Rușii au distrus un depozit din Odessa cu 60.000 de tone de produse agro-industriale care aparțineau Chinei. Atacul a fost lansat din Crimeea, ceea ce a dus la noi cereri ca SUA să livreze Ucrainei rachete ATACMS

0
3090
Clădire administrativă distrusă de ruși în centrul Odessei

Rusia a lansat în noaptea de miercuri spre joi ample atacuri cu rachete asupra facilităților portuare, administrative și de stocare a grânelor din orașele ucrainene Odessa și Mikolaev. Însă loviturile au afectat grav interesele Chinei, căreia i-au fost distruse 60.000 de tone de grâne și produse agro-industriale.

Bombardamentele rusești au vizat doar obiective civile, au produs mari pagube și au rănit 22 de persoane.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a spus că raidul din noaptea de miercuri spre joi a fost „probabil cel mai puternic atac de la începutul invaziei”.

Rușii au pretins că au lovit un presupus centru de comandă al mercenarilor străini și alte clădiri cu destinație militară.

Cel puțin o parte dintre rachetele rusești au fost lansate din Crimeea. Există înregistrări video care surprind momentul când rușii au lansat din Simferopol (Crimeea) mai multe Kalibr. Acesta a fost un nou prilej pentru generali americani și alți specialiști să insiste pe lângă administrația de la Casa Albă să trimită Ucrainei celebrele ATACMS. Aceste rachete cu rază lungă de acțiune ar obliga Rusia să-și evacueze atât flota, cât și sistemele de rachete și aviația din Crimeea.

După lovirea podului Kerci, Rusia a denunțat acordul de livrare a cerealelor și a început bombardarea, noapte de noapte, a Odessei, cu scopul de a bloca exportul de grâne.

Efectele sunt însă imprevizibile, iar miercuri noaptea au fost lezate direct interesele unuia dintre puținii aliați ai Moscovei. „În terminalul din port, care a suferit cel mai mult de pe urma terorii rusești, erau stocate 60.000 de tone de produse agro-industriale care urmau să fie trimise pe mare în China”, a anunțat Zelenski.

Pe de altă parte, faptul că apărarea antiaeriană ucraineană n-a reacționat la aceste atacuri pare să indice – după cum comentează analiști militari – fie că nu mai are muniție, fie că stocurile sunt atât de scăzute încât se face economie și nu mai sunt lansate interceptoare decât în cazuri absolut vitale.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Încă o „țeapă” a guvernării PSD-PNL: Legea salarizării promisă de Guvern profesorilor în timpul grevei nu e gata nici azi, deși pe 15 iulie ar fi trebuit să intre în vigoare!

* DOCUMENT. Președinta Comisiei Europene atrage atenția Puterii PSD-PNL: „Dacă nu elimină pensiile speciale, România nu va primi tranșa a treia din PNRR!”

* Gonind pe contrasens cu Mercedesul său, deputatul Gheorghe Șimon (PSD) a băgat în spital două femei și s-a oprit în curtea unui localnic. Șimon a fost ministru al Economiei în regimul Dragnea

* Pandele către Ciutacu, în direct la RTV: „Voi știți cât am de plătit? Întrebați-l pe Sebi Ghiță cât am de plătit pentru faptul că… da? După cât am de plătit, îmi dați voi înapoi că am făcut rating?”

* Monstrul Godei era omul de casă al Gabrielei Firea! Aceasta l-a angajat și la Senat, după Primăria Capitalei. Anterior, Godei fusese plasat la FC Voluntari, clubul finanțat de Primăria lui Pandele. Firea a mințit că Godei nu e un apropiat al ei, ci un „simpatizat care bagă și el capul în poză”

* Caracatița din Voluntari: o firmă din ograda clanului Firea-Pandele a primit acces la date secrete cu câștigătorii programului „Casa Verde 2023” și le face oferte, deși nici lista instalatorilor autorizați n-a fost anunțată

Armand Goșu: „În România e tot mai activă propaganda rusească. E pe bani, probabil se face prin Moldova această corupere. Dacă serviciile de informații ar face un mic efort, ar descoperi traseele pe care se mișcă banii”

Curvăsărie media la Realitatea Plus: a aflat fiica patronului, „mamă de 5 copii”, de la colega sa Anca Alexandrescu că Dan Andronic „o are mică”?! Fiica jurnalistului Horia Alexandrescu a fost prima soție a fiului caricaturistului Adrian Andronic

* Nașul TV, încă o amendă pentru delir conspiraționist. Șoșoacă a spus la postul lui Radu Moraru că orașul Carei e plin de „trupe care atacă românii” după ce Guvernul „l-a predat Ungariei”!

* Umilințe la indigo pentru Hagi, în Europa, la distanță de 6 ani: 1-0 și 0-4 cu campioana Ciprului, 1-0 și 0-3 cu campioana Moldovei. De fiecare dată, echipa sa s-a prăbușit în prima repriză de prelungiri și a primit lovitura de grație în minutul 105+1

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here