Beizadeaua ceauşistă crescută la sânul lui Dragnea smiorcăie la „ţâţa” bugetului. Daniel Suciu, noua vuvuzea bolşevică a PSD

2
9686
Daniel Suciu

Deputatul Daniel Suciu este copilul de suflet al lui Liviu Dragnea. Crescut de mic la sânul PSD, bistriţeanul scundac şi tare-n gură a învăţat de la baronii mai „hârşiţi” ai partidului cum să mintă, pozând în fată mare. Iar acum, când tătucul politic a ajuns după gratii, iar Vioricile şi Ciolacii nu ştiu cum să stea pe picioare, juniorul învăţat la prostii încearcă să nu-şi facă de râs şefii care i-au lăsat o mare şi urâtă moştenire.

Suciu a fost promovat de Dragnea şef al grupului PSD de la Camera Deputaţilor, iar ulterior – după ce Klaus Iohannis a trântit mai multe propuneri ale Vioricăi Dăncilă pentru posturi în „Guvernul Ciumei Roşii”-, a ajuns ditamai ministru la ministerul creat de baronul baronilor pentru reţeaua de partid: Ministerul Dezvoltării, cel care a primit pe mână zeci de miliarde prin celebrul program PNDL, de fapt o mare puşculiţă de la buget pentru baronii PSD.

Prăbuşirea Guvernului Dăncilă l-a lăsat pe copilaşul lui Dragnea fără jucării, dar cum puştiul s-a învăţat la rele, face prostii şi din Opoziţie.

Azi, într-o intervenţie pe tema felului în care Guvernul Orban construieşte bugetul pe anul viitor, Daniel Suciu a făcut declaraţii de o ruşine fără margini pentru un tânăr politician care speră la onorabilitate publică.

Deşi „ruşine” e un cuvânt prea blând, dacă e să citim cu atenţie declaraţiile de mai jos ale celui care a vândut spiritul Ardealului pentru un post cald oferit de gaşca de la Teleorman.

Pentru Suciu, noua vuvuzea a PSD în care suflă marcel Ciolacu în timp ce Dăncilă e la coafor, tot ce propune Guvernul Orban legat de finanţele ţării pentru 2020 e rău: şi îndreptarea catastrofalei OUG 114, care a scumpit curentul, gazele şi abonamentele de telefonie ale românilor, şi bugetul Educaţiei sau al Sănătăţii.

N-a suflat însă o vorbă despre faptul că partidul său a îndatorat România pe termen lung, mărind pensii şi salarii din împruturi – ceva ce nu face nici Afganistanul sau Africa Subsahariană.

Dar pentru a nu spune că închidem gura „opoziţiei”, redăm mai jos aberaţiile lui Daniel Suciu, tânăra veche speranţă a PSD în care Liviu Dragnea a pompat la greu când pescuia banii statului pe malul Bălţii Belina.

Pe larg despre cum l-a crescut Liviu Dragnea la sân pe Daniel Suciu, AICI.

Aberaţiile lui Daniel Suciu, copilul de suflet al lui Dragnea

Daniel Suciu (stânga), alături de stăpânul lui politic, pe şantierele patriei

Deputatul PSD Daniel Suciu a afirmat, luni, într-o conferinţă de presă la Parlament, că printre modificările vizate de Guvern pentru OUG 114 este şi recalcularea ratelor românilor conform ROBOR, indice care este în creştere.

„Bombă adevărată din ceea ce ni se pregăteşte pentru anul 2020, nu este numai în bugetul de stat pentru anul 2020, bombele pe care într-adevăr au încercat să le ascundă, se află în asumarea pe modificările la ordonanţă 114. Şi vreau să ştie absolut toţi românii ce înseamnă modificările operate la ordonanţă 114. Înseamnă că leagă din nou ratele românilor de ROBOR. ROBOR-ul, odată cu declaraţiile mirifice ale ministrului Citu, evident că a început să crească din nou. Asta înseamnă că în 2020 ratele românilor vor creşte din nou”, a declarat Daniel Suciu în conferinţa de presă privind bugetul de stat pe 2020 elaborat de Guvern, fără să-şi facă măcar o secundă mea culpa pentru că n-a scos un cuvânt cât Guvernul Dăncilă a comis calamitatea OUG 114.

În schimb, s-a repezit să atace Guvernul Orban pentru că în proiectul de buget Guvernul nu a alocat sumele pentru mărirea salariilor profesorilor de la 1 septembrie. „Ludovic Orban ne spunea că vor respectă absolut toate legile aflate în vigoare. În vigoare se află şi prevederea care spune că de la 1 septembrie 2020 veniturile cadrelor didactice vor fi majorate, în proiectul de buget nu sunt prevăzute sumele pentru mărirea salariilor cadrelor didactice de la 1 septembrie. Este evident că acea răbufnire a premierului la adresa cadrelor didactice este de fapt ceea ce gândeşte domnia sa, să se mulţumească cu cât au, PSD şi guvernul PSD le-a mărit destul, iar ei acum fac ceea ce ştiu mai bine, adică să taie şi să-şi ia adio, că să înţeleagă că trebui să strângă cureaua”, a precizat Suciu, cu aer de mare propagandist bolşevic.

„Alocă guvernul PNL ce mai mică alocare pentru educaţie din ultimii mulţi ani, şi anume 2,9% din PIB, în condiţiile în care au comasat ministerul Educaţiei cu ministerul Cercetării. Unde sunt cei 6% din PIB promişi, susţinuţi atunci când erau în opoziţie?”, a declarat, luni, deputatul PSD Daniel Suciu într-o conferinţă de presă la Parlament.

Daniel Suciu a afirmat că datoria publică a statului, conform proiectului elaborat de Guvern, va creşte la 56 de miliarde iar Executivul se împrumută astfel de trei ori mai mult.

„Şi-au construit un buget care prevede o creştere faţă de anul acesta cu 80 de miliarde lei. Au preconizat un deficit de 3,6% din PIB, asta înseamnă 40 miliarde lei. S-au împrumutat şi se împrumută de trei ori mai mult decât s-a împrumutat guvernul PSD. Îşi propun creşterea datoriei publice cu 56 miliarde de lei. Asta înseamnă bugetul României pentru anul 2020, în condiţiile în care scade drastic bugetul alocat sănătăţii cu 22%, iar ce este mai grav, că 40% este scăderea pentru investiţiile în spitale”, a mai spus micul Lenin, azi la Parlament, unde evident că s-a văitat şi de soarta sistemului sanitar, pe care partidul său l-a pus pe butuci.

„Aveţi aici realitatea scrisă de către dumneavoastră, negru pe alb, şi asta însemna că la sănătate vin cele mai mari tăieri din ultimii ani, minus 22%, aproape 3,5 miliarde. Şi este o minciună ce spuneţi în spaţiul public, că nu se taie nici de la ministerul Sănătăţii şi nici de la Casa de Asigurări de Sănătate, slide-ul următor arată că şi de la Casa de Asigurări de Sănătate se taie în jur de 700-800 milioane lei, adică aproape 1 miliarde, 764 milioane. Unde sunt vocile PNL care îşi rupeau cămăşile de pe ei în Parlament şi ne cereau investiţii in sănătate, in spitale, când ei taie cu 22%. Unde este doamna vice-premier Raluca Turcan, unde sunt specialiştii din sănătate, pentru că am început să vedem că deja sindicatele vorbesc şi vorbesc cu cifrele acestea, care sunt cifrele reale, nu mai minţiţi stimaţi colegi de la PNL, trebuia să veniţi in Parlament cu bugetul că absolut toată lumea să vadă ceea ce vreţi să faceţi”, a declarat acesta, citat de Mediafax, într-un delir demn de discursurile lui Ceauşescu. De fapt, la 30 de ani de la Revoluţie, văzând cum aberează Daniel Suciu vedem că n-au dispărut „copiii comunismului”, ci doar au crescut cuminţi la umbra urmaşilor fostului dictator.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Foame mare la PSD! Baronii „roşii” vor moţiune de cenzură anti-Orban, ca să dea cep la banii statului din nou

* Gașca lui Dragnea, în cămăși albe la ziua lui Codrin. Mugur Ciuvică, Antena 3, bea alături de PSD-iști

* Dragoste și revoluție. Scrisoarea cutremurătoare a primei iubiri a lui Radu, puștiul de 17 ani împușcat în Piața Universiății

* L-am prins cu minciuna! Gelu Voican Voiculescu a încercat să-i acopere pe cei 60.000 de „turiști” sovietici din 1989, dar s-a făcut de râs

* Petre Roman a încercat o găinărie chiar de 22 decembrie: nevasta lui să cânte la concertul finanțat din „banii Revoluției”!

Un gest simbolic major: numele românilor uciși de gherila sovietică în 1989 sunt citite de ambasadorul Americii!

* Orban: „Dacă un om politic dintr-o țară civilizată ar spune că va crește pensia cu 40%, ar râde lumea de el”

* Afacerea Ayahuasca ia amploare. Iohannis îl trece în rezervă pe adjunctul SPP pentru consum de droguri

 

 

 

2 COMENTARII

  1. Eee, pai sa mai iasa mititelul la rampa de inca vreo doua ori, si cum stie sa vorbeasca mai cursiv si mai corect decat ciolacu, odata te trezesti cu el ca vrea la conducere, adica sa-i ia porumbul de pe foc lui ciolacu!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here