VIDEO. Veniți cu hărmălaie „să lupte cu regimul LGBT satanist” de la Kiev, cecenii din Batalionul Zapad-Ahmat s-au plasat departe de front, în Belgorod, și „se ascund” în spatele recruților prost instruiți

1
1138
Cecenii lui Kadîrov, prezentați drept unități feroce de elită, s-au plasat cât mai departe de linia frontului în Belgorod și le spun localnicilor că ei n-au venit să lupte cu ucrainenii, ci să țină ordinea

Cecenii din Batalionul Zapad-Ahmat al Rosgvardia (Garda Națională) nu au ocupat poziții în prima linie a districtului Belgorod, așa cum se anunțase cu mare vâlvă, pentru a apăra regiunea de eventuale incursiuni ale luptătorilor ruși antiputiniști, ci s-au așezat în spate, relatează mai multe canale rusești de Telegram. Forțele lui Kadîrov au fost prezentate ca unele de elită, venite să facă prăpăd printre inamici și să protejeze granița Rusiei. În realitate, ele se află „în eșaloanele 3-5, în cel mai bun caz”.

„Armata de Tik-Tok” a lui Kadîrov pare să nu se dezmintă nici de această dată. Propaganda de la Moscova a prezentat pe larg sosirea Batalionului Zapad-Ahmat în Belgorod. Luptătorii ceceni au fost arătați ca unii feroce și de elită, care protejează frontiera și chiar se pregătesc să lanseze un atac pentru a-i „elibera” pe ucraineni de „regimul LGBT, satanist și fascist” de la Kiev.

Realitatea este însă alta. Soldații din armata regulată rusească, părinții acestora și localnicii spun că, de fapt, cecenii s-au plasat mult în spatele frontului, ascunzându-se după mai multe linii de recruți prost instruiți și echipați. Când sunt întrebați de acest lucru, cecenii le răspund băștinașilor că n-au venit să lupte cu ucrainenii, ci să mențină ordinea.

Mai jos, traducerea unui articol al istoricului britanic Chris Owen, care a plecat de la mai multe știri pe acest subiect prezentate de canalele rusești de Telegram.

„Oficiali militari care cunosc situația de la graniță spun că voluntarii din regimentul Ahmat au ocupat «în cel mai bun caz eșaloanele 3-5». Primele două linii defensive, care se află chiar la graniță, sunt ocupate de recruți ruși”

„Luptătorii ceceni din batalionul Zapad-Ahmat au sosit cu multă publicitate pentru a „proteja” regiunea Belgorod. Cu toate acestea, localnicii spun că aceștia stau la mare distanță de graniță și se „ascund” în spatele unor recruți slab pregătiți și echipați.

Se pare că cecenii au ocupat poziții în satul de frontieră Nehoteievka și la un punct de control din apropierea satului Kozinka, unde membrii Forței Voluntare Ruse au organizat o incursiune în luna mai.

Liderul cecen Ramzan Kadîrov a declarat că „luptătorii noștri sunt în tranșee la punctul de control. Granița este acum închisă pentru bandiți”. Se pare că cecenii le spun localnicilor că „îi vor salva pe locuitorii din Belgorod și că locuitorii din Belgorod le sunt datori”.

Deputatul Dumei de Stat, Adam Delimhanov, un aliat al lui Kadîrov și șeful filialei cecene a Gărzii Naționale Ruse (Rosgvardia), a declarat chiar că cecenii vor trece granița de la Belgorod și „îi vor elibera pe ucraineni de regimul LGBT, satanist și fascist”.

O imagine destul de diferită vine de la soldații ruși obișnuiți staționați la graniță, care spun că cecenii dețin poziții în spatele frontului. Potrivit canalului de Telegram „Pepel”, există 5 „eșaloane de apărare” (adică linii defensive) de-a lungul frontierei Belgorodului.

Canalul relatează că „oficiali militari care cunosc situația de la graniță spun că voluntarii din regimentul Ahmat au ocupat «în cel mai bun caz eșaloanele 3 – 5». Primele două linii defensive, care se află chiar la graniță, sunt ocupate de recruți ruși”.

Un canal rusesc de Telegram pro-război relatează că cecenii „au refuzat să ocupe poziții în zonele de la granița cu Ucraina, justificând acest lucru prin faptul că intenționează să controleze situația și nu să lupte împotriva infiltraților”.

Mama unuia dintre recruții din prima linie spune că cecenii au fost plasați în apropierea poziției fiului ei, în zonă aflându-se și polițiști de frontieră FSB. Cu toții se află în mod regulat sub tirul ucrainean.

Ea spune că cecenii sunt „șocați de faptul că ei [recruții] sunt poziționați acolo”. Mobilizații se află literalmente în prima linie, ca un fel de fire de legătură umane, în timp ce „Ahmat este doar o forță suplimentară dacă situația devine critică”.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Caracatița din Buzău a lui Ciolacu: 104 rubedenii și prieteni care sug de la stat peste 6 miliarde de lei! Șeful PSD, viitor premier, n-a muncit până la 37 de ani

* Ciolacu le arată liberalilor cine-i șeful: refuză să le pună omul secretar general al Guvernului, după ce Ciucă a acceptat un penal PSD-ist în funcție. Miza: controlul asupra firmelor de stat

* Regimul Iohannis-PSD, pus la zid de SUA: a redus lupta contra traficului de persoane și i-a scăpat pe infractori prin metoda prescripției. Există bănuiala complicității la nivel înalt!

* Paleologu, după Congresul USR: „E extraordinar de important ca Drulă, Tomac și Orban să facă împreună ceva, eventual să discute și cu UDMR. Dacă ei nu propun o alternativă, ne ducem dracului!”

* Lovitură-trăsnet dată de Maia Sandu taberei pro-ruse: Partidul Șor a fost declarat neconstituțional și e dizolvat! Nică măcar Ciutacu n-a reușit să-l salveze, deși s-a străduit

* EDITORIAL. Atunci am păcălit cenzura sovietică! Lupta noastră pentru alfabetul latin, în imperiul limbii ruse

* Prostie bubuitoare la Realitatea Plus. Fiica patronului: „Cei de la OMV-Petrom au găsit mai mulți țiței. Cei mai mulți țiței din ultimele decenii!”

* Un decret rușinos semnat de președintele Emil Constantinescu în 1999: grațierea lui Maricel Păcuraru, infractor cu vocație de recidivist. Acum e patronul Realitatea Plus, televiziune care face politică anti-europeană și rusofilă

* ANALIZĂ. Catastrofa demografică: în următorii 70 de ani, populația Chinei se va înjumătăți! Prăbușire de la 1,4 miliarde la 700 de milioane

* FOTBAL. Cei patru sfinți care ne-au adus un 2-2 miraculos în Elveția: Sfântul VAR, Sfântul Mihăilă, Sfântul Moruțan și Sfânta Bară. Goluri-dinamită în minutele 89 și 90+2. VAR-ul merită o statuie: ne-a salvat și în Kosovo, și în Elveția

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here