Rușii se laudă că ar fi distrus buncărul conducerii GRU Ucraina. Generalul Budanov îi ia peste picior: „Un detașament de nemuritori va veni noaptea în visele lor pentru a le crea coșmaruri”

0
934
Generalul Kirill Budanov, șeful GRU Ucraina

Propagandiștii Kremlinului au împânzit presa din Federația Rusă cu mesaje caraghioase despre „spulberarea buncărului” în care s-ar fi aflat generalul ucrainean Kirill Budanov, șeful GRU (Direcția Principală de Informații a Ministerului Apărării de la Kiev). Misiunea ar fi fost executată pe 29 mai de către Forțele Aerospațiale Ruse cu ajutorul unei rachete cu focos penetrant. Proiectilul ar fi străpuns clădirea și ar fi explodat în adăpostul situat la 10 metri sub pământ. „Știrea” rușilor a fost ridiculizată de însuși generalul Budanov.

Conform publicației ruse „Moskovski Komsomoleț”, în momentul exploziei, alături de generalul Budanov, în buncăr s-ar fi aflat circa 100 de ofițeri ai GRU Ucraina, dar și 20 de militari din SUA și Marea Britanie.

Putiniștii se laudă că proiectilul căzut în apă, lângă sediul GRU de pe insula Ribalski din Kiev, a lovit ținta din plin, în ciuda comentariilor ironice apărute ulterior pe rețelele de socializare.

Invadatorii ruși încearcă să argumenteze că serviciile lor de informații aveau date despre proiectarea adăposturilor secrete din Ucraina. Este citat și expertul militar Vladislav Șurîghin, care afirmă pe canalul său de Telegram că „denazificatorii” erau la curent cu buncărele subterane din Kiev concepute de inginerii sovietici în perioada comunistă.

Vladislav Șurîghin: „Ceea ce a fost bine acoperit de o explozie atomică aeriană nu a fost proiectat pentru sosirea unui proiectil special anti-buncăr. Acest moment a fost filmat. Se poate vedea cum o coloană uriașă de pământ și pietre s-a înălțat spre cer. Acel proiectil a și lovit buncărul GRU, unde se afla, se pare, Budanov”.

Atacul asupra clădirii GRU din Kiev ar fi fost lansat după ce ofițerimea a coborât în adăpost. Aceasta este versiunea Forțelor Aerospațiale Ruse, conduse în prezent de generalul de armată Serghei Surovikin.

„Moskovski Komsomoleț”: „Atacul asupra clădirii de informații militare din Kiev a fost efectuat pe 29 mai. Odată cu începutul raidului aerian, personalul Centrului a coborât în ​​adăpost. Potrivit unei versiuni, Forțele Aerospațiale Ruse au folosit o rachetă cu un focos penetrant, care a străpuns clădirea și a explodat în adăpost. În acel moment, existau deja până la 100 de ofițeri GRU și personal civil, precum și 20 de militari străini din Statele Unite și Marea Britanie, care interacționau între centru și un cartier general occidental similar”.

Alți acoliți ai tiranului Putin, cei de la Ria Novosti, au scris pe 15 iunie că Budanov a fost rănit în urma exploziei și transportat de urgență la un spital din Germania. Tot ei l-au „rănit” la cap și pe generalul Valeri Zalujnîi, comandantul-șef al armatei ucrainene, informație care s-a dovedit a fi un fals grosolan.

În replică, oficialii ucraineni spun că este vorba despre o „operațiune de propagandă” realizată de regimul criminal de la Moscova.

Budanov face mișto de putiniști: „Un detașament de nemuritori va veni noaptea în visele locuitorilor ruși care au căutat să pună mâna pe Ucraina, pentru a le crea coșmaruri” 

Într-un interviu acordat publicației ucrainene „Kiyv Post”, preluat de site-ul Obozrevatel.com, generalul Kirill Budanov i-a luat peste picior pe propagandiștii de la Moscova, mai ales că unii dintre ei l-au declarat „mort” sau „în comă”. Șeful GRU a spus în batjocură că se formează deja „un detașament de nemuritori” în Ucraina care îi va bântui pe ocupanți în timpul nopții.

Kirill Budanov: „În Ucraina se creează acum un detașament special de comandanți nemuritori – Valeri Zalujnîi, eu, Stepan Bandera, Simon Petliura, Ivan Mazepa. Prin urmare, rușii și propagandiștii lor vor avea încă mult de lucru într-un mediu nervos, isteric. Un detașament de nemuritori va veni noaptea în visele locuitorilor ruși care au căutat să pună mâna pe Ucraina, pentru a le crea coșmaruri”.

Obozrevatel.com: „Zvonurile despre moartea lui Budanov circulă în rețelele de socializare și în mass-media rusă de la atacul cu rachete rusești asupra Kievului, din 29 mai. În special, propagandiștii au mințit că presa ucraineană ar fi raportat moartea șefului serviciilor de informații militare, iar cele occidentale că acesta se afla în comă. Ulterior, zvonurile s-au răspândit la comandantul șef al Forțelor Armate ale Ucrainei, Valeri Zalujnîi – el a fost, de asemenea, «ucis» sau «rănit» de cei din Federația Rusă”.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Nepotism scârbos al premierului Ciolacu: și-a numit-o șefă de cabinet pe Otilia Romașcanu, nașa fiului său, după ce pe nașul Lucian Romașcanu l-a făcut senator și ministru!

* Ciolacu subjugă PNL: l-a pus pe PSD-istul Neacșu, prin ordonanță de urgență, șef peste ministrul de Finanțe și SGG! Ghinea (USR): „PNL a ajuns un banc cu Bulă”

* Ciolacu le arată liberalilor cine-i șeful: refuză să le pună omul secretar general al Guvernului, după ce Ciucă a acceptat un penal PSD-ist în funcție. Miza: controlul asupra firmelor de stat

* Regimul Iohannis-PSD, pus la zid de SUA: a redus lupta contra traficului de persoane și i-a scăpat pe infractori prin metoda prescripției. Există bănuiala complicității la nivel înalt!

* Paleologu, după Congresul USR: „E extraordinar de important ca Drulă, Tomac și Orban să facă împreună ceva, eventual să discute și cu UDMR. Dacă ei nu propun o alternativă, ne ducem dracului!”

* Lovitură-trăsnet dată de Maia Sandu taberei pro-ruse: Partidul Șor a fost declarat neconstituțional și e dizolvat! Nică măcar Ciutacu n-a reușit să-l salveze, deși s-a străduit

* EDITORIAL. Atunci am păcălit cenzura sovietică! Lupta noastră pentru alfabetul latin, în imperiul limbii ruse

* Prostie bubuitoare la Realitatea Plus. Fiica patronului: „Cei de la OMV-Petrom au găsit mai mulți țiței. Cei mai mulți țiței din ultimele decenii!”

* ANALIZĂ. Catastrofa demografică: în următorii 70 de ani, populația Chinei se va înjumătăți! Prăbușire de la 1,4 miliarde la 700 de milioane

* FOTBAL. Cei patru sfinți care ne-au adus un 2-2 miraculos în Elveția: Sfântul VAR, Sfântul Mihăilă, Sfântul Moruțan și Sfânta Bară. Goluri-dinamită în minutele 89 și 90+2. VAR-ul merită o statuie: ne-a salvat și în Kosovo, și în Elveția

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here