România, lumea fiarelor cu chip de om

4
917

Detaliile grozăviei din azilele unde bătrânii cu dizabilități erau torturați, drogați, înfometați și jefuiți scot la iveală, unul după altul, zi după zi, alte și alte „loturi” de indivizi care știau ce se întâmpla acolo. Știau și tăceau. Mulți. Mulți!

Un număr uriaș de fiare care-și zic oameni. Jivine, cum le spunea acum vreo câteva luni profesorul Borțun, referindu-se la acei români care arată ca noi, trăiesc printre noi, vorbesc ca noi, dar nu sunt ca noi. Fiare în care n-a mai rămas nici cea mai mică fărâmă de omenie, nici cel mai mic instinct de mamifer – compasiune, empatie, aptitudini sociale. Ființe care au greșit specia. Reptile conduse doar de instincte primare, ghidate de o ferocitate care niciodată nu e urmată, după crimă, de remușcări.

Ce fel de societate e aceea care poate să-și propulseze în frunte aceste specimene? Cum de nu reușim, ca nație, să depășim momentul de atâtea sute de ani?

Priviți-i! În fața ororilor, n-au nicio remușcare, nicio tresărire, nicio reținere. Doar instincte atavice. Ca niște crocodili.

Sunt angajații care-i băteau, drogau, înfometau și jefuiau pe bătrânii fără apărare.

Sunt funcționarii din instituțiile statului care furnizau victimele, știind că e ilegal ce fac. Îi trimiteau în azilele groazei ca pe vite la abator.

Sunt Firea și Pandele, ai căror oameni conduceau azilele unde erau întemnițați bătrânii.

Este Budăi, care ridica acreditarea ONG-ului pus pe sesizări asupra condițiilor în care erau ținuți bătrânii.

Sunt angajații și apropiații de pe orbita lui Firea și Pandele. Oameni care le scriu „marș!”, pe Facebook, celor oripilați de tragediile consumate în azilele groazei. Da, există oameni care, în fața ororii de necuprins cu mintea, atât au de spus: „Marș!”.

Sunt tovarășii de guvernare de la PNL. Prima reacție a liberalilor a venit la o săptămână după scandal prin Virgil Guran, vicepreședinte al partidului, care a cerut să nu mai căutăm vinovați printre politicieni. Că PSD-iștii Firea, Pandele și Budăi sigur n-au știut nimic. Să fim surprinși de vorbele lui Guran? Șeful de la Asistență Socială Ilfov este un tânăr liberal care îi consilia pe criminalii din azilele groazei și-i ajuta să-și acopere urmele, în loc să-i controleze. Andrei Răzvan Țicu, omul șefului PNL Ilfov, Hubert Thuma, a fost lovit brusc, în ultimii doi ani, de un val de moșteniri. Zeci de case și terenuri. Și sigur că nu e nicio legătură între asta și faptul că monștrii din azilele groazei îi sileau pe bătrânii captivi acolo să-și cedeze proprietățile.

Sunt Primăria Voluntari, Ministerul Muncii, Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială Ilfov, Autoritatea Națională de Plăți și Inspecție Socială, Autoritatea Națională pentru Protecția Drepturilor Persoanelor cu Dizabilități, Ministerul Sănătății, Direcția de Sănătate Publică Ilfov, Ministerul de Interne, Inspectoratul de Poliție al Județului Ilfov, Inspectoratul pentru Situații de Urgență, Ministerul Mediului, Garda de Mediu – câte instituții! Toți cei care lucrau acolo știau! Vă dați seama, vorbim de sute de oameni! Toți cunoșteau atrocitățile din azilele groazei. Și toți mergeau pe burtă.

Din acest moment, nici măcar nu mai vorbim despre sistemul corupt. Vorbim despre dezumanizarea unor largi categorii de populație.

Cât de largi? Nu știm. Dar suficient încât să facă masă critică. Să devină o categorie electorală care să-și aleagă reprezentanți după chipul și asemănarea ei.

În România, răul e banalizat, trăim zi de zi la piept cu el, îl îmbrățișăm strâns și nu mai vedem în ce ne transformă. Până la urmă, toate aceste sute, poate mii de indivizi care luau parte la crimă ori știau de ea și au tăcut nu sunt o cohortă de demoni, n-au fost parașutați din Iad. Sunt și trăiesc printre noi. Au familii, merg la Mall, se salută cu vecinii, povestesc încântați ce-a mai făcut cel mic, merg la o bere cu băieții sau la o cafea cu fetele, își fac planuri de vacanță și le place să încingă câte un grătar.

Ei sunt. Noi suntem.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

„Șoferul lui Firea”, care patrona „azilele groazei”, cheltuia pe prostituate, droguri și lăutari banii furați de la bătrâni. Sora Gabrielei Firea nu-l controla, deși era obligată s-o facă

STENOGRAME. Noi dezvăluiri despre ororile clanului Firea-Pandele: bătrânii din „azilele groazei” erau jefuiți de pensii, case și terenuri

* Discurs inept al unui vicepreședinte PNL în cazul „azilelor groazei”: „Nu e cazul să se ceară demisia lui Budăi. Firea nu știa nimic”. Senatorul Guran i-a scos vinovați pe locuitori, spune că ei ar fi trebuit să intervină

* Complicități scandaloase cu clanul Firea-Pandele în jefuirea bătrânilor. Zeci de case și terenuri primite moștenire de șeful PNL de la Asistență Socială Ilfov. Bătrânii erau siliți să-și cedeze proprietățile

* Firea, tare-n clanță: anunță că-i dă în judecată pe toți cei care au scris ori vorbit despre „azilele groazei” din Voluntari! PSD plătește televiziunilor zeci de milioane de euro, dar Firea acuză USR că a cumpărat presa!

* Operațiunea de spălare a clanului Firea-Pandele. Cum prezintă televiziunile oligarhilor scandalul „azilelor groazei” din Voluntari

* Jurnalista de casă a lui Cristoiu, angajată și la televiziunea lui Pandele, îi înjură pe cei indignați de „azilele groazei”: „Marș, ipocriților!”. Ulterior, Cora Muntean și-a șters postarea

Armand Goșu: „În România e tot mai activă propaganda rusească. E pe bani, probabil se face prin Moldova această corupere. Dacă serviciile de informații ar face un mic efort, ar descoperi traseele pe care se mișcă banii”

„Du-te, copile, unde vezi cu ochii! Alege o meserie pe care s-o poți practica oriunde și apoi pleacă, du-te cât mai departe de țara asta!”

„De azi, rapidistul Șumudică a murit! Aș antrena pe FCSB cu inima deschisă. Și la Dinamo m-aș duce”

4 COMENTARII

  1. Noroc că suntem in UE că altfel mai făceau bolșevicii un Canal din lopata și târnăcop 😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here