sâmbătă, aprilie 20, 2024
AcasăIstorieDin mormânt, Corneliu Coposu îl acuză pe Iliescu: "Lupta cu teroriștii, o...

Din mormânt, Corneliu Coposu îl acuză pe Iliescu: „Lupta cu teroriștii, o oribilă înscenare”!

-

În volumul „Mărturisiri. Corneliu Coposu în dialog cu Vartan Arachelian”, carte apărută la editura „Fundația Academia Civică”, în anul 2014, regăsim viziunea clară și argumentată prezentată publicului de către Corneliu Coposu, președintele PNȚ-CD de după 1990, fost consilier al lui Iuliu Maniu și deținut politic în perioada comunistă, în legătură cu revoluția din 1989.

Liderul țărănist, decedat în noiembrie 1995, a descris rolul lui Ion Iliescu în evenimentele tulburi de la sfârșitul lunii decembrie 1989. Mărturia lui Corneliu Coposu rămâne ca o acuzare peste timp a fostului președinte al României, judecat astăzi pentru crime împotriva umanității.

„Am văzut şi am asistat – nu pot să zic că am participat – la această revoltă populară care era aşa de pornită, încît cred că ar fi reuşit chiar dacă mitralierele ar fi secerat 50.000 de oameni”, își amintește Corneliu Coposu, într-un dialog cu Vartan Arachelian, fost realizator de emisiuni pentru TVR.

„Revoluţia ar fi reuşit oricum, pentru că în faţa pornirii, plină de indignare, a opiniei publice, nici chiar mitralierele nu pot să reziste. S-a lansat ideea că de cînd s-a inventat mitraliera, au dispărut revoluţiile. Nu-i adevărat. Dacă există o pornire nestăvilită împotriva unei nedreptăţi strigătoare la cer, chiar dacă 50 de rînduri cad secerate de mitralieră, pînă la urmă se termină încărcătura mitralierei şi valul de oameni protestatari îi copleşeşte pe asasini“, povestea Corneliu Coposu.

- Advertisement -

Descrierea lui despre furia și neliniștea oamenilor ieșiți pe stradă în acele zile surprinde emoția și determinarea acestora de a-l goni pe Ceaușescu și de a trimite la groapa istoriei comunsimul din România.

„Acum, lumea din Apus afirmă că nici n-a existat o revoluţie, că a existat o lovitură de palat susţinută de ruşi. Lucru neadevărat. A existat o revoluţie. Această revoluţie a fost cîştigată de generaţia tînără, care a determinat fuga dictatorului şi prăbuşirea comunismului. Ce a urmat este o altă secvenţă”, povestea Corneliu Coposu.

Acesta făcea o distincție clară între revolta populară care l-a dat jos pe Ceaușescu și deturnarea acesteia de către un grup de conspiratori strânși în jurul lui Ion Iliescu și care aveau sprijinul Moscovei.

- Advertisement -

„… a aparţinut grupului de veleitari care, pentru a-şi asigura şi consolida puterea, a montat această oribilă înscenare, adică pretinsa luptă cu teroriştii, care a costat atâtea vieţi. Povestea cu teroriştii este o invenţie, în realitate, oamenii aceştia au avut cinismul să pună armata să se împuşte reciproc pentru a crea impresia unei rezistenţe ceauşiste pe care ei, neocomuniştii, au lichidat-o. Prin această înscenare sîngeroasă au vrut să fie legitimaţi ca salvatori ai revoluţiei. O minciună comunistă, ca multe altele. O minciună criminală“, a spus acuzator, la momentul realizării interviului, Corneliu Coposu.

El l-a acuzat pe Ion Iliescu de faptul că a creat o diversiune în care grupuri înarmate din diferite unități militare s-au împușcat reciproc pentru a crea senzația de rezistență din partea trupelor fidele lui Ceaușescu.

După prăbușirea regimului Ceaușescu au murit în confruntările violente care au urmat 954 de persoane, alte câteva mii fiind rănite.

Ion Iliescu, fostul președinte al României, judecat astăzi în Dosarul Revoluției, a scris un text publicat pe blogul său în care spune că această căutarea a vinovaților pentru ce s-a întâmplat atunci ar trebui să înceteze.

Klaus Iohannis, într-un discurs ținut la Timișoara, cu ocazia comemorării a 30 de ani de la începutul revoluției din 1989, a spus că nu e posibil ca după trei deceneii „călăii să umble liberi” pe străzi.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Dan Barna, scrisoare integrală către USR: „Olimpia a aruncat o nedreaptă umbră de îndoială” asupra acțiunii #FărăPenali

* Mafia profesorilor de la Universitatea Spiru Haret, anchetată de procurorii DIICOT

* Ciolacu, disperat să nu-și piardă primarii. PSD face orice ca să blocheze alegerea primarilor în două tururi

* O nouă șobolăneală de-a lui Meleșcanu: lansarea Bancii Chinei în România

* Firea, vânătă de frig în primărie! Caloriferul electric, ultima ei salvare

* Domnul Goe din Focșani, deranjat că-i controlat la bani. Oprișan atacă PNL că verfică PNDL

* Un păduche ce se hrănește cu sângele revoluției. Gelu Voican Voiculescu, 200.000 de euro datorii la stat

* Gelu Voican Voiculescu, groparul Ceaușeștilor, zice că dă pomelnice cu „Elena și Nicolae, morți fără lumânare”!

* Arestări spectaculoase pentru trafic de droguri de mare risc: fostul șef al „Doi și-un sfert” și frumoasa șpăgară din dosarul Microsoft

 

- Advertisement -

4 COMENTARII

  1. Filozoful Petre Țuțea a spus: „Mai presus de Mine, care sunt buricul pământului, nu e decât neamul meu și Dumnezeu.”

    Petre Țuțea după Revoluție: „Am făcut 15 ani de pușcărie pentru un popor de idioți.”

    Petre Țuțea a fost FSN-ist la început. Apoi a devenit de dreapta. A fost un sfânt care nu va fi recunoscut de biserică curând.

  2. Este clar ca Iliescu, sustinut de la Moscova a creat acel moment mostruos cu „atacul terorist” ca sa creada poporul mintit ca aceia sint securistii lu Ceausescu… I-a fost teama ca multi din jurul lui l-ar fi dat pe el in vileag, ca si el a fost scolit la rusi si nu ar fi fost cu nimic mai bun decit Ceausescu. Dovada a venit imediat dupa Revolutie, la scurta vreme caci in tara s-a creat un haos crunt. Un om cinstit si credincios conducator al Romaniei nu ar fo permis ca economia tarii sa intre intr-un asemenea haos, totul, industrie, agricultura s-a dus de ripa…A facilitat vinzarea tarii fara sa tina cont de vointa poporului, i-a inrobit si mai rau. Inainte de Revolutie situatia devenise de nesuportat desi lumea avea salarii insa nu se gasea de mincare pe marketuri, stateam in frig si intuneric si, in plus, iti era teama si de umbra ta, sa nu cumva sa te plingi ca la cantina partidului se gasesc de toate de mincare iar noi facem foame, stam in frig si intuneric caci nu stiai cine te aude si te toarna…DUpa Revolutie, marketurile erau pline cu de toate insa oamenii de rind doar se uitau la ele caci nu aveau bani sa le cumpere… Asa ca, Iliescu a fost un alt Ceausesc si in plus, prin actiunile lui si a celor ce-l inconjurau in acele momente critice pentru ROmania si poporul tarii, a comis crime si orori la fel de mari ca si comunistii care au trimis intelectualitatea tarii la moarte, la canal etc, ca si Ceuasescu…S-a creat o alta patura de neo-comunisti care isi bate joc de popor, dar si-au creat multi suporteri cu beneficii si va fi o lupta cam dificila. Ne rugam ca guvernul Orban si presedintele Iohannis sa aduca ceva normalitate in tara.

    • Cu siguranță președintele României și guvernul Orban, va reuși să facă ordine și să scăpăm DEFINITIV de mafia psdista, împreună cu noi, românii adevărați și de bună credință! Doamne-ajuta pe români!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -