luni, aprilie 15, 2024
AcasăRăzboi în UcrainaVIDEO. Rusia a început evacuarea populației din Herson. Generalul Surovikin: "Trebuie luate...

VIDEO. Rusia a început evacuarea populației din Herson. Generalul Surovikin: „Trebuie luate decizii grele”. Se așteaptă din zi în zi ca Ucraina să declanșeze ofensiva decisivă

-

Convinși că ofensiva decisivă a Ucrainei pentru recuperarea Hersonului este iminentă, rușii au început deja evacuarea civililor din oraș. Autoritățile pro-ruse au băgat zona în izolare și își propun să treacă pe malul estic al Niprului 60.000 de oameni în următoarele zile.

Conform BBC, are loc un adevărat exod chiar în aceste momente. Rușii își evacuează administrația și simpatizanții din Herson și îi duc în sudul Ucrainei. E vorba de zeci de mii de oameni care părăsesc, în principal, 4 orașe de pe malul vestic al fluviului Nipru.

Televiziunea de stat din Rusia a transmis în direct operațiunile. Vladimir Saldo, guvernatorul instalat de Moscova în regiunea Herson, a spus că timp de 7 zile niciun civil nu va mai avea voie să intre în regiune, care va deveni una de război.

- Advertisement -

Evacuarea administrației e necesară, a spus Saldo, pentru ca armata rusă să poată să „acționeze cu hotărâre”.

În dreapta Niprului sunt în acest moment 15-20.000 de militari ruși, inclusiv unități de elită precum cele de parașutiști. Însă situația lor e foarte dificilă. Stocurile de muniții și alimente sunt la 15% din necesar deoarece ucrainenii folosesc lansatoarele HIMARS pentru a bloca aprovizionarea peste fluviu.

Pierderea unei părți importante din capul de pod, în urmă cu câteva săptămâni, a înghesuit armata rusă într-un teritoriu relativ restrâns, care se află aproape în totalitate sub tirul artileriei inamice.

- Advertisement -

Nu este însă clar motivul pentru care este evacuată administrația rusească. Au apărut speculații că armata rusă se pregătește, de fapt, să părăsească în totalitate capul de pod de la Herson și nu să-l apere până la ultimul om, cum ordonase Putin luna trecută.

Numeroase surse din tabăra rușilor vorbesc deja despre începerea ofensivei ucrainene în direcția Berislav. Kievul n-a confirmat încă acest lucru. Oficialii militari ruși vorbesc despre o situație „dificilă” în Herson, iar generalul Surovikin, nou, comandant suprem al forțelor rusești din Ucraina, a afirmat într-un interviu că „va fi necesar să luăm decizii grele”.

De fapt, spun mai mulți specialiști, canalele rusești de Telegram afiliate Kremlinului și televiziunile moscovite pregătesc opinia publică din Rusia pentru momentul când se va anunța retragerea din regiunea Herson.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

„Săgeata Rusiei” recidivează. Răcnete isterice la RTV: „RoExit! Marș! Marș afară! Voi milita să ieșim din Uniunea Europeană!”

Rușii l-au împușcat pe dirijor! Artistul refuzase să cânte „binefacerile” aduse de invadatori în Herson

Masacru într-o cazarmă putinistă: 30 de morți după ce rușii și tadjicii s-au mitraliat între ei, din motive religioase! Scandalul a pornit de la un colonel care a spus că Allah era „un laș”

* Putin a făcut praf rezervele de aur și valută ale Rusiei. Îi mai ajung banii pentru cel mult 17-18 luni de război. A cheltuit deja 102,5 miliarde de dolari

„Ucraina va elibera Crimeea cel târziu vara viitoare. Aceasta este ultima iarnă în care Rusia va mai perturba economia Europei” – fostul comandant al trupelor SUA în Europa

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -