Colonelul Dogaru face propagandă mizerabilă pentru ruși. Cică s-au chinuit ani de zile să-i convingă pe americani să instaleze scutul anti-rachetă în România!

3
7996

Mircea Dogaru (67 de ani), liderul Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate (SCMD), a făcut niște afirmații de-a dreptul scandaloase și deopotrivă ridicole, în cadrul unei emisiuni moderate de Andreea Crețulescu, la postul România TV, în data de 25 ianuarie.

Printre altele, lansatorul de „bombe putiniste” a spus că rușii s-au chinuit ani de zile să-i convingă pe americani să amplaseze scutul antirachetă în România. O minciună puturosaă, care putea fi scornită doar de un fost activist de partid parașutat în spațiul militar de Ilie Ceaușescu, general al Armatei Române și adjunct al ministrului Apărării în regimul comunist condus de fratele său, dictatorul Nicolae Ceaușescu.

„Americanii au vrut să instaleze scutul antirachetă în Cehia și Bulgaria. Rușii s-au chinuit ani de zile să-i convingă să o facă în Polonia și România. Americanii i-au ascultat și acum e mare scandal. Oare de ce? Ăștia-s mână-n mână din ’44, vă spun eu”, a aberat propagandistul rusofil Dogaru, fără ca moderatoarea sau vreun alt invitat să-i combată inepțiile.

Rușii voiau scutul în Turcia, nu în România, dacă tot era un scut anti-Iran

Dezinformarea colonelului în rezervă Dogaru e crasă. SUA a intenționat inițial să ridice acest sistem complex de detectare, urmărire și distrugere a rachetelor inamice ofensive doar în Polonia și Cehia, nu și în Bulgaria, așa cum susține el. Scopul era unul bine definit: protejarea Europei împotriva rachetelor iraniene. În replică, potrivit Hotnews, rușii, simțindu-se amenințați, au considerat că scutul trebuia montat tocmai în Turcia, nicidecum în România! Aveau și ei un temei: relațiile îmbunătățite cu această țară după destrămarea URSS.

Toate astea s-au întâmplat în timpul administrației George W. Bush. Mai mult, rușii i-au și avertizat pe americani la acea vreme că nu se vor sfii să le bombardeze bazele cu rachete expediate din Kaliningrad. Apoi, după ce au văzut că SUA nu cedează șantajului, au venit cu altă propunere la summit-ul G8 din Germania anului 2007: în locul amplasării scutului în Cehia și Polonia, a radarului și a rachetelor de interceptare, să fie utilizată o stație radar rusească din Azerbaidjan. Numai că partea americană a condiționat „târgul” printr-un acces nelimitat la toate facilitățile rusești. În cele din urmă, planul a eșuat.

Vișan către Dogaru: „Mie îmi convine că sunt în NATO și mă simt apărat de NATO. Dacă vreți să fiți apărat de Rusia, e problema dumneavoastră”

O altă enormitate debitată de vasalul Moscovei a ieșit la iveală în urma unei întrebări puse de fostul senator Gelu Vișan. A rezultat un dialog cu scântei.

Vișan: Poate să răspundă cineva din această țară sau din Europa sau din lume de ce nu s-a întrunit Consiliul de Securitate a ONU până în acest moment pe situația din Ucraina?

Dogaru: Fiindcă ONU nu mai există.

(Manipulare ieftină: ONU există. Este cea mai importantă organizație internațională, având 193 de state membre.)

Vișan: Măcar organismul permanent al Consiliului de Securitate, format din cele 5 țări. (…) Avem două variante. Ori nu e nimic acolo, ori ONU a luat-o razna cu totul. Adică, Organizația Națiunilor Unite nu mai există.

(Vișan cade în capcana lui Dogaru, fără să-și dea seama ce va urma.)

Dogaru: Ca și NATO, de altfel.

(Vișan își revine după ce l-a „copiat” pe colonelul rusofil.)

Vișan: Nu, NATO nu!

Dogaru: Statele Unite au declarat că vor interveni independent de NATO.

Vișan: Nu putem să lăsăm asta așa. Eu sunt mulțumit că România este în NATO în acest moment. Sunt mulțumit că suntem apărați. Sunt mulțumit că facem parte din acest concern, pentru că altfel ce pățea Ucraina, pățeam și noi.

Dogaru: În NATO mai sunt doar Statele Unite, Marea Britanie cu dominioanele (Canada, Australia, Noua Zeelandă – n. red.), România și Polonia. În rest, nu mai există altă țară în NATO.

(Dogaru minte din nou cu nerușinare, încercând să lanseze ideea că n-are rost să mai fim în NATO, ci să ne dăm cu rușii. Practic, el reduce formatul NATO de la 30 de state membre la doar 5! În plus, face o confuzie gravă. Australia și Noua Zeelandă, care erau încadrate în dominion – unitate administrativ-teritorială din cadrul fostului Imperiu Britanic – nu sunt state membre NATO, ci parteneri la nivel global. Cele 30 de state membre NATO, în ordine alfabetică: Albania, Belgia, Bulgaria, Canada, Cehia, Croația, Danemarca, Estonia, Franța, Germania, Grecia, Islanda, Italia, Letonia, Lituania, Luxemburg, Macedonia de Nord, Marea Britanie, Muntenegru, Norvegia, Olanda, Polonia, Portugalia, România, Slovacia, Slovenia, Spania, SUA, Turcia, Ungaria).

Vișan: Mie îmi convine că sunt în NATO și mă simt apărat de NATO. Dacă vreți să fiți apărat de Rusia, e problema dumneavoastră.

Dogaru: Asta este o propagandă de doi bani. Nicio problemă. Lasă că vin francezii. Plătim un soldat francez cât pentru 20 de soldați români.

Vișan: 200 vin, domnule Dogaru.

Dogaru: Nu o să ne atace nimeni niciodată.

(Intervine și reprezentantul PNL, Mario De Mezzo, ca să-l „trezească” pe Dogaru din mirajul rusesc.)

Mario De Mezzo (PNL): Eu nu mă aștept ca soldații francezi să fie plătiți de statul român. Nu există așa ceva. Statul român plătește militarii americani? Nu e adevărat. (…) Suntem și în NATO, și în Uniunea Europeană.

Dogaru: Uniunea Europeană e moartă și NATO e muribund.

VIDEO: Aberațiile colonelului Dogaru, de la min. 30:40

Dogaru e ginerele fostului general Vasile Petruț, deconspirat că lucra pentru Moscova

Colonelul (r) Mircea Dogaru are un temei pentru care ridică în slăvi Rusia lui Putin. Oficiali ai MApN au dezvăluit în presă că acesta a fost un activist de partid adus de Ilie Ceaușescu în armată înainte de Revoluția din 1989. Afirmația i-a aparținut secretarului de stat Viorel Oancea. Iată ce declara acesta pentru Mediafax, în ianuarie 2011, pe tema scandalului pensiilor militare: „Dogaru, cel cu sindicatul, a fost activist de partid. A fost adus de Ilie Ceaușescu în armată. A stat 6, 7 sau 10 ani în Armată ca ofițer și bineînțeles că el va avea de pierdut (…) De aia zic că e politic”.

Legătura cu „Maica Rusie” o are însă și pe linie de mare cumetrie. Conform EVZ, Dogaru a fost ginerele fostului general Vasile Petruț, comandantul grănicerilor, deconspirat că lucra pentru puterea de la Kremlin în acea perioadă: „Tata socru a fost tras pe linie moartă sub comanda lui Ilie Ceaușescu, la Departamentul Propagandă. Acolo l-a adus și pe ginerele său, Mircea Dogaru, care și-a început astfel cariera militară”.

În ultimul deceniu comunist, colonelul rusofil era caracterizat drept un specialist în manipularea maselor. Derapajul său recent de la România TV, post controlat de infractorul fugar Sebastian Ghiță, e impardonabil numai dacă ținem cont că figurează ca specialist în istoria UE la Institutul Francez (1997) și în Politici de apărare NATO în Canada (1998).

Mai mult, Dogaru a împrăștiat toate aceste declarații și în calitate de „ziarist profesionist”, de membru – din 1999 – al unei sinecuri ordinare, Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România (UZPR). Mai precis, minte și dezinformează grosolan românii chiar pe banii lor: pentru că e „ziarist profesionist”, își mai trage un plus de 50% la pensie, pe baza Legii 83/2016. Și asta, în condițiile în care Dogaru n-a lucrat niciodată în vreo instituție de presă respectabilă, ci doar în sinecuri pe bani publici.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Milionarul fugar Ioan Neculaie a fost prins în Grecia! El se ascundea, deghizat, cu părul și barba vopsite, întinerit prin operații faciale

* VIDEO. Bestia PNL de la Mogoșoaia, către o consilieră USR: „Chiar dacă fac 7-8-10 ani de pușcărie, vă las în căruț cu rotile!”

Fiul baronului Buzatu, numit secretar de stat de premierul Ciucă. Acum, toată familia de PSD-iști e „pe funcții” la vârful statului român

*13 noi mituri legate de vaccinarea anti-Covid

* Cum s-a prăbușit Klaus Iohannis în sondajele privind încrederea românilor! Ce s-a întâmplat de la ultimele alegeri prezidențiale

* PNL plătește 100.000 de euro pe lună, pentru „propagandă”, firmei unui PSD-ist din rețeaua Ghiță-Vîntu, anti-european, anti-vaccinist și anti-iohannist

AUR face liste negre cu presa indezirabilă și își incită ultrașii să „se implice”. Un deputat AUR îi numește pe jurnaliști „cozi de topor”

Șoșoacă, trompeta Rusiei: „România ar trebui să joace cartea neutralității. Nu avem nevoie ca NATO să-și aducă toate mașinăriile și invențiile să le încerce pe români“

Răspunsul năprasnic al NATO către Putin: „Rusia să-și retragă trupele din Ucraina, Georgia și Moldova”, unde nu le-a chemat nimeni!

 * „Căcăcioasa stângă radicală europeană trădează din nou. În 1939, socialiștii francezi se întrebau: de ce să murim pentru Polonia? În anul următor, Hitler se plimba triumfător prin Paris“

* SERIAL: „Sfârșitul Ceaușeștilor” (76) / Surpriza Dinu de la Secu

3 COMENTARII

  1. Dacă în 1990 i-am lăsat să zburde liber, să organizeze mineriade, să dezimformeze și să batjocorească Punctul 8 de la Timișoara culegem nemernicia roadelor noastre. Avem partea noastră de vină. Și tragem consecințele.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here