OPINIE. Gândire de Ciubuc, ca-n războiul ruso-turc

3
808
Etă Ciubuc!

Să fii deputat, să ai 36 de ani și să crezi că te poți feri de ruși cu ajutorul unor șanțuri de 4 metri adâncime și 8 metri lățime – toate aste înseamnă că trăiești cu mintea într-o altă epocă: cea a războiului ruso-turc din 1877-1878.

De la prea multe filme vizionate cu Sergiu Nicolaescu, un deputat din neamul „șoșocarilor”, Ciprian Ciubuc, se visează probabil în „Noi, cei din linia întâi”, poate chiar în rolul generalului Marinescu, renumitul comandant al Diviziei 18 Infanterie.

În realitate însă, nici n-a apucat să-și satisfacă stagiul militar, n-a mai ajuns în vreun poligon de tragere. A absolvit liceul în 2004, apoi a început studiile universitare. Iar când le-a încheiat și pe acestea, armata nu mai era obligatorie în România. Intraserăm deja în NATO.

Și-acum, ce vrea el din postura de deputat, într-un text plin de agramatisme postat pe Facebook? Ciubuc:

„Măsuri urgente, pe care le pot lua niște conducători demni în contextul disensiunilor NATO-Rusia:

Măsuri militare urgente:

– Armata obligatorie pentru absolut toți bărbații de 18-40 ani, o pregătire minimă, elementară de apărare, 3 luni pentru toți bărbații cu studii superioare, și 6 luni pentru cei fără studii superioare. (România nu are bărbați pregătiți să-și apere țara, casa și familia!)

– Convocarea, mobilizarea și antrenarea tuturor rezerviștilor apți.

– Șanțuri de 4 metri adâncime și 8 metri lățime dea lungul frontierei flancului estic.

– Toate drumurile naționale și internaționale de intrare în țară dinspre granița de Est, securizate, podurile de intrare dotate cu explozibil de distrugere.

Măsuri sociale urgente:

– Tăierea pensiilor speciale, 1.5 miliarde ron/an!

– Dotarea armatei române, cu armament nou nu fiare vechi! 2 miliarde lei noi s-a plătit la sf. 2022 pe 33 de avioane vechi de 40 de ani.

– Tăierea subvențiilor pentru partidele politice 500.000.000 ron/an. (…)”

Să analizăm câteva dintre ele.

Ciubuc: „Armata obligatorie pentru absolut toți bărbații de 18-40 ani.”

Replică: În acest sens, tocmai Ciubuc ar trebui să fie un model demn de urmat, să-și dea demisia din funcția de deputat și să se înroleze în armată. Întrebarea este: în care armată? În cea română sau în cea a lui Putin?!

Ciubuc: „Șanțuri de 4 metri adâncime și 8 metri lățime dea lungul frontierei flancului estic.”

Replică: Dacă tot el a venit cu această propunere, să-și mobilizeze „bărbații” de AUR, cu Simion în frunte, și să descindă pe flancul estic. Să sape șanțurile cu târnăcoape, cazmale, sape sau lopeți de infanterie până le iese pe nas! Dar cu Simion e o mare problemă: are interdicție de intrare în Republica Moldova. Așa că el o să sape tranșee doar pe partea asta a frontierei… să împiedice trupele NATO să-l atace pe bietul Putin!

Ciubuc: „Toate drumurile naționale și internaționale de intrare în țară dinspre granița de Est, securizate, podurile de intrare dotate cu explozibil de distrugere.”

Replică: Dacă vin rușii prin nord, drumurile și podurile de-acolo nu trebuie securizate? Sau poate i-a „zis” Putin planul și nu știm noi.

Ciubuc: „Tăierea subvențiilor pentru partidele politice 500.000.000 ron/an.”

Replică: Ce frumos sună, nu? O spune însă un deputat al cărui partid a umflat cu 1,5 milioane de lei factura cheltuielilor din campania electorală, decontabile din bugetul statului!

Să crezi la 36 de ani, în calitate de deputat, că în secolul XXI te poți apăra în fața rușilor cu ajutorul unor șanțuri de 4 metri adâncime și 8 metri lățime, înseamnă să trăiești de fapt cu mintea într-o altă epocă: în cea a războiului ruso-turc din perioada 1877-1878. Sau să mimezi apărarea în fața lui Putin (că dă bine la popor), în timp ce-i face semne cu lanterna lui Ivan, să-i arăți calea spre București!

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Milionarul fugar Ioan Neculaie a fost prins în Grecia! El se ascundea, deghizat, cu părul și barba vopsite, întinerit prin operații faciale

* VIDEO. Bestia PNL de la Mogoșoaia, către o consilieră USR: „Chiar dacă fac 7-8-10 ani de pușcărie, vă las în căruț cu rotile!”

Fiul baronului Buzatu, numit secretar de stat de premierul Ciucă. Acum, toată familia de PSD-iști e „pe funcții” la vârful statului român

*13 noi mituri legate de vaccinarea anti-Covid

* Cum s-a prăbușit Klaus Iohannis în sondajele privind încrederea românilor! Ce s-a întâmplat de la ultimele alegeri prezidențiale

* PNL plătește 100.000 de euro pe lună, pentru „propagandă”, firmei unui PSD-ist din rețeaua Ghiță-Vîntu, anti-european, anti-vaccinist și anti-iohannist

AUR face liste negre cu presa indezirabilă și își incită ultrașii să „se implice”. Un deputat AUR îi numește pe jurnaliști „cozi de topor”

Șoșoacă, trompeta Rusiei: „România ar trebui să joace cartea neutralității. Nu avem nevoie ca NATO să-și aducă toate mașinăriile și invențiile să le încerce pe români“

Răspunsul năprasnic al NATO către Putin: „Rusia să-și retragă trupele din Ucraina, Georgia și Moldova”, unde nu le-a chemat nimeni!

 * „Căcăcioasa stângă radicală europeană trădează din nou. În 1939, socialiștii francezi se întrebau: de ce să murim pentru Polonia? În anul următor, Hitler se plimba triumfător prin Paris“

* SERIAL: „Sfârșitul Ceaușeștilor” (76) / Surpriza Dinu de la Secu

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here