luni, aprilie 15, 2024
AcasăNewsInstigatorii AUR ajung la Poliție și Parchet, pentru "listele negre" cu "trădători...

Instigatorii AUR ajung la Poliție și Parchet, pentru „listele negre” cu „trădători care trebuie executați”. Sesizare la nivel guvernamental

-

Poliția și procurorii au fost sesizați în cazul listelor negre cu “trădători” care trebuie executați, întocmite de simpatizanți AUR și vehiculate pe grupurile de susținători ai acestui partid, precum și printre fanii lui George Simion.

Alexandru Muraru, reprezentant special al Guvernului României pentru Promovarea Politicilor Memoriei, Combaterea Antisemitismului și Xenofobiei, a cerut intervenția autorităților în acest caz foarte grav, relatat săptămâna trecută și de Ziaristii.com.

Ultrași ai lui George Simion și ai AUR propagă nestingheriți pe rețelele de socializare, de luni bune, idei extremiste și liste cu “indezirabili” care trebuie uciși. Deși multe din aceste îndemnuri sunt pe grupul de susținători ai lui George Simion, dar și pe conturile de Facebook ale AUR, administratorii n-au luat nicio măsură. Comentariile n-au fost șterse, încurajând astfel și alți ultrași să intervină și să escaladeze discursul.

Situația nu e întru totul surprinzătoare, pentru că și membrii AUR, în frunte cu George Simion, promovează chiar din Parlament un discurs cu tente extremiste, ascuns în spatele unei presupuse griji față de popor. Coincidență sau nu, toate temele agendei AUR se suprapun cu cele promovate de Moscova. De asemenea, acțiunile lui George Simion sprijină indirect politica și temele Rusiei în România și Moldova.

- Advertisement -

Listele cu „trădători” vehiculate în AUR conțin doar nume de persoane care militează pentru democrație, eliminarea corupției și integrarea României în lumea occidentală

În timpul încercărilor eșuate făcute de AUR luna trecută de a provoca o răscoală populară împotriva restricțiilor, mulți dintre cei care cereau pe Facebook linșarea altor persoane au ieșit și în stradă, chemând la folosirea cocteilurilor Molotov și la bătaie cu jandarmii.

Culmea e că pe listele cu “indezirabili” acuzați de trădare de țară nu se regăsesc cei care au devalizat economia națională, marii corupți și infractorii cu gulere albe, ci persoane fără nicio legătură cu ceea ce li se impută. În schimb, cei mai mulți dintre oamenii împotriva cărora se solicită aplicarea pedepsei capitale sunt persoane cu vederi democratice, pro-occidentali, militanți anticorupție și critici ai tendințelor autocratice de tip rusesc.

- Advertisement -

Alexandru Muraru a emis un comunicat de presă în care a menționat:

„Există un principiu valabil de când lumea: foarte puțini pot să facă foarte mult rău. În momente de criză, cum a fost al doilea război mondial, de exemplu, nu majoritățile pașnice au făcut diferența, ci grupurile fanatizate și ideologizate care au promovat ura și intoleranța. E greu să lupți cu fanatismul pentru că nu e vorba de rațional, ci de o ură aproape mistică. Dar e important ca la nivel public să existe o condamnare a manifestărilor extremiste, să existe linii de demarcație morale.

România a făcut progrese mari în ultimii ani în privința combaterii xenofobiei, antisemitismului, negaționismului și altor forme de extremism prin inițiative legislative și instituționale. De aceea, e nevoie ca intervenția autorităților să fie fermă, imediată, pentru ca descurajarea unor atitudini de acest fel să fie un exemplu de reacție a autorităților și de investigare rapidă a celor care promovează discursul instigator la ură și creează prejudicii la adresa drepturilor și libertăților civile, precum nondiscriminarea și demnitatea umană!“.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* FOTO. Zâmbetul luminos al doctoriței de 38 de ani care a murit de epuizare la Camera de Gardă

* „Patronul” AUR se alătură forțelor pro-ruse pentru a lovi în Maia Sandu. „Nici ea nu e fecioară! A alungat basarabenii din țară”, minte Lulea

* Reglare de conturi între „locotenenții” lui Ion Iliescu: Mironov îl alungă pe Gelu Voican Voiculescu de la șefia Institutului Revoluției!

* PSD-istul Coarnă a pierdut procesul cu „polițistul #Rezist”! Minciunile împroșcate îl costă 5.000 de euro + 4.120 de lei

* Au cocoșat-o! Șoșoacă se plânge că a luat amenzi de peste 10.000 de euro după scandalurile făcute prin piețe

* VIDEO. Teolog fanatic, anarhist: „Ne-au terfelit sfinții, ni L-au terfelit pe Hristos! Ordinarul ăla de vaccin nu mă interesează!”

* Deputatul cenzurat de Antena 3: „Mi s-a închis telefonul pentru că am îndrăznit să spun un adevăr”

VIDEO. Scene înfiorătoare cu anarhistele rusofile. Cerva: „Câta picior i-am tras în cur! I-a sărit curu’ în aer!”. Lovin: „I-am vărsat cafeaua în cap! L-am călcat pe mână!”

* Ambasadorul Rusiei, amenințător: Nu vă implicați „într-o aventură militară concepută de «capetele fierbinți» din sediul NATO”!

* Moment istoric: după 106 ani, America recunoaște genocidul armean! În 1915, turcii otomani au masacrat 1,5 milioane de armeni

- Advertisement -

2 COMENTARII

  1. Doamne, unde am ajuns cu AUR?!?! La liste negre precum cele din vremurile negre ale istoriei noastre!!!! Asta nu mai e libertatea cuvantului, asta e extremism 100%!!! Iar astia sunt inca in legalitate, si liberi?!??!?
    Pai sa-ti ceri iertare de la rusi pt ca au fost comemorati romani omorati la granita, impuscati fara mila tot de rusi, si tu inca sa ai tupeul sa scoti capul in fata romanilor?!?! Iertare de la rusi, ma, NOI!!?!!?!! Eu as zic ca ar trebui sa fie invers, se aude si pe la sosoci????

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -