S-a demascat! „Suveranista” Marine Le Pen refuză să condamne agresiunile Rusiei în Ucraina

2
3354
Marine Le Pen

Marine Le Pen, principala contracandidată a lui Emmanuel Macron la alegerile prezidențiale care vor avea loc în această primăvară în Franța, a intrat în dezacord cu liderii partidelor naționaliste și de extremă dreapta din Europa – între care premierul maghiar, Viktor Orban, și cel polonez, Mateusz Morawiecki -, care sâmbătă, la Madrid, au semnat o declarație de condamnare a acțiunilor militare ale Rusiei în Ucraina.

Premierul Ungariei şi cel al Poloniei, alături de aliaţii lor europeni de extremă dreapta şi suveraniști, i-au îndemnat pe europeni să fie solidari în criza din jurul Ucrainei. Lidera extremei drepte franceze, Marine Le Pen, s-a delimitat însă de declarația adoptată la Madrid, informează Agenția France Presse (AFP), preluată de Agerpres.

Declarația finală a extremiștilor și suveraniștilor europeni, citită de purtătorul de cuvânt al partidului spaniol Vox, Jorge Buxad, denunţă „ineficienţa diplomaţiei UE” și precizează: „Acţiunile militare ale Rusiei la frontiera estică a Europei ne-au adus în pragul unui război. Solidaritatea, determinarea şi cooperarea în materie de apărare între naţiunile Europei sunt necesare în faţa unor asemenea ameninţări”.

Acesta este fragmentul care nu i-a convenit lui Marine Le Pen, lidera partidului francez Adunarea Naţională (RN), care a refuzat să parafeze textul. „Noi nu avem aceeaşi poziţie asupra dosarului ucrainean”, a declarat extremista franceză.

Marine Le Pen este cunoscută pentru pozițiile sale pro-Moscova. De altfel, ea s-a numărat printre puținile voci occidentale care au declarat că anexarea Crimeei este perfect legală. Înaintea precedentelor alegeri prezidențiale din Franța, cele din 2017, Le Pen ea a fost primită la Kremlin, într-o perioadă în care liderul rus era izolat pe plan internațional.

În ultimul deceniu au fost descoperite finanțări venite din Rusia pentru partidul anti-european al lui Marine Le Pen.

Orban se întâlnește cu Putin, la Moscova

Situaţia din Ucraina a fost unul dintre subiectele principale ale reuniunii de la Madrid. În timp ce Franţa, prin președintele Emmanuel Macron, menţine discuţiile cu Moscova, în încercarea de a calma situaţia, iar Germania refuză să livreze arme Ucrainei, premierul Ungariei, Viktor Orban, şi cel al Poloniei, Mateusz Morawiecki, le-au cerut aliaţilor din tabăra suveranistă şi de extremă dreapta să facă front comun împotriva agresiunilor Rusiei.

Viktor Orban: „Am încercat, noi, ungurii şi polonezii, să le explicăm prietenilor noştri că atunci când trăieşti la Madrid, ceea ce se întâmplă la frontiera ruso-ucraineană nu are consecinţe imediate, dar pentru noi, care trăim în Europa Centrală, aceasta este o problemă foarte importantă. Prin urmare, cerem tuturor partidelor prezente aici să pledeze în favoarea păcii şi detensionării”.

Declarația lui Viktor Orban vine înaintea vizitei pe care acesta o va face săptămâna viitoare la Moscova, unde se va întâlni cu Vladimir Putin.

Aflat și el într-o luptă electorală internă, pentru alegerile parlamentare din 3 aprilie, Viktor Orban a respins apelurile opoziţiei maghiare de a-şi anula vizita programată marţi la Moscova. „Aş dori să cresc cantitatea de gaze care să fie livrată (…) de la nivelurile convenite în contractul ruso-ungar”, s-a justificat Viktor Orban la postul public de radio.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Milionarul fugar Ioan Neculaie a fost prins în Grecia! El se ascundea, deghizat, cu părul și barba vopsite, întinerit prin operații faciale

* VIDEO. Bestia PNL de la Mogoșoaia, către o consilieră USR: „Chiar dacă fac 7-8-10 ani de pușcărie, vă las în căruț cu rotile!”

Fiul baronului Buzatu, numit secretar de stat de premierul Ciucă. Acum, toată familia de PSD-iști e „pe funcții” la vârful statului român

*13 noi mituri legate de vaccinarea anti-Covid

* Cum s-a prăbușit Klaus Iohannis în sondajele privind încrederea românilor! Ce s-a întâmplat de la ultimele alegeri prezidențiale

* PNL plătește 100.000 de euro pe lună, pentru „propagandă”, firmei unui PSD-ist din rețeaua Ghiță-Vîntu, anti-european, anti-vaccinist și anti-iohannist

AUR face liste negre cu presa indezirabilă și își incită ultrașii să „se implice”. Un deputat AUR îi numește pe jurnaliști „cozi de topor”

Șoșoacă, trompeta Rusiei: „România ar trebui să joace cartea neutralității. Nu avem nevoie ca NATO să-și aducă toate mașinăriile și invențiile să le încerce pe români“

Răspunsul năprasnic al NATO către Putin: „Rusia să-și retragă trupele din Ucraina, Georgia și Moldova”, unde nu le-a chemat nimeni!

 * „Căcăcioasa stângă radicală europeană trădează din nou. În 1939, socialiștii francezi se întrebau: de ce să murim pentru Polonia? În anul următor, Hitler se plimba triumfător prin Paris“

* SERIAL: „Sfârșitul Ceaușeștilor” (76) / Surpriza Dinu de la Secu

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here