Să moară Dragnea de ciudă! Tomac a ajuns în casa lui lui Trump fără să achite taxă de participare

3
4416

Eugen Tomac, preşedintele Partidului Mişcarea Populară (PMP), a dat lovitura. A ajuns în reşedinţa preşedintelui SUA din Florida pe tăcute, fără mare tam-tam. Şi, cel puţin din informaţiile apărute până în acest moment, s-a fotografiat cu Donald Trump fără să achite intermediari, aşa cum a procedat Liviu Dragnea imediat după alegerea noului şef de la Casa Albă. Iată ce a scris Tomac pe Facebook legat de spectaculoasa imagine în care apare alături de Trump:

„Acasă la Președintele Trump

În această seară am fost invitat la reședința din Florida a Președintelui Statelor Unite, Donald Trump, la o cină festivă organzată de Partidul Republican cu prilejul “Lincoln Day”.

Am răspuns acestei invitații din partea partenerilor mei politici din Statele Unite, deoarece eu cred cu tărie în parteneriatul dintre statele noastre.

Gazda noastră, familia Trump, a oferit tuturor celor prezenți o adevărată lecție de patriotism. A fost o seară în care am auzit multe lucruri frumoase despre America și despre cum se face politica activa în cea mai veche și consolidată democrație din lume.

Întâlnirea cu Președintele Donald Trump și Melania Trump a fost un moment unic și i-am adresat liderului de la Casa Albă invitația de a vizita țara noastră!

Am discutat cu mulți politicieni si oficiali americani și tuturor le-am vorbit despre România, R. Moldova și despre viitorul Europei unite după modelul american.

Eu cred că orice politician care își iubește țara face o politică înțeleaptă și fructifică orice oportunitate pentru a o ajuta în orice împrejurare. Iar noi avem pentru ce lupta: să refacem România puternică și mare din nou!”

Factura lui Dragnea

New York Times nota, într-un articol publicat în vara anului trecut, că evenimentul, la care participă și președintele SUA, a fost vizat de mai multe scandaluri diplomatice.

În 2018, de exemplu, printre participanți s-a numărat Maria Butina, pusă ulterior sub acuzare pentru că ar fi acționat ca agent rus la Washington. Printre scopurile sale, au stabilit procurorii americani, s-a numărat inclusiv obținerea de acces la accest mic dejun „pentru a stabili un canal discret de comunicare” între persoane de influență ruse și americane „pentru a promova interesele politice ale Federației Ruse”, nota New York Times.

De asemenea, publicația a intrat în posesia unei scrisori pe care lobby-stul Herman J. Cohen a trimis-o președintelui Ciadului, Idriss Deby, căruia îi garanta accesul la National Prayer Breakfast contra sumei de 220.000 de dolari. În tarif, erau incluse întâlniri cu autoritățile americane.

New York Times a relatat că evenimentul a devenit și mai atragător pentru lobby-iști în era Trump, deoarece politicieni din afara SUA se luptă să stabilească legături cu un președinte care a ajuns la Casa Albă cu puține conexiuni în comunitatea internațională.

Factura către Dragnea

În primăvara lui 2017, Partidul Social Democrat a încheiat un contract cu Madison & Company LLC, companie de lobby americană, pentru a-i aranja vizite la nivel înalt cu președintele Donald Trump și/sau vicepreședintele Mike Pence (conform unor documente ale Foreign Agents Registration Act al Departamentului american de Justiție).

Deși a plătit PSD, lobby-iștii americani și-au intitulat e-mail-ul de răspuns „Dragnea invoice” (factura lui Dragnea), notează Neewsweek România.

CITIŢI ŞI:

Guşă îl apără pe Tudorel prin şeful postacilor PSD! Harabagiu este autorul mesajului distribuit în filialele PSD că Halep a fost huiduită pe Arena Naţională, nu Firea

Victorie mare la Miami: Niculescu o bate pe Muguruza! Halep și Andreescu avansează, avansează…

Mircea Badea despre ziariştii interzişi de Tudorel: „Nişte puroaie, javre care fac fake news, jivine”. Radu Tudor le ia apărarea

Herjeu, sluga mogulilor în CNA, atac la cei care au desfiinţat făcătura anti-Kovesi, de la Antena 3

Ministrul Bădălău, scuipat de „Ceauşescu” la ieşirea din B1 TV. „Vă piş… pe Diaspora?! Nu vă e ruşine?”

Europa dă de pământ cu ordonanţele pro-corupţie ale clanului Tudorel-Dragnea-Dăncilă-Tăriceanu. La loc comanda, penalilor!

3 COMENTARII

  1. Eugen Tomac vrea Ministerul Dezvoltării Rurale şi accept democrat la Chicago să cumpere din fondurile europene şi leii de la buget dolarii americani. Glumele lui Traian Băsescu după Dosarul Mihăileanu aruncat la cuptor de Sorin Oprescu.

    PSD& CDU: „jupuirea Europenilor niciodată.” Kremlin

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here