Român prins în Franţa cu un camion de salată în care erau „plantate” 373 de kilograme de droguri!

0
3507

Lupta autorităţilor cu furnizorii de stupefiante continuă în toată Europa, chiar dacă traficanţii aleg de fiecare dată noi metode, unele cu adevărat „revoluţionare”. Recent, în nordul Spaniei a acostat un… submarin plin cu cocaină, construit special pentru a scăpa de supravegherea unităţilor antidrog.

Vasul traversase tot Oceanul Atlantic! Membrii echipajului au spus că nu ştiau ce transportă, dar unul dintre ei a fugit imediat cum a ajuns în portul din Galiţia (nord-vestul Pensulei Iberice).

Este o explicaţie pe care o folosesc majoritatea intermediarilor sau transportatorilor. Acesta a fost şi cazul unui şofer român de TIR din Franţa.

Culmea traficului: droguri pe sub Ocean aduse cu submarinul!

Autorităţile franceze au confiscat săptămâna trecută o cantitate de 373 de kilograme de cannabis disimulat prin încărcătura de salată a unui camion frigorific ai cărui şoferi, un român şi un spaniol, au compărut luni în faţa unui tribunal, relatează AFP.

Valoarea acestor droguri pe piaţa neagră este estimată la circa 3,7 milioane de euro.

Camionul frigorific a fost supus unui control pe 18 decembrie în localitatea Coulombiers, pe autostrada A10.

Cei doi şoferi, ambii în vârstă de circa 50 de ani, au afirmat în faţa unui tribunal din oraşul Poitiers că nu ştiau că transportă droguri. Procesul lor a fost amânat pentru luna februarie, până atunci ei urmând să rămână în arest preventiv, relatează Agerpres.

Povestea narco-submarinului transoceanic capturat în Galiţia

Dacă la malul Mării Negre drogurile au ajuns să plutească pe apă, scăpate sau aruncate din vase de transport, pe alte coaste ale Europei narcotraficanţii au ales soluţii revoluţionare pentru a-şi plasa marfa pe continent. O anchetă anti-drog internaţională, dirijată din Lisabona (Portugalia), a dus la capturarea primului submarin plin cu droguri care a încercat să acosteze la Atlantic.

Columbia ar fi ţara de origine, Cangas do Morrazo – destinația improvizată (în Galiţia, nord-vestul Spaniei, pe coasta Atlanticului, la 94 de kilometri sud de Santiago de Compostela şi la 169 de kilometri nord de Porto (Portugalia).

7.690 de kilometri în linie dreaptă, echivalentul a 4.778 mile nautice, este distanţa pe care trei membri ai echipajului au parcurs-o pe sub apă, la bordul primului narcosubmarin transoceanic interceptat în Europa, construit special pentru a naviga la mică adâncime pe sub apă.

Peste 3 tone de cocaină la bord!

Vasul era „căptuşit” cu nu mai puţin de 3.000 de kilograme de cocaină valorând peste 100 de milioane de euro, în pachete bine izolate care s-au scufundat până în faţa plajelor Foso și Punta Couso, din Hío, Cangas.

Doi cetățeni ecuadorieni și un alt spaniol au traversat Atlanticul la bordul artefactului, au ajuns în Insula Capului Verde și au urcat apoi spre nord, în Portugalia. Au fost localizaţi în dreptul Lisabonei şi lăsaţi să navigheze paralel cu coasta Spaniei.

Poliția judiciară portugheză avea informaţia şi s-a confirmat. I-a urmărit de la distanţă. În paralel, la Pontevedra (la doar 35 de kilometri nord de locul unde urmau să acosteze), autorităţile au primit o alertă crucială: nava se afla deja în apele Galiţiei. Detalii, AICI.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Aviz, nesimţiţilor: Macron renunţă la pensia specială! PSD, în schimb, apără hoţia tip „luăm de la săraci, ca să dăm la bogaţi”

* Am trăit s-o vedem şi pe asta: primul submarin cu droguri, capturat pe coastele Europei!

* Beizadeaua ceauşistă crescută la sânul lui Dragnea smiorcăie la „ţâţa” bugetului. Daniel Suciu, noua vuvuzea bolşevică a PSD

* VIDEO. Haos la Otopeni! Mii de români care se întorc acasă, blocați în trafic

* Foame mare la PSD! Baronii „roşii” vor moţiune de cenzură anti-Orban, ca să dea cep la banii statului din nou

* Gașca lui Dragnea, în cămăși albe la ziua lui Codrin. Mugur Ciuvică, Antena 3, bea alături de PSD-iști

* Dragoste și revoluție. Scrisoarea cutremurătoare a primei iubiri a lui Radu, puștiul de 17 ani împușcat în Piața Universiății

* L-am prins cu minciuna! Gelu Voican Voiculescu a încercat să-i acopere pe cei 60.000 de „turiști” sovietici din 1989, dar s-a făcut de râs

* Petre Roman a încercat o găinărie chiar de 22 decembrie: nevasta lui să cânte la concertul finanțat din „banii Revoluției”!

Un gest simbolic major: numele românilor uciși de gherila sovietică în 1989 sunt citite de ambasadorul Americii!

* Orban: „Dacă un om politic dintr-o țară civilizată ar spune că va crește pensia cu 40%, ar râde lumea de el”

* Afacerea Ayahuasca ia amploare. Iohannis îl trece în rezervă pe adjunctul SPP pentru consum de droguri

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here