Năucitorul caz al rușilor uciși de FSB și prezentați drept „sabotori ucraineni”. În realitate, erau practicanți de airsoft pasionați de jocul video S.T.A.L.K.E.R.

0
1530
Jocul video S.T.A.L.K.E.R. 2 - Heart of Chornobyl este un shooter remarcabil de realist, a cărui acțiune se desfășoară în zona de excludere din jurul centralei atomice care a explodat în 1986

Un caz năucitor a avut loc zilele trecute în Rusia, unde FSB-ul a ucis un grup de 3 persoane prezentate pe plan național ca fiind „sabotori ucraineni”, dar care, după toate indiciile apărute până acum, erau doar niște împătimiți jucători de airsoft! Amatorismul forțelor de securitate rusești a mers până acolo încât au prezentat simbol din jocul video S.T.A.L.K.E.R. drept logo-ul partidului ucrainean Volia!

Întâmplarea este de-a dreptul incredibilă și a fost documentată de publicații rusești independente. Pe 23 noiembrie, FSB-ul a comunicat presei de stat din Rusia că a lichidat o „celulă conspirativă” compusă din 3 „susținători ai ideologiei naționaliste ucrainene”, sabotori care acționau în zona Voronej.

Drept dovadă, FSB-ul a prezentat o emblemă cu un cap de lup verde din profil, cu inscripția „Volia” („Voință”), afirmând că ar fi logoul partidului naționalist ucrainean cu același nume – „Volia”.

Sigla jucătorilor de S.T.A.L.K.E.R din grupul Svoboda a fost prezentată de FSB drept simbolul partidului politic „Volia” din Ucraina

În realitate, cel puțin doi dintre cei trei ruși uciși de FSB erau ultracunoscuți în comunitatea jucătorilor de airsoft drept entuziaști ai acestui sport, pasionați de recrearea jocurilor video S.T.A.L.K.E.R. Mai mult decât atât, emblema prezentată de FSB nu este logoul partidului ucrainean, ci un simbol al jucătorilor acelui joc video și grupați în formațiunea „Svoboda” (“Libertate”)!

Logo-ul real al partidului ucrainean „Volia”

Airsoft este un joc de echipă în care participanții își „împușcă” adversarii cu proiectile sferice din plastic, lansate de arme cu aer comprimat, numite arme de airsoft. În foarte multe țări s-au dezvoltat adevărate comunități de pasionați ai jocului, existând chiar grupuri de entuziaști care se echipează complet, cu uniforme de camuflaj, pistoale, puști, pistoale, pistoale-mitralieră, carabine etc – toate imitând cât mai fidel armele adevărate.
Deși asemănătoare cu paintball-ul din punct de vedere al conceptului și al jocului, bilele de airsoft nu lasă urme vizibile pe țintă, iar loviturile nu sunt întotdeauna evidente. Deși bilele lasă vânătăi sau urme pe pielea expusă, jocul se bazează foarte mult pe un sistem de onoare în care jucătorii care au fost loviți sunt așteptați să recunoască de bună-voie.

FSB-ul nu ar fi la prima gafă de acest gen. În luna aprilie, New York Post a relatat despre ridicola înscenare a arestării unor „spioni” ucraineni care ar fi plănuit asasinate. Serviciile speciale rusești au dat publicității un film și poze în care apăreau „dovezile” găsite în caza unde avusese loc descinderea: tricouri cu zvastica, hanorace negre inscripționate cu mesajul „antisystem fighter”, peruci și… trei copii ale jocului video SIMS!

Explicația: în limba rusă, cartelelor SIM ale telefoanelor li se spune „SIM-karta”. Cel mai probabil, lucrătorului FSB trimis să cumpere „dovezile” care urmau să fie plasate la percheziție i s-a scris pe listă „SIMS X 3”. El a crezut că e vorba de jocul SIMS și a cumpărat trei copii ale acestuia. Acestea au apărut apoi în toate pozele cu „dovezile” conspirației distribuite de FSB presei și pe rețelele de socializare.

Cazul ghinioniștilor jucători de airsoft împușcați de FSB ca „sabotori ucraineni” a apărut în publicația rusă The Moscow Times și pe canalul „Sota Project”, pe Telegram. Istoricul britanic Chris Owen l-a prezentat pe Twitter.

Citiți mai jos traducerea acestei incredibile povești.

„FSB-ul rus a ucis un grup de ruși despre care susține că sunt sabotori pro-ucraineni, dar care se pare că sunt entuziaști de airsoft“

„În ceea ce ar putea fi un caz bizar de confuzie de identitate, FSB-ul rus a ucis un grup de ruși despre care susține că sunt sabotori pro-ucraineni, dar care se pare că sunt entuziaști de airsoft care erau implicați într-un joc de rol real al jocurilor video S.T.A.L.K.E.R.

La 23 noiembrie, presa rusă a relatat că FSB a ucis trei persoane în Voronej, despre care a afirmat că erau membri ai unei „celule conspirative de susținători ai ideologiei naționaliste ucrainene”. Aceștia au murit în timpul unei încercări de „extragere a mijloacelor de teroare” dintr-o locație.

Nu este clar ce se presupune că plănuiau cei trei bărbați. Dar, potrivit Moscow Times, doi dintre cei trei erau jucători cunoscuți în comunitatea de airsoft din Voronej. Unul dintre ei folosea porecla Stalker Phosgene pentru jocuri de rol live bazate pe jocurile S.T.A.L.K.E.R.

FSB a prezentat un banner cu o emblemă sub forma unui cap de lup verde din profil și inscripția „Воля” („Will”). Acesta a fost evidențiat la televiziunea de stat rusă cu afirmația că este „steagul partidului naționalist de extremă dreapta [ucrainean] Volia”.

De fapt, după cum subliniază Moscow Times, este un simbol din jocurile S.T.A.L.K.E.R., unde este folosit de o facțiune a Stalkerilor numită Svoboda (Libertate).

Partidul politic ucrainean Volia are un logo complet diferit.

Aceasta nu este prima dată când FSB pare să se fi încurcat cu jocurile video: în aprilie, se pare că a confundat trei cartele SIM cu jocul The Sims 3.“

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Listele negre făcute de putiniști. Politicieni, medici, jurnaliști, artiști și sportivi „vacciniști” sunt somați să-și ceară scuze, fiind comparați cu „criminalii Revoluției”!

* Adevărul despre scandalul din TVR: Olaianos n-a „împins-o” pe Nadine Vlădescu, ci a bătut-o crunt! „Am fost lovită cu palmele, pumnii și un set de chei peste față, cap și corp, strangulată și dată cu capul de perete, lovită cu picioarele, dar și cu pumnul în sânul drept”

* Doctoratul lui Bode, ridiculizat de un expert: „Nivel de referat școlar, clasele X-XI. Bode n-a văzut cum arată în realitate nicio carte din cele citate“

* O rușine națională: Ilie Năstase. Infractor, agresor, recidivist, mitocan. Spune că pleacă din țara care nu-l merită, dar care l-a făcut general și senator prin impostură. Șantajează, minte și înjură ca un birjar

* Comisia Europeană: pensiile militarilor sunt pensii speciale și trebuie reformate până la sfârșitul anului!

* Statele UE caută soluții să ajute și corupta Românie să intre în Spațiul Schengen: se discută formarea unei comisii de monitorizare după modelul MCV

* În timp ce Ciolacu îl susținea pe pionul KGB în Moldova, Macron îi trimitea Maiei Sandu un mesaj în limba română

* „Bucătarul lui Putin” a trimis Parlamentului European un mesaj mafiot de amenințare: un baros pătat cu sânge

* Macron: „Rusia are un proiect de jefuire în Africa. Mulți influenceri sunt plătiți de ruși. Îi cunoaștem”

* Slugărnicia FIFA în fața șeicilor din Qatar rupe fotbalul: Anglia și Danemarca amenință că părăsesc organizația. Urmează discuții cu celelalte țări europene

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.