vineri, aprilie 12, 2024
AcasăNewsDan Barna, scrisoare integrală către USR: "Olimpia a aruncat o nedreaptă umbră...

Dan Barna, scrisoare integrală către USR: „Olimpia a aruncat o nedreaptă umbră de îndoială” asupra acțiunii #FărăPenali

-

Dan Barna, președintele USR, a trimis o lungă scrisoare membrilor de partid în care explică decizia excluderii Olimpiei Ardelean și de ce a venit momentul ca formațiunea politică să se maturizeze.

Idei principale din scrisoare:
 1. Olimpia Ardelean a pornit o cruciadă personală pentru a-și anihila opoziția din organizația USR-Ilfov.
 2. Ea a procedat incorect pentru că, deși problema semnalată a fost rezolvată, s-a asigurat că subiectul ajunge în presă, aruncând o umbră nedreaptă asupra unei acțiuni importante a partidului – inițiativa „Fără penali în funcții publice”.
 3. O limpia Ardelean e acuzată de Dan Barna că a trimis noaptea mesaje cu injurii adresate întregii conduceri a partidului.
 4. Dan Barna cere ca acele comportamente aberante din interiorul partidului trebuie să înceteze. Ele nu vor mai fi tolerate.
 5. Președintele USR spune că sunt câțiva membrii ai partidului care-i hărțuiesc și îi denigrează pe cei care nu sunt de acord cu ei.
 6. El spune că USR nu va putea fi credibil la guvernare cât timp nu corectat acest fel aberant de a comunica în interiorul partidului sau cu publicul.
 7. Barna avertizează că nu e vorba de o luptă între tabere sau persoane, e vorba de ceva mult mai grav: dacă partidul nu se disciplinează va deveni irelevant.
Scrisoarea integrală:

”Dragi colegi,

Urmăresc de câteva zile reacțiile noastre la decizia disciplinară adoptată de Biroul Național în ultima sa ședință. De la entuziasm la revoltă, majoritatea trăirilor au fost exprimate într-un fel sau în altul. Asistăm, de asemenea, la rostogolirea în spațiul public a unei mistificări de proporții privind motivele sancțiunii. Aceasta spune foarte mult despre starea organizației și despre cum putem sau nu putem să mergem mai departe.

Faptele: USR a avut un succes enorm cu #FărăPenali. Un succes la care au muncit mii de membri, zeci de mii de simpatizanți și care a demoralizat o putere monstruoasă, pornită să distrugă justiția.

- Advertisement -

În momentul în care părea că se scufundă, mi-am asumat personal proiectul. L-am structurat cât de bine a fost posibil, fiind o premieră în România strângerea în stradă a unui milion de semnături, sub ochii întregii țări. E ridicol să se pună la îndoială procesul. Sute de mii de români ne-au văzut în stradă în toată țara, mii de oameni ne-au adus semnăturile lor, ale familiei sau ale prietenilor, 1 milion de români au semnat.

Tocmai pentru că nimeni nu a mai făcut așa ceva în România, noi, ca organizație, la propunerea și decizia mea, am organizat o verificare suplimentară a semnăturilor.

La această verificare au participat la nivelul filialelor zeci de membri voluntar. Și chiar dacă legea prevede explicit și firesc, de altfel, că responsabilitatea validării semnăturilor aparține primăriilor, în această etapă de pregătire a dosarelor pentru a fi trimise la primării, noi, în cadrul procesului intern, am decis eliminarea/nedepunerea unui număr de semnături care ar fi putut ridica diverse semne de întrebare.

- Advertisement -

Vorbim despre aproximativ 11.000 de semnături, care, la dispoziția mea explicită, au fost eliminate în etapa de pregătire a listelor, lucru comunicat public și transparent în conferință de presă la acel moment.

Între colegii implicați în această etapă s-a aflat și Olimpia Ardelean. Mi-a semnalat că unele dintre semnături pot ridica semne de întrebare.

Și în cazul ei, precum în toate cazurile semnalate, fie că vorbeam de 10 semnături sau de o mie, am mers pe varianta precauției maxime și am eliminat respectivele semnături din dosarele transmise primăriilor. Cele semnalate de ea, dar și de coordonatorul tehnic al proiectului, au fost scoase și nedepuse. La decizia mea.

Confirmarea deciziei noastre corecte constă în faptul că dincolo de sabotajele evidente ale unor primari PSD, primăriile au validat individual prin asumare explicită aproape 900.000 dintre semnături, iar inițiativa Fără Penali a trecut și de CCR unde semnăturile au fost din nou verificate și validate, aflându-se acum în Parlament, unde ne luptăm să o aducem pe ordinea de zi. Acestea sunt faptele.

Restul scenariului prezentat ține de opțiunea Olimpiei Ardelean de a porni o cruciadă personală pentru a elimina competiția sa politică de la USR Ilfov.

Deși problema semnalată a fost rezolvată corect și normal de la momentul sesizării, semnăturile fiind eliminate, contractul cu furnizorul închis și toate sumele aferente recuperate în proporție de 100%, Olimpia Ardelean s-a asigurat că subiectul ajunge în presă încă de la acel moment, aruncând o nedreaptă umbră de îndoială asupra unei inițiative extraordinare.

Ceea ce este prezentat astăzi în spațiul public ca un demers de ‘avertizor de integritate’ are în spate în realitate o clasică luptă politică internă.

Coordonatorul tehnic al campaniei cu care se află în conflict și căruia îi reproșează pe fond că nu a reacționat instant și compulsiv la solicitările dânsei și a cerut un răgaz de analiză a situației și o discuție cu managementul, era de fapt unul dintre contracandidații ei direcți la conducerea filialei USR Ilfov, pe care dorea să îl decredibilizeze și să îl elimine din cursa internă.

Mesajele de atunci ale fostei noastre colege au supus inutil și profund nedrept inițiativa Fără Penali unui atac al televiziunilor controlate de PSD, generând frustrare și revoltă în rândul miilor de membri și simpatizanți care au muncit enorm pentru acel milion de semnături.

Totul în numele unei răzbunări personale împachetate în stindardul căutării unei dreptăți care nu avea obiect încă din prima zi.

Am tolerat vedetisme și vendettisme personale și am greșit atunci.

Într-o țară în care partidele vechi depun sute de mii de semnături fără să le vadă nimeni în stradă, e complet ridicol ca singurul partid care a strâns semnături în stradă, în văzul tuturor, singurul partid care a făcut un sistem intern de reverificare, să își vadă tot efortul pus sub semnul întrebării pentru că un membru dezvoltă ambiția unei vendete personale.

Acest membru a fost totuși tolerat în partid. A fost tolerat în partid și când trimitea noaptea mesaje cu injurii întregii conduceri a partidului.

A fost tolerat când înjura de la balcon membrii Comitetului Politic pentru că nu votau cum le solicita. A fost tolerat când am primit zeci de plângeri de la colegii din USR Ilfov despre comportamentul ei agresiv și permanente amenințări.

În aceeași logică a disprețului total față de organizație respectivul membru se manifestă public înainte de votul la alegerile prezidențiale, îndemnând oamenii să nu voteze candidatul partidului, răspândind din nou același fake news.

Așa se face că în ziua votului respectivul membru este sunat în mod repetat și îi sunt transmise mesaje și de președintele său de filială și de președintele partidului cu solicitarea de a scoate respectiva postare până după alegeri pentru că afectează munca întregii organizații.

Președintelui partidului nu i-a răspuns, trimițându-mi totuși un mesaj cu ideea că nu are ce să discute.

Arătăm a partid? E ok ca eforturile a mii de membri să fie batjocorite sistematic pentru meschine vendete personale? Despre ce avertizare de integritate vorbim când, după o campanie epuizantă pentru miile de colegi și simpatizanți care au muncit în ea, un membru, vice președinte de filială județeană a partidului cere electoratului să nu-i voteze candidatul pentru că el personal are o răzbunare de reglat? Acesta a fost motivul pentru care BN a decis sancțiunea excluderii.

Da, am greșit că am tolerat prea mult ce este de netolerat. Am greșit și eu personal pentru că am crezut prea mult că bunul simț reglementează și că dacă stăm cu ochii pe obiectiv, micile derapaje se absorb natural prin maturizare. Pentru cei mai mulți se întâmplă, pentru unii însă, nu.

De fapt, am creat prin asta stimulente pentru comportamente aberante.

Spun aici răspicat: vom continua pentru că sistemul de reacție al partidului la agresiuni împotriva obiectivelor politice asumate trebuie să funcționeze. Am spus de mai multe ori că asemenea comportamente trebuie să înceteze. Am tot amânat momentul și am greșit. Îmi asum greșeala, buna credință implicită a eșuat.

Sunt câțiva membri care hărțuiesc și denigrează pe cei care nu sunt de acord cu ei. S-a ajuns la un nivel al limbajului pentru care unele galerii de fotbal ar fi gata să plătească licență de utilizare.

Pentru ei protejarea imaginii organizației nu mai există ca principiu. Nu mai putem continua așa. Scandalul, batjocura, jignirea sau amenințarea nu pot să devină repere ale USR.

Nu vom putea să fim credibili la guvernare cât timp nu corectăm acest fel aberant de a comunica între noi sau public. Vom analiza în Biroul Național aceste sesizări prompt. Și vă asigur că nu este o luptă între tabere sau persoane ci o luptă pentru un partid care fie se disciplinează comunicațional fie devine irelevant.

Comportamentul exagerat a fost luat în brațe de opoziția internă, care s-a manifestat public plenar. Așa e democrația la USR, nu am ce să comentez.

Democrația internă înseamnă dezbatere, dialog și vot pe care trebuie să îl respectăm. Observ doar că se manifestă o altă problemă: de câte ori pierde alegerile democratice, o parte a partidului trebuie să se arunce în aer în public.

Am fost ales într-un Congres la care susținătorii președintelui demisionar nu au vrut să participe pentru că nu aveau majoritate. Am fost reales în niște alegeri pe care unul din contracandidați le-a contestat public, cu fake news nedovedite până azi. Pare că de câte ori pierd alegerile, unii colegi trebuie să arunce partidul în aer. Asta nu e democrație, e egoism.

În aceste zile facem dintr-un caz de comportament aberant cunoscut și repudiat de aproape întregul partid, o cruciadă pentru libertatea de exprimare. Presa primește direcționat mesajele lor presupus interne și se vede acolo câtă libertate de exprimare avem în USR.

Mă întreb dacă aceia dintre noi care intenționează să candideze la alegerile locale din țară Dominic, Stelian, Cosette, Ionuț, Lucian, Allen și toți ceilalți candidați vor putea câștiga primăriile din orașele și comunele lor cu membri USR care declară public că nu îi votează și răspândesc fake news despre organizație cu două zile înainte de vot, în ultima noapte de campanie electorală.

Eu îi voi susține și voi merge și la Timișoara, și la Constanța, și la Iași, și la Pitești, la Bacău, și la Brașov și unde va mai fi nevoie să le fac campanie. Așa cum voi susține și alți colegi din Alianță pentru alegerile locale, care sunt șansa noastră de a schimba România la firul ierbii.

Însă cu o cultura organizațională defectă eforturile noastre sunt mereu subminate.

USR este cel mai democratic partid din România, se vede din nou. Dar democrația înseamnă că se discută, se dezbate, se votează și apoi mergem mai departe. Democrația nu înseamnă că cei aleși să conducă partidul sunt hărțuiți de susținătorii celor care pierd. Democrația nu înseamnă că cei care pierd aruncă în aer partidul la fiecare tură de alegeri. Democrația nu înseamnă că cei care pierd dau partidul în judecată.
Așa cum democrația nu înseamnă că devenim incapabili să avem poziții clare. Epoca opoziției anti-sistem a trecut odată ce Dragnea e la locul lui și PSD în opoziție, unde ar trebui să stea mult timp.

Câtă vreme am fost clar contra a ceva, a fost ușor să fim de acord. Dar epoca tinerilor entuziaști și simpatici tocmai se încheie. Acum trebuie să construim, să propunem, să spunem clar românilor ce vom face când vom fi la guvernare.

Nu vom putea guverna România dacă orice decizie la care se ajunge democratic este sabotată a doua zi din interior.

Nu vom putea guverna România dacă nu vom rezolva problema culturii organizaționale.

Am spus când am preluat partidul că avem de făcut un drum de la mișcare politică la partid. Suntem pe el. Am făcut câțiva pași zdraveni, partidul fiind semnificativ mai mare și mai organizat, dar mai sunt multe de făcut pentru că suntem abia la jumătatea drumului.

Suntem în USR pentru a schimba România, nu pentru a rezolva mărunte mize personale.

De acum, trebuie să fim clari în ce propunem ca soluții de guvernare pentru România. Am propus în 2017 când am fost ales președinte ca USR să asume clar o identitate de centru-dreapta. Am fost ales președinte cu acest mesaj. Mi s-a spus că e doar alegerea mea personală, fiecare poate să facă ce vrea. Nu, nu așa funcționează un partid politic.

Am avut o discuție în Comitetul Politic. O parte a colegilor au blocat procesul solicitând o dezbatere mai largă.

Am promis un referendum dar am tot amânat sperând că avem înțelepciunea să tranșăm matur problema. Românii trebuie să știe ce așteaptă de la noi.

Soluțiile pentru români sunt: libertatea, economia de piață, modernitatea. Centru dreapta modern, liberalism european este răspunsul. De aici putem declina soluții clare de guvernare.

Am început deja procesul prin programul de guvernare, care are câteva capitole aprobate de Biroul Național aflate acum în dezbatere publică.

Dar decizia este mereu pusă sub semnul întrebării. Când USR propune ceva, membri marcanți ies să propună altceva. Pe motive procedurale sau pe motive de lipsă a unui hiper-consens.

Nu putem guverna prin hiper-consens pe subiecte care uneori se bat cap în cap, de aceea un partid este o organizație care trebuie să funcționeze prin majorități democratice.

Așa e peste tot în lume. Nu vom putea adopta un program de guvernare pe care a doua zi colegii care nu îl vor fi susținut să îl atace vehement în spațiul public. Nu vom putea avea miniștri care să aibă ca obiectiv principal de comunicare să se apere de atacurile furibunde ale colegilor din propriul partid.

Am sperat prea mult că bunul simț și reținerea au capacitatea de a rezolva natural tensiunile inerente de proces. Am tolerat prea mult comportamente deviante în afara oricărui cadru colegial de partid și oricăror reguli.

Am tolerat prea mult ca susținători ai unor poziții fără susținere democratică să ne blocheze ca organizație fără motiv, altul decât că dacă nu e ca ei declanșează scandaluri publice.

Ajunge! E destul. Suntem aici pentru a schimba România și asta vom face.

Azi este momentul unor clarificări necesare.
Ca Președinte al USR, ales direct de către membrii partidului și reconfirmat de către membrii USR,
1) Îmi asum că voi continua să propun Biroului Național analizarea cazurilor de comportament agresiv care prejudiciază activitatea și obiectivele partidului și fac atmosferă internă toxică, nepartinic,indiferent cine le generează. Cer membrilor USR să se comporte decent, cu gândul și responsabilitatea la misiunea noastră ca organizație. Cer opoziției interne să accepte că alegerile interne s-au terminat și obiectivul actual al USR și al Alianței USR PLUS este să obțină rezultate cât mai bune la alegerile din 2020.
2) Conform art. 54 (2) din statutul USR, declanșez referendum intern pentru ca membrii să decidă privind poziționarea doctrinară a partidului.
Consultarea internă va răspunde la întrebarea:
„Sunteți de acord ca USR să asume o poziție doctrinară de centru – dreapta modern?”
Răspuns: Da / Nu
Dezbaterile interne sunt pornite din acest moment. Votul este convocat prin mijloace electronice începând din data de 1 februarie 2020.

Fac apel la rațiune și la deja consacrata noastră înțelepciune colectivă că vom înțelege cu toții că am intrat într-o nouă etapă, una de construcție și profesionalizare și că aceștia sunt pași necesari pe drumul spre alegerile care urmează în doar câteva luni.

Dan Barna,
Președinte USR”.

Dan Barna a anunțat marți că va cere organizarea unui referendum la nivelul întregului partid pentru a stabili liniile doctrinare ale USR. Prin acest referendum, Dan Barna speră că va domoli tensiunile din interiorul formațiunii.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Ciolacu, disperat să nu-și piardă primarii. PSD face orice ca să blocheze alegerea primarilor în două tururi

* O nouă șobolăneală de-a lui Meleșcanu: lansarea Bancii Chinei în România

* Firea, vânătă de frig în primărie! Caloriferul electric, ultima ei salvare

* Domnul Goe din Focșani, deranjat că-i controlat la bani. Oprișan atacă PNL că verfică PNDL

* Un păduche ce se hrănește cu sângele revoluției. Gelu Voican Voiculescu, 200.000 de euro datorii la stat

* Gelu Voican Voiculescu, groparul Ceaușeștilor, zice că dă pomelnice cu „Elena și Nicolae, morți fără lumânare”!

* Arestări spectaculoase pentru trafic de droguri de mare risc: fostul șef al „Doi și-un sfert” și frumoasa șpăgară din dosarul Microsoft

* PSD, alba-neagra cu Gușă. Firea i-a dat binecuvântarea să revină în partid. Până când?

* Cumpănașu, turbat: „Mă, fir-ați ai dracu’ de nemernici! De procurori nenorociți!” / „Handicapatule care ești!”

 

- Advertisement -

20 COMENTARII

 1. Bârnă, nu știu cine’i Olimpia asta a voastră și nici nu mă interesează (am înțeles că, în calitatea ei de ‘doamnă’ USR’istă cu funcție la IF, are un vocabular demn de țațe precum Firea-Pandele, Vasileaska Olga … ), dar TU ai demonstrat din plin că ești un ahtiat de putere, un neica nimeni cu aere de ‘mare skulă la prefectură’, un pion maleabil umil în ‘labele’ unui malefic hidos gen Coldea Fl.!!! 👹

  • Faci acuzatii fara nicio acoperire, asadar inceteaza! Demersul lui Barna este unul foarte bun, cata vreme nu intelege USR sa traga toti in aceeasi directie, si nu inceteaza sa-si consume energia in furtunile din paharul cu apa, se pierde timp pretios, iar psd nu doarme, vegheaza si speculeaza in toate directiile.

   • Gabrielooo asta e totalitarism fato, totalitarism a la Barna. Cum sa traga toti in aceeasi directie? Asta e visul oricarui dictator ca toti sa traga in directia lui. In democratie fiecare „trage” in directia care i se pare lui buna iar partidul merge dupa rezultanta adica dupa directia majoritara, nu totalitara. Daca ponderea directiilor se schimba atunci directia partidului se schimba. Daca fiecare renunta la ce vrea el de dragul unitatii partidului e rau fiindca nu va exista nici-o posibilitate ulterioara de a corecta ceva, vocile critice fiind tacute.
    Lasa nostalgiile totalitare Gabrielo.

    • Bai mitica, scuteste-ma de teoria haosului, ca n-am nevoie. Si scuteste-ma si de definitia totalitarismului, ca stiu mult mai bine decat tine cu ce se mananca, il predau la romana pe semestrul II intr-a XII-a. Ai spus chiar tu in mesaj ca ”partidul merge dupa rezultanta, adica dupa directia majoritara”, cu alte cuvinte, din momentul cand s-a conturat clar optiunea majoritatii, drumul s-a ales si se merge pe el, se termina cu disidentele, si-alte tampenii, cand psd sta la cotitura si vaneaza tot, ba chiar pune paie pe foc, personal asa vad mesajul tau, asadar cara-te, postacule!

     • Limbajul de birjaroaica de descalifica de a preda orice: „cara-te” … profesor bully, de asta mai aveam nevoie in Romania. Jos a mai ajuns invatamintul!

     • Aha, va zica asta ti-a picat tie greu la pipota, respectiv nominalizarea de ”postac”, ma scuzi, draguta, dar nu e vina mea daca mesajele tale aceasta impresie o lasa! Da’ las’ ca o dreg, nu te cara, mai stai cu noi, si povestete-ne ce bun si capabil e psdeu’, si ce rau e usreu’, probabil si pnleu’ etc!

 2. Gargara la greu.
  Daca tot il luati in brate pe Barna pe saitul asta, poate ii transmiteti ca toata tarasenia este despre faptul ca nu a demisionat dupa rezultatul dezastruos de la prezidentiale.
  Tehnica petardelor, a crearii unor false probleme, a diversiunilor, nu mai tine.
  Ori Barna isi da demisia in bloc cu toata echipa lui, ori USR-ul va continua sa scada in sondaje.

  • Termina cu tampeniile, dupa esecul de la prezidentiale, si-a depus mandatul in partid, si-a asteptat votul USR, daca acestia nu-l reconfirmau, isi dadea demisia. A fost reconfirmat cu o majoritate consistenta, mai mare decat cea cu care a fost ales in septembrie. Asa stau lucrurile, si de aici trebuie sa porneasca, respectiv de la asezarea pe esichierul politic stanga-dreapta, ceea ce si face prin acest referendum intern. Sunteti psdisti sau plusisti, voi astia doi, Bogdan si Nick? Va intreb, ca doar psd si plus are de castigat din acest continuu scandal intern al USR. USR are nevoie de credibilizare pentru o viitoare alianta la guvernare, alaturi de PNL, si sper si PLUS, daca se finalizeaza in termeni clari alianta 2020.

   • Una este sa demisionezi si alta este sa discuti “cu demisia pe masa”. Este o mare diferenta. Si daca nu o vezi este treaba ta.
    P.S. “Termina cu tampeniile”?. Ce sa zic, bine ca esti tu desteapta. PNL-isto. 🙂

    • Nu, sincera sa fiu, nu vad diferenta asta, la modul cel mai serios. Daca ai demisionat, salut, nu mai intrebi pe nimeni nimic. Discutia a fost tocmai despre demisia lui. Inca de la aparitie, USR s-a afirmat drept o formatiune unde exista democratie interna, iar opiniile nu sunt ingradite, asadar s-ar fi putut fara niciun fel de probleme ca membrii USR sa nu-i mai acorde increderea pe mai departe, si stop joc. Insa n-a fost asa, l-au reconfirmat peste 9000 de membrii, adica 75% din partid, si-atunci ce sa mai zici?

 3. Aproape nimeni nu ar fi știut de ce spusese Olimpia dacă nu ar fi amplificat totul Barna. Barna a gestionat la fel de prost și dezvăluirile Rose Project începând sa atace presa. Un politician experimentat ar fi știut ca e pierzator din start un război contra presei. La fel de prost gestionează și neintrarea în turul doi. Da vina pe oricine în afara de el. E un manager de partid extrem de inabil. Acum începe epurarile alungând din partid pe oricine îl contesta. Politică de tip Drangea.

  • Vlaicu, aceasta formatiune invata de la primul pana la ultimul, cum sa devina din ong un partid, inclusiv Barna, eu asa vad lucrurile, iar scrisoarea deschisa este coerenta si de bun-simt. Presa afla cam tot, si ce tine de USR, prezinta in tuse groase si cam de scandal, parerea mea. Uneori devine o presa chiar a scandalului si-a partizanatului, si nu a expunerii lucrurilor in scop constructiv, si-aici aduc exemplu gurile de tun a3, rtv, integral, si pe alocuri realitatea plus, digi si b1. Vizavi de USR, chiar s-au aliniat in a-i torpila a3, rtv, realitatea plus si b1. Eu sunt pnlista, si sustin ca USR trebuie obligatoriu sa se adune si sa se pozitioneze ferm in plaja politica stanga-dreapta, si sa depaseasca acest comportament intern de ”pe-a ma-tii”, pentru ca alianta 2020 a fost optiune pentru multi cetateni, iar in guvernarea viitoare, PNL nu poate singur, are nevoie de alianta 2020 si de PMP, ca sa se duca dracului odata psd.

    • Da, mai papagalule, sunt pnlista inca din anii ’90, din vremea PNL-ului lui Radu Campeanu. Deja se intra in scurt timp in logica de campanie pentru locale, si daca USR balteste in contestarile astea interne, de nu se intelege om cu persoana pe-acolo, nu stiu ce traseu mai are alianta 2020 pe mai departe. Multi oameni care i-au votat in 2019 ar putea fi deceptionati, si sa-i apuce amocul fix la alegerile din 2020, cand tara asta va incerca sa scape odata de psd-ul ordinar. Da’ ce sa pricepi tu, mai postacule mitica, pe tine nu te doare capul, iti iei firfirei la mesaj si gata!

  • Barney este un mic dictator in devenire,daca nu este oprit,face praf credibilitatea acestui partid atat in fata partenerului de alianta,cat si in fata propriilor sustinatori,atat cst ii msi are dupa esecul lamentabil de la prezidentiale!Esec pe care nu si l-a asumat ,ci a asteptat sa fie demis de partid,dar numai dupa ce s-a asigurat ca cei din jurul sau sunt oamenii sai fideli! Mare grija la acest om,este avid de putere si nu se va lasa pana nu va face praf partidul.Adica Stelian Ion,Mihai Gotiu si cei 600 de membri care au semnat protestul imp.demiterii acestei domnisoare sunt toti idioti si nu cunosc legea partidelor,doar cei care i-au facut campanie sefului sunt destepti! Acum a mai dat afara pe cineva,tot o doamna,o avocata,ca se pare ca doamna Barna are frustrari ca nu a ajuns ls Cotroceni!

 4. Dan Barna daca era om politic integru si responsabil trebuia sa demisioneza dupa turul intai al prezidentialelor, sa preia o organizatie judeteana a USR si abia dupa ce acea organizatie ar fi castigat alegerile locale si parlamentare din 2020 sa mai ridice pretentii la ocuparea unei functii in conducerea centrala a partidului. Nu stiu cum s-a comportat Barna in alte parti, dar in Spania in campania electorala pentru prezidentiale Dan Barna cu ideile sale fixiste si atitudinea ca el stie mai bine a dezgustat romanii, de convins nici nu poate fi vorba de unde si scorul foarte mic, mult sub asteptari obtinut de Barna in Diaspora. Olimpia Ardelean trebuia sanctionata imediat, nu la luni si ani distanta fata de presupusele actiuni impotriva statutului USR si ale candidatilor partidului. Dubla masura, aroganta nedublata de inteligenta si de cunoastere a realitatii romanesti din tara si de peste hotare, cultul personalitatii, mentalitatea de gasti si aripi vor duce USR la pierzanie. Cu Dan Barna presedinte, aratatul chilotilor in public si lupta pentru putere intre gasti de ametiti narcisisti, la alegerile parlamentare din 2020 USR nu va lua nici 3%!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -