Hemoragia salariilor nesimțite de la ANCOM nu poate fi oprită. Grindeanu, dezmăț pe bani publici

3
21975
Sorin Grindeanu, ANCOM

Reprezentanții USR și PNL au încercat să stopeze astăzi în comisia parlamentară de specialitate creșterea fără noimă a salariilor de la ANCOM. N-au reușit. PSD-iștii i-au dat bani „fără număr” lui Sorin Grindeanu, fost prim-ministru social democrat la începutul anului 2017.

ANCOM (Autoritatea Națională pentru Administrare și Reglementare în Comunicații), în fruntea căreia se află Sorin Grindeanu, are un buget care aproape s-a dublat în ultimii trei ani.

Creșterea cheltuielilor salariile în ANCOM în ultimii ani:
2017 – 91 milioane lei
2018 – 104 milioane lei
2019 – 140 milioane lei
2020 – 163 milioane lei
Deputatul USR Cătălin Drulă a anunțat că a încercat astăzi alături de reprezentanții PNL să stopeze jaful de la ANCOM, dar s-a recunoscut învins. PSD-iștii din comisie au fost de neoprit.

„Am votat astăzi în Comisia pentru IT&C împotriva bugetului ANCOM pe 2020. Din păcate cele 4 voturi USR și PNL din comisie nu au fost suficiente în fața celor 9 voturi de la PSD, ALDE, UDMR și minorități. Am văzut un buget cu greșeli de alcătuire, cu erori aritmetice și rectificări succeisve. Un buget care continuă ritmul amețitor de creștere a salariilor din instituție”, a anunțat deputatul USR Cătălin Drulă pe pagina sa de Facebook.

Sorin Grindeanu a ajuns șef la ANCOM din mila lui Liviu Dragnea care l-a lăsat fără poziția de premier prin moțiunea de cenzură. PSD, în epoca Dragnea, a fost primul partid care a depus o moțiune de cenzură împotriva propriului guvern.

După ce a încercat să i se opună „marelui Dragnea”, Grindeanu s-a întors spășit la stăpân, iar acesta i-a oferit o sinecură: l-a pus șef la ANCOM.

„Noi, cei de la USR, am susținut împreună cu PNL un amendament de plafonare a salariilor pentru 2020 la nivelul din 2019, dar a fost respins la vot. Sub masca ‘autonomiei’, sunt câteva autorități publice al căror comportament fiscal începe să se apropie de un dezmăț pe bani publici. Evident posturile de la aceste autorități sunt dorite și vânate ca niciunde altundeva și, evident, sunt ochite de clientela politică într-o relație simbiotică. Am văzut în anii 2017-2019 cât a ținut autonomia, când regulile de numire a Președintelui ANCOM au fost schimbate peste noapte și oamenii doriți de Dragnea instalați la conducere. Vrem instituții solide și profesioniste. Nu vrem dezmăț pe bani publici și sinecuriade. Vom susține amendamentul de plafonare a salariilor și în plenul Parlamentului”, a scris deputatul Cătălin Drulă pe pagina sa de Facebook.

Sorin Grindeanu, ca șef la ANCOM, a avut în 2019 un salariu lunar de peste 35.000 de lei (8.000 de euro), salariu ce e prevăzut să crească în 2020, conform noului buget ce a trecut azi de comisia parlamentară.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI: 

* Dacian Cioloș, apel de urgență către Iohannis: „Anticipatele, singura soluție!”

* Vipera lui Dragnea, chemată la DIICOT! Carmen Dan, mărturie pentru gazarea din 10 august

* Din mormânt, Corneliu Coposu îl acuză pe Iliescu: „Lupta cu teroriștii, o oribilă înscenare”!

* Dan Barna, scrisoare integrală către USR: „Olimpia a aruncat o nedreaptă umbră de îndoială” asupra acțiunii #FărăPenali

* Mafia profesorilor de la Universitatea Spiru Haret, anchetată de procurorii DIICOT

* Ciolacu, disperat să nu-și piardă primarii. PSD face orice ca să blocheze alegerea primarilor în două tururi

* O nouă șobolăneală de-a lui Meleșcanu: lansarea Bancii Chinei în România

* Firea, vânătă de frig în primărie! Caloriferul electric, ultima ei salvare

 

 

3 COMENTARII

  1. penelisti daca o mai lalaiti cu anticipatele si va ginditi ca mergeti asa inca un an ca poate moare usr si luati si voturile lor, va inselati. O sa dezamagiti din nou electoratul si ne veti aduce din nou ciuma rosie pe cap.

  2. Hai ca m-ai spart ziare.com! Nimic despre bugetul SRI, o institutie platita degeaba de noi romanii? Dar despre bugetul insului din deal care timp de 5 ani a fost c-am 4 in excursii platite de noi romanii. Sunteti o publicatie vanduta corectitudinii politice!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here