sâmbătă, aprilie 20, 2024
AcasăNewsRevolta anti-Cîțu a unui primar USR: "un puşcăriaş ajuns prim-ministru", "un Superman...

Revolta anti-Cîțu a unui primar USR: „un puşcăriaş ajuns prim-ministru”, „un Superman supermic”, „un slugoi cotrocenist”

-

Împărțirea pe criterii de partid a miliardului de euro, de către premierul Florin Cîțu, având ca beneficiari primăriile a 2.756 de localități din România (din cele 3.180 existente), l-a revoltat pe primarul unei comune gălățene.

Silviu Zinică (USR), primarul comunei Smârdan din județul Galați, critică dur, pe Facebook, modalitatea de alocare a banilor de la Guvern şi lansează un atac necruțător la adresa lui Florin Cîţu.

Zinică se numără printre cei 41 de primari USR din România. Dintre aceștia, doar 5 au primit fonduri din „miliardul lui Cîțu”. Procentual, 5 din 41 înseamnă 12,2%. Așa a fost tratat USR, în condițiile în care, la nivelul tuturor localităților din țară, s-au alocat bani pentru 2.756 de primării 3.180, adică 86,7%!

Diferența dintre 86,7% și 12,2 definește ticăloșia celui care a împărțit banii.

- Advertisement -

Comună cu aproape 5.000 de locuitori

Silviu Zinică se numără printre cei 36 de primari USR (din 41) cărora nu li s-a alocat niciun leu de la Guvern. El spune că nu are nevoie de „firmiturile” de la Executiv, întrucât „iubește” fondurile europene, acestea oferindu-i libertatea de a nu depinde de vreun „pușcăriaș” ajuns premier!

Zinică precizează că din fonduri europene a reușit să atragă o sumă de 80 de ori mai mare decât cea oferită de Guvernul Cîțu.

Primarul din Smârdan îndreaptă vorbe grele și către președintele Klaus Iohannis: „Am plătit acum 6 ani un tun din oțel nemțesc și ne-a fost livrat zilele acestea un dulap făcut din surcele de lemn defrișat ilegal. A fost nevoie de doar câteva luni de guvernare alături de USR ca masca sub care v-ați fofilat atâția ani să cadă dizgrațios”.

- Advertisement -

Comuna Smârdan se află în partea de sud a județului Galați, aproape de horatul județului Brăila și de malul stâng al Dunării. Este formată din satele Cișmele, Mihail Kogălniceanu și Smârdan. La recensământul din 2011, ultimul făcut în România, comuna Smârdan avea 4.810 locuitori. Primarul Silviu Zinică (USR) se află la primul mandat, obținut în urma alegerilor din 27 septembrie 2020. Consiliul Local are următoarea componență: USR – 5 consilieri, PSD – 5, PNL – 3, PMP – 2.

Scrisoarea tăioasă a primarului Silviu Zinică

„De asta iubesc eu fondurile europene, fiindcă nu depinzi de niciun pușcăriaș ajuns prim-ministru”

„Subliniez din start că postarea aceasta nu are menirea de a mă ajuta să mă plâng și că bugetul comunei Smârdan nu are nevoie de «bunăvoința» unui prim-ministru despre care serviciile noastre secrete au uitat să ne spună că a condus rupt de beat o mașină în America. (…)

Ironia sorții face ca, acum aproape un an, comuna Smârdan să fi primit la rectificare mirobolanta sumă de 10.000 de lei; acum, slavă Domnului, nu am primit nimic.

Cât voi fi eu aici, această comună nu se va îndoi pentru firimituri, căci pentru un buget local astfel de sume reprezintă firimituri; și dacă va fi nevoie, vom face chete locale, numai să nu ajungem să depindem de politicieni atât de depravați, încât cred că România și românii pot fi cumpărați pe persoană fizică.

Între timp, din fonduri europene și într-un an extrem de sărac din acest punct de vedere, am reușit să atragem o sumă de 80 de ori mai mare.

De asta iubesc eu fondurile europene, fiindcă nu depinzi de niciun pușcăriaș ajuns prim-ministru ca să-ți dezvolți comunitatea.”

„Un libertarian reșapat, un slugoi cotrocenist, un Superman supermic”

„Domnule prim-ministru demis Florin Cîţu, o să fiu concis: sunteți cel mai penibil politician ajuns într-o astfel de demnitate, iar astăzi v-ați dat singur măsura și valoarea acțiunilor dumneavoastră.

Un libertarian reșapat care confundă bugetul României cu fondurile speculative, un liberal sh care crede că guvernează peste nevoile acestei țări ca peste banii de șpriț pe care i-a moștenit de acasă, un slugoi cotrocenist care crede că românii se împart în susținători ai «echipei cîțștigătoare» și români ce merită să sufere pentru orgoliul stupid cu care natura a avut proasta inspirație să vă înzestreze!

Pentru prima oară, domnule prim-ministru Cîțu, ați reușit să vă plătiți datoriile.

Nu cele din America, căci știm amândoi că țeparii nu au niciodată regrete, ci datoriile politice; și din păcate nu ați reușit să demonstrați nimic altceva decât că sunteți un Superman supermic.

Un Superman care, vorba dumneavoastră, nu mănâncă pâine.

În schimb, vă pricepeți la oferit circ…”

Către Iohannis: „Am plătit un tun din oţel nemţesc şi ne-a fost livrat un dulap din surcele de lemn defrişat ilegal. Păcat și rușine, domnule președinte!”

„Domnule președinte Klaus Iohannis, pentru dumneavoastră nu am decât un singur mesaj:

Trist, dar adevărat, am plătit acum 6 ani un tun din oțel nemțesc și ne-a fost livrat zilele acestea un dulap făcut din surcele de lemn defrișat ilegal, undeva mai sus de Suceava.

A fost nevoie de doar câteva luni de guvernare alături de USR ca masca sub care v-ați fofilat atâția ani să cadă dizgrațios.

Ne-ați trimis la golf ca să uităm de foame, ați girat needucarea României, nu ați avut în minte decât cum să controlați prin servicii România, v-ați bătut joc de toate reformele dorite de poporul român, iar astăzi, prin păpușa dumneavoastră, ne-ați arătat cât de președinte sunteți pentru toți românii.

O Românie eșuată amar pentru câțiva ani în plus…

Păcat și rușine, domnule președinte!

Păcat de marea de români ce v-au stat în sprijin, domnule președinte, și rușine pentru modul în care ați ales să vă bateți joc de ei!

Dacă se ajunge la procedura de suspendare, mărturisesc sincer că voi vota cu două mâini. Dumneavoastră și toți pensații dumneavoastră trebuie să plecați acasă, căci sunteți un cancer la fel de mare precum cancerele mai vechi ale acestei țări…

Noapte bună, România!

Te iubesc…”

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* CTP: „Cîțu nu mai poate fi numit premier, e compromis moral și profesional. Un tarabagiu ordinar”. Comparație cu Dragnea

* PNL s-a răzgândit: nu-l mai propune pe Cîțu pentru funcția de prim-ministru, luni, la Cotroceni

* Orban invocă suspendarea lui Iohannis: „A distrus PNL, a afectat pe termen lung interesele fundamentale ale României”

* Răzbunarea lui Cîțu: localitățile cu primari USR n-au primit bani din miliardul împărțit de premier! Sunt finanțate 86,7% din primăriile din România, însă doar 12,2% dintre cele conduse de USR!

* Tudor Chirilă despre Cîțu și Iohannis: „Superman și Terminator au aruncat țara în criză” / „Păpușa de la Grivco a devenit păpușar”

EDITORIAL. Marea înfrângere a unui politician mărunt: Klaus Iohannis

Premierul Cîțu l-a numit la Justiție pe sinecuristul perfect: membru în 17 Consilii de Administrație, toate la stat, în toate guvernările! Bonus: masterand al Academiei SRI

* Se surpă mitul lui Iohannis și în Occident. Frankfurter Allgemeine Zeitung: „USR urmărește o reformă hotărâtă. Liberalii, susținuți de președinte, încearcă s-o blocheze“

* VIDEO. Nemții sunt uluiți de golul lui Ianis Hagi: „O acțiune extraordinară! Un gol de colecție!”. Hansi Flick: „Și-a folosit ambele picioare și a gândit foarte bine faza”

* China amenință să „înghită” Taiwanul ca pe Hong Kong. Armata insulei e pregătită în secret de militari americani

- Advertisement -

7 COMENTARII

    • Brrrr … te-ai enervat c’atule vechi bolșevic 😂😂😂😂
      Ia zi drept, nu ne-ai face tu o reeducare in spiritul eticii și echitații socialiste, în beciurile securității ?
      Sau poate le szo psz egy talicska USR-s fa szt ? 😂😂😂

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -