Rușii au adus în Melitopol 10 laboratoare chimice mobile, pentru a-și salva conducerea în cazul unui dezastru nuclear

0
922
Ivan Fedorov, primarul îndepărtat brutal de ruși de la conducerea orașului Melitopol

Regimul criminal de la Kremlin își ia măsuri de precauție sporite în orașul Melitopol din regiunea Zaporojie, pe care l-a ocupat în urma invaziei militare declanșate la 24 februarie. Rușii au fost adus în acea zonă 10 laboratoare chimice mobile, ca „poliță de asigurare” în caz de producere a unui dezastru la centrala nucleară Zaporojie.

Centrala nucleară Zaporojie, cea mai mare din Europa și între primele 10 din lume, se află în apropierea orașului Enerhodar. Această urbe este situată la 117 kilometri de Melitopol. Teroriștii ruși vor să se asigure că, dacă va avea loc o catastrofă la vreo instalație nucleară, conducerea militară putinistă a acelei regiuni va putea fi salvată de urgență.

Laboratoarele chimice rusești sunt amplasate în perimetrul unuia dintre spitalele orașului.

Informația a fost anunțată vineri, 26 august, de către primarul ales al Melitopolului, Ivan Fedorov (înlăturat de ruși), pe canalul său de Telegram, fiind preluată apoi de site-ul Obozrevatel.com.

Ivan Fedorov: „După părerea noastră, aceste laboratoare chimice au fost aduse de invadatori în orașul Melitopol pentru a-și salva ofițerii și generalii dacă au loc emisii de radiații la centrala nucleară din Zaporojie. Și, desigur, ei nu se gândesc la populația civilă”.

Obozrevatel.com: „Pe 25 august, pentru prima dată în istorie, centrala nucleară Zaporojie a fost complet deconectată de la sistemul de alimentare din cauza bombardamentelor inamice și a incendiilor provocate de acestea. În aceeași zi, directorul general al Agenției Internaționale pentru Energie Atomică, Rafael Grossi, a militat pentru trimiterea rapidă a unei misiuni de experți ai instituției sale la centrala capturată de armata rusă, precizând că este dispus s-o conducă personal”.

Recent, în spațiul public au apărut mai multe imagini îngrijorătoare, realizate de Planet Labs și Agenția Spațială Europeană, din care se putea constata prezența focului și a fumului în zona centralei nucleare.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* „Cârtițele” AUR din presă: Ciutacu, Turcescu, Dan Diaconescu. Cei trei au participat la paranghelia propagandistică a lui George Simion, susținută grețos de RTV

Nunta lui George Simion – amestec de erezie și populism ieftin

* Cum au ajuns Nicu Covaci și Phoenix să cânte la nunta extremistului George Simion: „Am auzit că sunt 10.000 de oameni”

Gândacii din gura lui Simion și greierii din capul lui Daea – despre un „fake” din galeria propagandei RoExit

* Ruptură brutală între Liviu Dragnea și Codrin Ștefănescu! „Am spălat de păcate un mic monstru. Am greșit. I-am iertat toate mizeriile pe care mi le-a făcut de-a lungul anilor”

* Teribila poveste a zorilor zilei de 24 februarie. Zelenski e trezit de ministrul de Interne: „A început invazia!”. Șeful Cancelariei lui Putin îl sună pe omologul său de la Kiev: „Predați-vă!”. Iermak îl înjură pe rus și-i închide telefonul

„Segmente prietenoase ale elitei”, aproape exclusiv din PSD, sunt sub controlul Chinei, care vizează să-și sporească „influența malignă” în România, atrage atenția un important think-tank

„Daria Dughina e victima propriilor idei și a propriului tată”, care „de 30 de ani predică ură, violență, extremism” / „Pe Daria a ucis-o tocmai doctrina tatălui ei”

* Daria Dughina n-a ars în explozie! Zăcea întinsă pe șosea cu trupul intact, în vreme ce mașina ei era în flăcări la zeci de metri distanță

* Trei fotbaliști ex-iugoslavi pun România în vitrina cupelor europene: CFR Cluj și FCSB în grupe, U Craiova eliminată la penalty-uri după ce conducea în prelungiri

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here