaugurarea unui pod

VIDEO. Dăncilă lovește năprasnic: „Am scăzut TVA de la 5% la 5%”; „toată munca care împreună am depus-o”

E 6-0 pentru noi! Va fi 12-0, distrugem PSD definitiv. Abia acum ne despărțim de comunism!

6 COMENTARII

 1. Alegerile locale în două tururi trebuie a fi.

  Am mutat ungurii și secuii din Ardeal în Canada. Pe zeul Odin nu îl păcălesc cei ce azi vorbesc de marile bătălii pierdute.

 2. Ce-i-drept-e-drept…, astia, udemeristii, isi cam pierd… MULTI (!) PRIMARI, in localitatile in care… NU au majoritate-etnica (maghiara) de cel putin 50% din populatie, daca va fi vot-in-doua-tururi la alegerile-LOCALE !!!

  • Asa-zisele „conditii” ale U.S.R. sunt, DE FAPT, cateva (patru !)… PRINCIPII-si-NECESITATI, MINIMALE (!), IMBRATISATE-si-IDENTIFICATE SI (!!!) DE CATRE… P.N.L. (!!!!!!!!!): ACEASTA-I DIFERENTA, fata de OPOZITIA U.D.M.R. la… ATAT-de-NECESARUL vot IN-DOUA-TURURI pentru functia de PRIMAR, daaaaaaaaaaaaa ?!!!!!!!!

   • Siii… mai este ceva, FOARTE IMPORTANT: liderii U.D.M.R. au declarat… (EXTREM !) de CLAR (!!!) ca… NU (!) vor condtiona (!) VOTUL-de-INVESTITURA, in Parlamentul României, al NOULUI Guvern, de NICIO REVENDICARE/DOLEANTA PROPRIE !

    Au AFIRMAT (FARA… ECHIVOC !) ca se vor opune votului-in-DOUA-tururi pentru alegerea PRIMARILOR, dar… (NUMAI !) la DEZBATEREA in Parlament a MODIFICARILOR-PRECONIZATE la Legea – Electorala pentru „locale” !!!

 3. UDMR este o mizerie politica!!! Trebuia sa fie desfiintat prin lege!!!! Ne înveninează aerul ungurii ăștia care doar ne dau pe la nas cu democrația lor de mucava !!!! Niște șantajiști ordinari!!!! Nu le convine nimic in țara lor , nu vor sa se conformeze legilor noastre sa se ducă învârtindu-se.!!!!!

  • Problema este ca UDMR este o minoritate care functioneaza ca un partid cu drept deplin de vot in parlament! Adica functioneaza ilegal!
   Problema si mai mare este ca a tradat intotdeauna interesele Romaniei, facand mereu troc cu lighioanele de la putere, care i-au dat tot ce-a cerut, numai sa le iasa jocurile.

   Da, UDMR trebuie desfiintata, la fel si PSD.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here