România, singura membră UE trecută de Cehia pe lista țărilor cu pericol major de infectare cu coronavirus. Măsurile luate în privința românilor

0
1108
Hartă publicată de autoritățile din Cehia: Romania este singura tara din Europa cu pericol major de infectare. Sursa fotoȘ www.mzcr.cz

România a fost inclusă de Cehia pe lista roșie a țărilor de care trebuie să te ferești dacă vrei să scapi neinfectat cu coronavirus. Suntem singurul stat UE trecut de cehi pe această listă, iar românii care vor să meargă în această țară sunt nevoiți să-și facă testul pentru Covid și să spere că autoritățile nu îi vor băga și în carantină.

Miniesterul Afacerilor Externe avertizează că guvernul ceh a revizuit condițiile de intrare în țară în funcție de statele de unde provin vizitatorii. Cehia a împărțit restul țărilor lumii în două categorii: verde (cu risc scăzut de infectare ( și roșu (risc major). România este, începând cu 3 august, inclusă în cea de-a doua categorie.

De ce ne bagă cehii pe lista roșie – ei și-au ținut epidemia sub control și au 30 de cazuri pe zi, la noi horele inconștienței și conspiraționiștii au dus pragul la peste 1.000

Cetățenii români pot intra în Cehia nestingheriți, dar apoi vor fi nevoiți să anunțe Direcția de Sănătate Publică din localitatea unde se cazează (indiferent că e hotel sau locuința privată a unei rude sau a unui prieten). Apoi vor trebui să-și facă un test pentru depistarea Covid-19 la o clinică cehă.

Autoritățile sanitare au dreptul să-i bage în carantină, dacă vor considera necesar.

România a înregistrat duminică, 2 august, 1.075 de noi cazuri de infectare. Este a 12-a zi consecutiv când depășim pragul a 1.000 de îmbolnăviri la 24 de ore.

Din totalul de 53.186 de cazuri atestate oficial, de la izbucnirea pandemiei și în România, 2.413 oameni au murit, alți 27.592 sunt vindecați deja. Un număr de 23.181 de persoane sunt bolnavi activi. Dintre ei, 412 sunt în stare gravă la terapie intensivă.

Cehia a avut, în ultimele 24 de ore, doar 30 de noi cazuri. Din totalul de 16.729 de infectări, de la începutul pandemiei până azi, 11.596 de oameni s-au vindecat și doar 384 au murit. În acest moment, cehii au 4.749 de bolnavi.

România are 126 de decese provocate de coronavirus la 1.000.000 de locuitori, pe când Cehia – numai 36.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

Firea, dezarticulată mental după înțelegerea PNL-USR/PLUS: „Bulversant! Eclatant! Vezuvian! Dacă nu ar fi de râs, ar fi chiar de plâns!”

Finul Negoiță o pulverizează pe nașa Firea: “E foarte periculoasă. Minte cu o lejeritate dezarmantă. Îmi spunea să ne facem partid și să plecăm împreună din PSD”

Sondaj IMAS: PNL – 33,4%, PSD – 23,4%, USR-PLUS – 17,2%. Pro România scade sub 10%, ALDE se stinge

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here