General american: „Nici vorbă de pauză ucraineană peste iarnă. Nu suntem în secolul XVIII! Vor menține presiunea, pentru ruși nu există niciun punct luminos”

0
3193
Ucrainenii au eliberat deja 50% din teritoriile ocupate de ruși după 24 februarie

Ucraina nu se va opri peste iarnă și va continua să pună presiune pe forțele rusești aflate în dificultate, scrie generalul american Ben Hodges, fost comandant al forțelor SUA în Europa. Acesta menționează că nu găsește nici măcar un punct luminos în viitorul trupelor lui Putin, pe care nici măcar frigul și zăpada nu le vor putea ajuta. Generalul Ben Hodges se opune ideii unora dintre politicienii occidentali de a se opri luptele pentru negocieri ruso-ucrainene, el afirmând că forțele Kievului sunt pe cale să-și elibereze toată țara.

Spre deosebire de unii politicieni americani, care au început să avanseze ideea unui armistițiu, Ben Hodges și alți înalți ofițeri americani care au avut tangență cu Europa și cu problema rusă militează insistent pentru continuarea luptelor până la eliminarea Rusiei de pe teritoriul ucrainean. Generalii americani arată că Putin este complet necredibil când pretinde că vrea negocieri, fiind convinși că dictatorul rus ar folosi pauza pentru a se reînarma și a relansa ofensiva la primăvară.

În loc să i se acorde acest răgaz pe care îl caută cu disperare, Putin ar trebui presat permanent, iar Occidentul să sprijine Ucraina pentru a specula la maximum prăbușirea potențialului de luptă al armatei ruse, cer foștii ofițeri superiori americani.

Ben Hodges explică într-una din postările sale că și povestea potrivit căreia iarna oprește acțiunile militare nu mai e de actualitate: „Nici vorbă ca ucrainenii să facă o pauză pentru iarnă. Nu mai suntem în secolul al XVIII-lea. Vor menține presiunea asupra forțelor rusești, nu le vor da timp să își rezolve problemele sau să își întărească apărarea. Nu există niciun punct luminos pentru viitorul forțelor rusești“.

Generalul american preia o postare pe Twitter a lui Jimmy Rushton, analist de securitate și politică externă britanic stabilit la Kiev, care scrie: „Încă odată – această discuții despre o «acalmie de iarnă» pare să vine în întregime de la oameni care trăiesc în afara Ucrainei. N-am auzit niciodată pe nimeni din rândurile militarilor ucraineni vorbind despre o pauză a operațiunilor lor ofensive pe durata iernii”.

Într-un alt comentariu, Ben Hodges cere să se dea lovitura finală trupelor rusești: „De ce președintele Milley (generalul Mark Alexander Milley este șeful Statului Major Reunit al forțelor armate ale SUA) al sau alții care au acces la mai multe informații decât mine ar face presiuni asupra Ucrainei să negocieze acum pentru a-și «consolida câștigurile»? Termină treaba! Harta arată că Ucraina a învins Rusia, cu 50% din teritoriu recuperat“.
Luni dimineață, Ben Hodges a adăugat: „Forțele ucrainene vor învinge Rusia pe câmpul de luptă… în mod tradițional. Presiunea de a negocia vine de la oameni bine intenționați care fie nu înțeleg Rusia, fie nu vor să vadă că convingerile lor de o viață se dovedesc a fi greșite“.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Înfrângerea care scapă lumea de pericolul Trump: republicanii pierd Senatul SUA pe mâna fostului președinte!

* Cristoiu a descoperit cine-l susține pe Zelenski: „femei nemăritate sau divorțate, care speră ca el să divorțeze și să se însoare cu ele”. De Putin „nu le place pentru că-i bătrân”

* VIDEO. Frăția putinistă dintre Radu Moraru și Diana Șoșoacă trece la un nou nivel: cei doi cântă și dansează ca doi îndrăgostiți! 145 de secunde penibile, 20 de poze caraghioase

* Șoșoacă, Severin, Prodanca și soția sputnikă a lui Gelu Voican Voiculescu au sărbătorit la Ambasada rusă, alături de obraznicul ambasador Kuzmin

* VIDEO. Zelenski a anunțat oficial cele 5 condiții ale Ucrainei pentru pacea cu Rusia. Retragerea totală de pe teritoriul țării, despăgubiri de război și judecarea criminalilor – printre cerințe

* Generalul Ben Hodges: „Putin va pierde bătălia decisivă pentru Crimeea la vară. Iar până la sfârșitul lui 2023 va pierde bătălia internă pentru Kremlin”

* Beizadeaua lacomă de la ICR Londra, al cărei moft e să-i plătim chirie 7.500 de euro pe lună, e „directoarea lu’ Firea”. Fiică de căpetenie masonă, și-a falsificat CV-ul și a furat bani de la Teatrul Bulandra, înainte de a fi dată afară de actori

* Popa Calistrat: „Vii tu, o măciucă isterică nemăritată, să faci teatru în faţa la 500 de oameni?”. Preotul AUR-ist s-a furișat pe la spate și a lovit femeia cu pumnul

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here