Europa dă de pământ cu ordonanţele pro-corupţie ale clanului Tudorel-Dragnea-Dăncilă-Tăriceanu. La loc comanda, penalilor!

3
5734
Dragnea și Toader, complici împotriva justiţiei

Zvonurile privind iminentele ordonanţe de modificare a Codurilor penale în favoarea corupţilor cu funcţii în stat, pe care le-ar pregăti rapid ministrul Justiţiei, nu au rămas fără reacţie din partea Bruxelles-ului.

În răspunsul transmis G4Media.ro de Christian Wigand, purtător de cuvânt al Comisiei Europene, este amintintă declarația lui Frans Timmermans făcută în timpul ultimei vizite la București:

  • ”Am spus de multe multe ori, dacă aveți în vedere o nouă legislație, de ce nu venți să ne cereți sfatul, de ce nu cereți sfatul unui organism independent cu multă expertiză, cum este Comisia de la Veneția, astfel încât că nu faceți pași în direcția greșită. Suntem la dispoziția dvs să vă ajutăm să faceți asta. Știu că este nevoie de transpunerea deciziilor Curții Constituționale în legislație, dar haideți să o facem în așa fel încât să nu renunțăm la lupta împotriva corupției și să respectăm independența sistemului judiciar din România. Acest lucru este foarte, foarte important. După cum știți, am oferit niște sfaturi în raportul MCV cu privire la modul de abordare a acestei probleme și sper că va exista un proces judiciar care să permită celor care au o anumită experiență să ofere sfaturi sănătoase, astfel încât lucrurile să meargă în direcția cea bună”.

Tudorel Toader este în concediu, dar are termen limită finele acestei săptămâni, de la liderii politici aflaţi la putere, să lanseze imediat ordonanţele care modifică radical şi „din condei” legislaţia penală, cu scop clar: ştergerea condamnării lui Liviu Dragnea în Dosarul Referendumul şi salvarea sa înainte de o iminentă sentinţă de condamnare la închisoare cu executare, în Dosarul Bombonica (în care a fost deja condamnat în primă instanţă, la Înalta Curte, la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare).

Săptămâna aceasta, Tudorel Toader şi-a putut păstra postul de ministru, prin respingerea moţiunii simple împotriva sa la Camera Deputaţilor, dar condiţia pusă de PSD-ALDE este clară: rămâi pe funcţie dacă îi pui rapid pe masa lui Dăncilă ordonanţele care ne scapă de puşcărie!

Azi, a apărut informaţia că Tudorel Toader are deja în pregătire o primă ordonanţă, care îl ajută pe Dragnea să desfiinţeze sentinţa definitivă de condamnare a sa în Dosarul Referendumului, care nu îi permite să ocupe funcţi de prim-ministru.

3 COMENTARII

  1. Da pe dracu, o sa vedeti ca infractorii pun totul la pamant si UE nu face absolut nimic ! Timmerman e bun doar de gura, asteapta sa treaca alegerile sa vada ce functii mai ia, ii doare pa aia d ela Bruxelle in basca de noi, daca ii durea il terminau demult pe infractor si pe acolitii lui.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here