Rolul „binomului” Dragnea – Carmen Dan la 10 august, dezvăluit la DIICOT de viceprimarul PSD al Capitalei

2
2184
Aurelian Bădulescu

Viceprimarul Capitalei, Aurelian Bădulescu, a declarat joi, după ce a fost audiat timp de mai multe ore la DIICOT în dosarul violenţelor din 10 august 2018, că s-a discutat despre „finanţarea străzii”, dar şi despre „figurile politice din 10 august aflate în Piaţă”.

„S-a pus în discuţie modul în care deciziile luate în Kiseleff (la sediul PSD – n. red.) se implementau ca măsuri la Ministerul de Interne”, a afirmat Bădulescu, vorbind despre „binomul” Liviu Dragnea – Carmen Dan.

„Pot să spun că Stânga şi Dreapta au creat 10 august 2018”, a mai spus Bădulescu, adăugând: „#Rezist este creaţia Dreptei, intervenţia este creaţia Stângii”. Este o abordare pe ticăloasă, amestecând un adevăr (represiunea PSD-istă) cu o minciună (incriminarea mișcării #Rezist).

„S-a discutat despre finanţarea străzii, despre personajele care au titularizat activităţile de stradă care au crescut în tensiune şi au ajuns la maturitate pe data de 10 august, precum şi – o chestiune de noutate – figurile politice din 10 august aflate în piaţă”, a declarat Aurelian Bădulescu la ieşirea de la DIICOT.

El a recunoscut că în audierea de la DIICOT s-au discutat şi aspecte privind legătura între decizii politice şi măsuri ale MAI. „Da, s-a pus în discuţie şi această chestiune, «binomul» este expresia pe care eu am acreditat-o, este vorba despre «binomul» Carmen Dan și domnul Dragnea, care acum nu mai este la conducerea partidului. Am lămurit şi aceste aspecte. S-a pus în discuţie modul în care deciziile luate în Kiseleff se implementau ca măsuri la Ministerul de Interne”.

Întrebat dacă acest „binom” a influenţat în mod direct reacţia jandarmilor din 10 august, Bădulescu a spus: „Eu, în acest moment, nu pot să vă spun mai multe date. Mai există o fază procesuală, şi anume cercetarea judecătorească, care va aduce noi elemente”.

Viceprimarul a menţionat că va fi audiat și în luna ianuarie 2019 – „audieri care vor veni cu un set de documente”.

Întrebat dacă a intervenit politicul în deciziile jandarmilor, Bădulescu a replicat: „Eu nu pot să spun acest lucru. Pot să spun că Stânga şi Dreapta au creat 10 august 2018. Mai departe urmează ca dumnealor să analizeze structurile care au…”

„#Rezist este creaţia Dreptei, intervenţia este creaţia Stângii. Resursele şi modul în care fenomenul #Rezist a contribuit la creşterea presiunii publice este de evidenţă. Uitaţi-vă cine a rămas lângă preşedintele Klaus Iohannis, personajele pe care le-aţi văzut în Piaţă, care fac poze cu domnul Klaus Iohannis, şi uitaţi-vă în dreapta, că trebuie să dea cu siguranţă explicaţii dacă şi cum s-a intervenit pe 10 august”, a mai spus Bădulescu, diversionist-confuz.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Din mormânt, Corneliu Coposu îl acuză pe Iliescu: „Lupta cu teroriștii, o oribilă înscenare”!

* Hemoragia salariilor nesimțite de la ANCOM nu poate fi oprită. Grindeanu, dezmăț pe bani publici!

* Dan Barna, scrisoare integrală către USR: „Olimpia a aruncat o nedreaptă umbră de îndoială” asupra acțiunii #FărăPenali

* Mafia profesorilor de la Universitatea Spiru Haret, anchetată de procurorii DIICOT

2 COMENTARII

  1. Nașpa e că SRI e de dreapta. Cred că ofițerii SRI au împins în față pe cei din galeriile de fotbal să se bată cu jandarmii iar jandarmii au dat drumul la gaze în nasul tuturor din proxima apropiere.

    Clubul Colectiv a adus pe Dacian Cioloș la Palatul Victoria în 2016.
    10 August 2018 a închis Partidul Laburist englez, Partidul Social Democrat German și Partidul Social Democrat din România.

    Liviu Dragnea e un găinar SRI. Un FSN.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here