Ce s-a întâmplat cu terasele din Vamă unde angajații erau bolnavi de Covid? DSP: “Am dispus închiderea localului”. Patroni: “Autoritățile NU au dispus închiderea locației“

1
1826
Aglomerația din Vama Veche și din alte stațiuni poate reprezenta un pericol major în epidemia de coronavirus. FOTO: iqool.ro

Declarațiile autorităților și ale reprezentanților teraselor din Vama Veche unde în weekend au apărut infecții cu Covid printre angajați se bat cap în cap: DSP spune că a dispus închiderea localurilor, patronii spun că nici vorbă de așa ceva!

În acest timp, au apărut și acuzații că una dintre terase a și redeschis sâmbătă, imediat după plecarea poliției, iar la câteva ore a organizat un party.

Terasa s-a închis doar în comunicatele date de presă. Reprezentanții localului spun că au continuat să funcționeze cu alți angajați

Sâmbătă, 20 iunie, știrea că DSP Constanța a închis o terasă din Vama Veche unde s-au depistat cazuri de Covid-19 printre angajați a făcut turul presei din România. Comunicatul autorităților a fost preluat de toată lumea.

Numai că, în timp ce presa relata că localul a fost închis, din Vamă apăreau alte știri: terasa nu doar că era deschisă, dar și organiza, în aceeași seară, o mare petrecere.

Pentru ca situația să fie și mai încâlcită, reprezentanții terasei au venit cu un comunicat, duminică, anunțând că, din contră, autoritățile nu le-au cerut să închidă localul!
Șefa DSP Constanța,  Cristina Schipor, a declarat duminică, pentru News.ro, că reprezentanții acestei instituții, împreună cu polițiști și angajați de la Direcția Sanitar-Veterniară și ai ITM, au făcut verificări și au decis închiderea localului până la finalizarea anchetei epidemiologice. Despre angajații terasei, aceeași directoare a DSP Constanța a afirmat că ar fi intrat în izolare la domiciliu pentru 14 zile, conform procedurii.

În schimb, într-un comunicat dat publicității duminică seara, pe contul de Facebook al terasei cu probleme, reprezentanții acesteia afirmă că DSP Constanța NU a dispus închiderea localului!

“Ni s-a recomandat izolarea personalului. Am acționat în consecință, înlocuind întregul personal cu colegi noi

Iată un fragment din comunicat, în care cei de la terasa ghinionistă descriu cum au decurs lucrurile și ce măsuri au luat autoritățile: „(…) In data de 14 iunie 2020, am fost informati de catre una dintre colegele noastre, care a facut parte din staff-ul Vis-a-Vis in perioada 12-14 iunie, ca a dezvoltat simptome de infectie respiratorie. I-am solicitat imediat autoizolarea si testarea pentru Covid-19 inainte de a i se permite revenirea la munca. In noaptea zilei de vineri, 19 iunie ora 23.30, ne-a comunicat rezultatul testului, pozitiv pentru infectia cu noul coronavirus, ea aflandu-se acum internata in spital. Mentionam ca din data de 14 iunie colega noastra nu a mai luat contact cu locatia sau personalul.

O alta angajata a locatiei ne-a comunicat tot in data de 19 iunie ca si-a pierdut gustul si mirosul, fiind trimisa imediat in autoizolare. A doua zi a fost testata, confirmata pozitiv si internata.

In urma aflarii informatiilor de mai sus, am apelat atat serviciul de urgenta 112 cat si DSP Constanta in noaptea de vineri, 19 iunie in jur de ora 1 am, la circa o ora si jumatate de la confirmarea primului rezultat pozitiv, pentru a primi instructiuni. Ni s-a comunicat faptul ca reprezentatii DSP vor veni la locatie pentru efectuarea anchetei epidemiologice sambata, 20 iunie, si ni s-a recomandat izolarea personalului. Am actionat in consecinta, efectuand o dezinfectie generala a locatiei in dimineata zilei de 20 iunie si inlocuind intregul personal cu colegi noi, chemati special din alte localitati, pentru a ne asigura ca nici unul dintre ei nu a avut contact anterior cu staff-ul locatiei.

Este necesar sa mentionam ca in urma informatiilor transmise autoritatilor, acestea NU au dispus inchiderea locatiei ci au permis continuarea activitatii cu noul personal si cu respectarea reglementarilor legale in vigoare. Am decis intern suspendarea temporara a activitatii si suntem in contact permanent cu autoritatile cu care colaboram strans in vederea luarii tuturor masurilor necesare eliminarii riscului de infectare atat in randul personalului, cat si al clientilor. (…)”.

Este important de menționat că pe contul de Facebook al terasei au fost postate, sâmbătă, imagini de la petreceri care se desfășurau la locația respectivă, ceea ce arată că aceasta NU era închisă.

Pe blogul său, lectorul universitar Horea Mihai Bădău a povestit că terasa s-a redeschis sâmbătă, imediat după plecarea poliției, și că la party-ul organizat acolo în noaptea care a urmat nimeni n-a respectat nicio măsură de protecție.

Acesta a afirmat că în Vama Veche a mai fost o terasă cu probleme.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

FOTO+VIDEO. Sorina, la un an de America. „Familia Șărămăt o învăța să ne dea foc la casă și să fugă” / „Bătăi cu cureaua pe pielea goală și cu urzica” / „A fost pregătită de asistenta maternală «să țipe, să se tăvălească pe jos, să se țină de balustradă, să facă pe ea»” / „Au învățat-o să toarne o cafea în capul doamnei psiholog”

„Îmi stropesc patul cu lacrimile mele. Viaţa mea de iad s-a apropiat!”. Lovită de Covid-19, necredincioasa Ozana citează din psalmii lui David

Robert Negoiță și-a plimbat iubita prin China pe banii Primăriei! A cazat-o la hotel de 5 stele

1 COMENTARIU

  1. O natie iresponsabila, asta suntem!!!! Daca le-a bagat PSD in cap ca nu exista virusul toti idiotii spalati pe creier ii cred! Romania o sa ajunga rau de tot din cauza criminalilor psd-isti iar rahatul va cadea tot pe Orban!!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here