Rușii se laudă că vor scoate două vaccinuri împotriva Covid-19

2
408

Primul tip de vaccin contra virusului SARS-CoV-2 a fost deja administrat celor 18 voluntari de la Spitalul Militar „Burdenko” din Moscova, scrie presa rusă.

„Conform rezultatelor de screening, printre voluntarii aflați într-o izolare de două săptămâni a fost efectuată selecția finală a primului grup de participanți la experiment. Grupul e format din 18 persoane, care au fost vaccinate pe 18 iunie. Introducerea vaccinului a fost realizată sub supravegherea celor mai experimentați specialiști ai spitalului, care au participat anterior la efectuarea de studii clinice cu medicamente și vaccinuri. Vaccinarea a decurs fără incidente sau complicații. În acest caz, nu se primesc reclamații cu privire la starea de sănătate a participanților, nu se observă reacții adverse”, se arată în comunicatul emis de Ministerul Apărării din Rusia, preluat și de jurnaliștii de la „Izvestia”.

Toți voluntarii vor fi sub supraveghere medicală continuă. Se vor efectua: screening-ul regulat, prelevarea eșantioanelor și a analizelor necesare.

Ministerul Rus al Apărării a primit acceptul Ministerului Sănătății ca, împreună cu Centrul Național de Cercetare pentru Epidemiologie și Microbiologie, să efectueze studiile clinice.

Potrivit celor de la „Izvestia”, medicamentul administrat voluntarilor a fost testat cu succes pentru toxicitate, siguranță, imunogenitate și eficacitate protectoare la animale mari și mici, la Institutul Central de Cercetare Științifică din cadrul Ministerului Rus al Apărării.

În luna iulie urmează să fie finalizate studiile clinice.

Un post de televiziune rusesc a prezentat imagini video de la vaccinarea-test efectuată la Spitalul Militar „Burdenko”.

„Centrul nostru lucrează la crearea unui vaccin antivion întreg inactiv împotriva noului tip de coronavirus. Crearea unui asemenea vaccin este benefică, fiindcă nu există date despre ce fel de fragmente de virus trebuie corect utilizate”

Al doilea tip de vaccin e realizat de Centrul Federal de Științe pentru dezvoltarea preparatelor imunobiologice „M.P. Ciumakov”.

* Până în luna august vor fi finalizate studiile preclinice.

* În luna ianuarie 2021 vor fi încheiate studiile clinice. Tot atunci se va da startul la producția în masă a vaccinului.

„Centrul nostru lucrează la crearea unui vaccin antivion întreg inactiv împotriva noului tip de coronavirus. Din punctul nostru de vedere, crearea unui asemenea vaccin este benefică. Asta, fiindcă nu există date despre ce fel de fragmente de virus trebuie corect utilizate. În al doilea rând, tehnologia de creare a vaccinurilor antivirus a fost dezvoltată și utilizată cu succes de câteva decenii. Avem de gând să finalizăm studiile preclinice ale propriului nostru vaccin până la începutul lunii august, iar în ianuarie 2021, după finalizarea cu succes a studiilor clinice, putem vorbi despre o producție pe scară largă a vaccinului. Avem propria producție pentru acest vaccin”, a declarat, pentru agenția rusă de știri TASS, Aidar Ișmuhametov, directorul general al Centrului Federal de Științe „M.P. Ciumakov” și membru corespondent al Academiei Ruse.

În vaccinurile antivion întregi se întrebuințează fie viruși slăbiți și, în atare situație, incapabili să producă o îmbolnăvire, fie viruși care sunt deja omorâți (inactivi).

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

FOTO+VIDEO. Sorina, la un an de America. „Familia Șărămăt o învăța să ne dea foc la casă și să fugă” / „Bătăi cu cureaua pe pielea goală și cu urzica” / „A fost pregătită de asistenta maternală «să țipe, să se tăvălească pe jos, să se țină de balustradă, să facă pe ea»” / „Au învățat-o să toarne o cafea în capul doamnei psiholog”

„Îmi stropesc patul cu lacrimile mele. Viaţa mea de iad s-a apropiat!”. Lovită de Covid-19, necredincioasa Ozana citează din psalmii lui David

Robert Negoiță și-a plimbat iubita prin China pe banii Primăriei! A cazat-o la hotel de 5 stele

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.