Restaurația PSD-PNL: Garda de Mediu pregătește legalizarea parțială a arderilor ilegale de deșeuri, acuză Octavian Berceanu, fostul șef al instituției

4
455
Colonelul de poliție Aurelian Păduraru, membru PNL pus de premierul Ciucă șef la Garda de Mediu, vine cu amendamente care să salveze infractorii din mafia gunoaielor

Garda de Mediu a redevenit, sub guvernarea PSD-PNL, prietena mafiei deșeurilor. În acest moment se pregătește o modificare legislativă care va favoriza simultan atât corupția, cât și legalizarea arderilor ilegale de deșeuri, acuză Octavian Berceanu, fostul șef al Gărzii de Mediu în timpul Guvernului Cîțu.

Berceanu avertizează că Garda de Mediu pregătește un amendament prin care se va lăsa la latitudinea inspectorilor de mediu decizia de a stabili dacă este sau nu infracțiune ceea ce descoperă la fața locului. Cum funcționarii sunt oricum prost plătiți, iar cei care ard deșeurile au în spate, de regulă, mahări locali conectați politic la PSD, PNL și UDMR, lucrurile devin cât se poate de clare: amendamentul este croit “cu dedicație”.

Garda de Mediu a venit cu această propunere de modificare în Camera Deputaților, după ce ministrul Mediului, Tanczos Barna, introdusese prin OUG niște sancțiuni bine-venite, care înnăspreau pedepsele pentru arderile ilegale de cabluri, plastice și deșeuri, precum și pentru îngroparea deșeurilor. Conform OUG care a completat legislația, toate faptele de mai sus au devenit infracțiuni și se pedepsesc cu 3-5 ani de închisoare.

În replică, Garda de Mediu a venit cu un amendament care îl contrazice pe ministru și propune să lase la latitudinea inspectorilor dacă e sau nu infracțiune una din aceste fapte! Mai mult, Garda de Mediu spune acum că arderea și îngroparea deșeurilor sunt infracțiuni doar „atunci când cantitatea sau impactul asupra mediului sau asupra vieții, integrității corporale sau sănătății persoanelor nu poate fi neglijat“. Se relativizează astfel totul, inspectorii urmând să stabilească dacă o tonă, 10 tone sau 50 de tone de deșeuri arse ori îngropate au „impact care nu poate fi neglijat” asupra sănătății oamenilor.

Inițiativa le-a aparținut chiar șefului Gărzii de Mediu și șefului de la sindicat! Din mai 2022, comisar general al Gărzii de Mediu este Aurelian Păduraru, de la PNL. Acesta este colonel în rezervă și n-are absolut nicio legătură cu domeniul în care a fost numit. Este vorba, pur și simplu, de o numire politică „din sistem”, Păduraru fiind în trecut șef la Serviciul Pașapoarte Galați, apoi secretar de stat la Ministerul Afacerilor Interne.

Șmecheria pe care încearcă Garda de Mediu s-o bage în legislație e explicată de Octavian Berceanu: „Fără niciun instrument care să măsoare impactul de mediu și asupra sănătății, Garda de Mediu și procurorii nu pot demonstra, în instanță, că este vorba de o infracțiune, așa cum va cere, în baza noului amendament, orice infractor. Modificarea are caracter clar să submineze spiritul legii și să facă infractorii scăpați, iar mafia deșeurilor primește certificat verde chiar de la Guvernul României“.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Listele negre făcute de putiniști. Politicieni, medici, jurnaliști, artiști și sportivi „vacciniști” sunt somați să-și ceară scuze, fiind comparați cu „criminalii Revoluției”!

* Adevărul despre scandalul din TVR: Olaianos n-a „împins-o” pe Nadine Vlădescu, ci a bătut-o crunt! „Am fost lovită cu palmele, pumnii și un set de chei peste față, cap și corp, strangulată și dată cu capul de perete, lovită cu picioarele, dar și cu pumnul în sânul drept”

* Doctoratul lui Bode, ridiculizat de un expert: „Nivel de referat școlar, clasele X-XI. Bode n-a văzut cum arată în realitate nicio carte din cele citate“

* O rușine națională: Ilie Năstase. Infractor, agresor, recidivist, mitocan. Spune că pleacă din țara care nu-l merită, dar care l-a făcut general și senator prin impostură. Șantajează, minte și înjură ca un birjar

* Comisia Europeană: pensiile militarilor sunt pensii speciale și trebuie reformate până la sfârșitul anului!

* Statele UE caută soluții să ajute și corupta Românie să intre în Spațiul Schengen: se discută formarea unei comisii de monitorizare după modelul MCV

* În timp ce Ciolacu îl susținea pe pionul KGB în Moldova, Macron îi trimitea Maiei Sandu un mesaj în limba română

* „Bucătarul lui Putin” a trimis Parlamentului European un mesaj mafiot de amenințare: un baros pătat cu sânge

* Macron: „Rusia are un proiect de jefuire în Africa. Mulți influenceri sunt plătiți de ruși. Îi cunoaștem”

* Slugărnicia FIFA în fața șeicilor din Qatar rupe fotbalul: Anglia și Danemarca amenință că părăsesc organizația. Urmează discuții cu celelalte țări europene

4 COMENTARII

 1. Lipsa de scrupule le depaseste orice limita.
  Si pana acum se ardeau deseuri, pe sest. Totul vine de la nesimtirea si indolenta de a nu intregi ciclul corect pe care ar trebui sa-l pargurga materiiele plastice pe care, de ochii lumii le colecteaza.
  In fiecare noapte, in orasul meu se simte miros de plasticc ars. Iar acest tip de poluare este dintre cele mai nocive.
  Dar de acum incolo, ce va fi!

  • ACOLO SUNT CUMULARZI MEAI ? PENSIONATI LA 40 DE ANI SI REANGAJATI IMEDIAT ?
   RASPLATITI PENTRU CE LE POATE CAPUL.
   „ministri” CARE LUA SPAGA CHIAR LA MINISTER, CONDUCATORI DE ACADEMII CARE AMENINTA CU MOARTEA… RETELE CARE VAND CARNETE DE SOFER AJUNSE MILIONARE SI CATE SI MAI CATE, CELE MAI MULTE NESTIUTE…

 2. Tendinta schizofrenico-marxista a politicii, nu numai in Romania.

  Se inaspresc regulile pentru normali si se relaxeaza regulile pentru mafiile etnice.

  Va aduceti aminte cand in plina pandemie prefectul Bucurestilor dadea ordin ca ferestrele sa fie inchise si oamenii sa stea in case? Asta pentru ca in localitatile din jurul Bucurestilor controlate de o anumita mafie etnica se ardeau la unison mari cantitati de plastic.

  Chiar cu actuala lege, s-au operat arestari? A fost cineva condamnat? Nu. Bucurestii raman in continuare prizonierii aceleiasi mafii etnice devenita intangibila.

  Ce credeti ca s-ar intampla in cazul in care rusii ar ataca Romania? Ce jafuri si provocari ar efectua „absolut intamplator” aceasta mafie etnica?

  Schizofrenia marxista rezolva problema, „dutch style”. Decriminalizeaza infractiunea si pedepseste normalii care observa existenta aspectului etnic al mafiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here