Revoltător! Cățelușa Lia a fost rănită grav de o petardă pe care niște cretini i-au băgat-o în gură. Oameni cu suflet încearcă să salveze bietul animal

5
1723

Gest înfiorător făcut de mai mulți tineri, minori, la Satu Mare. De Sărbători, aceștia s-au distrat băgând în gura unei cățelușe o petardă, care a explodat. Bietul animal are răni grave. Un ONG pentru drepturile animalelor a făcut public cazul și oferă recompensă pentru aflarea făptașilor.

Reprezentanții Asociației Free Life au scris cu tristețe pe Facebook, pe 30 decembrie: „Din păcate, acesta este rezultatul PETARDELOR. A început «show-ul, distracție cu petarde pe seama câinilor…». Acest suflet își ducea traiul din mila câtorva persoane, care îi ofereau mâncare și apă, ba chiar e și sterilizata, dar câțiva nemernici s-au găsit să se distreze pe seama ei, și nu oricum… ci i-au băgat o petardă în gură (să fie siguri că au de ce râde)…”.

Cățelușa a supraviețuit, iar după intervenția chirugicală se află sub tratament. Între timp, au fost făcute mai multe plângeri.

Free Life a anunțat că va cere verificarea camerelor de supraveghere din zona în care a avut loc accidentul și face apel la cetățeni, în cazul în care au informații despre autorii ororii.

Purtătorul de cuvânt al IPJ Satu Mare, Paula Gabor, a spus că polițiștii s-au autosesizat. Primele informații obținute de ei indică faptul că ar fi vorba de un grup de minori.

„Pe str. Botizului din Satu Mare, un câine maidanez, care trăiește din mila locuitorilor zonei, a fost dus la veterinar după ce un grup de minori ar fi aruncat petarde spre zona în care se afla animalul. Polițiștii s-au autosezizat și fac verificări în acest caz. S-a luat legătura cu Asociația FreeLife, iar membrii acesteia urmează să se prezinte joi la Poliția municipiului Satu Mare pentru a oferi mai multe detalii despre incident. În urma verificărilor va trebui să se stabilească dacă fapta se încadrează la infracțiune sau contravenție”, a spus Paula Gabor, citată de Mediafax.

Mesajul Asociației Free Life

„Îi spunem LIA, de la sufletul minunat al d-nei Delia Silaghi, care a făcut tot posibilul să o salveze. Intervenția a fost achitată de către îngerul ei păzitor, d-na Delia.

Cățelușa este în grija noastră și vom face tot posibilul să uite de acele momente, să nu-și piardă încrederea în oameni, deoarece mai sunt OAMENI care mai au o inimă în piept, în loc de pietre.

Mulțumim, doamnă! Dacă ar fi mai multe persoane minunate asemeni dvs., ar fi salvate mult mai multe suflete. Mulțumim minunatei echipe de la Cabinet Veterinar Dr. Sabados Florin pentru promptitudine și sprijinul acordat.

Cățelușa este sub tratament, vom reveni cu noutăți…

Între timp s-au făcut plângeri, chiar și din alt oraș. Cine dorește, o poate face și online. Se va face și din partea Asociației, cu cerere de citire a camerelor de supraveghere din zona respectivă.

DACĂ CINEVA ȘTIE sau are INFORMAȚII, ESTE RUGAT SĂ NE SCRIE.

Mulțumim.”

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

5 COMENTARII

 1. Dumnezeu ,care a lasat pe pamant in grija oamenilor tot ce misca si respira,i-a dat sansa sa fie salvata de oameni cu suflet,iar cei care au in grija acesti copii,ca sunt parintii sau profesorii,trebuie pedepsiti la fel de aspru ca si ei,pentru proasta educatie sau lipsa totala a ei!Eu i-am invatat pe copiii mei sa respecte fiecare vietate,ca e planta,copac sau fiinta,pentru ca nu avem niciun drept de posesie asupra lor!

 2. Aceste bestii malefice trebuie să plătească cu vârf și îndesat (închisoare, școală de corecție pe ani grei !) pe măsura faptei comise asupra bietului animal, indiferent de vârsta pe care o au putregaiurile ! Astfel de subspecii deplasate nepuse din timp acolo unde le este locul, ajung bestiile hidoase de mai târziu care ajung să cutremure societatea, gen maleficii criminali Rămaru, Dincă … 👹😱😲

 3. Catelusa aceea a avut incredere in bunatatea oamenilor. Oamenii puteau s-o ajute: sa-i bage in gura o pastila pentru deparazitare interna, de exemplu. Sau sa-i bage in gura un biscuite…dar oamenii i-au bagat in gura o petarda. Ar putea oamenii care i-au pus petarda in gurs s-o adopte pe catelusa?! Sa vada zi de zi ce a putut face creierul lor ,,educat,,?! E foarte posibil sa se afle ca oamenii care au pus petarda in gura catelusei provin din familii cu pretentii in societate. S-au mai vazut cazuri de familii respectabile ai caror copii au turnat sampon in fantana cu apa potabila.

 4. Nu vreau sa comentez despre televiziuni, care in ziua de anul nou au dat imagini cu acest catel.
  Eu am doi caini si trei pisici. Prima pisica era cat palma cand am gasit-o in curtea bisericii aruncata.
  Culmea, alba toata.
  Mai am fost la o ferma si am luat alta mata mica, si asta a crescut, mananca si mamaliga si tot ce ii pui in fata.
  Asta vara am fost sa duc gunoiul si am gasit alta mata cat palma. Acum creste si este OK.
  Nu pot sa traiesc fara animale in curtea mea indiferent de resposnsabilitaea a ceea ce inseamna asta.

  Problema nu este asta.
  Educatia este problema. Parintii si profesorii acelor tineri gresesc, in general societatea greseste pentru ca nu da exemple edificatoare.
  Daca prin educatie nu putem, atunci poate prin frica.
  Pedepse descurajatoare. Asta este solutia. Omori un animal- 10 ani inchisoare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.