marți, februarie 27, 2024
AcasăLumeaAmerica"Restaurantele, barurile și sălile de sport sunt locurile în care ne infectăm...

„Restaurantele, barurile și sălile de sport sunt locurile în care ne infectăm cel mai mult”. Studiul Nature a urmărit pe hartă 98 de milioane de telefoane mobile

-

Cercetătorii au urmărit datele anonime furnizate de 98 de milioane de telefoane mobile, în 10 dintre cele mai mari orașe din Statele Unite ale Americii, reușind astfel să facă o hartă cu mișcarea persoanelor din 57.000 de cartiere. Concluzia: restaurantele, barurile și sălile de sport sunt principalele locuri în care persoanele se îmbolnăvesc de coronavirus.

Restaurantele, barurile și sălile de sport sunt locurile care ajută cel mai mult la transmiterea virusului. O demonstrează un studiu publicat de revista Nature din SUA, care a folosit datele anonime a 98 de milioane de telefoane mobile pentru a crea o hartă ce indică principalele locuri în care se creează contactul dintre persoane și, în consecință, infectarea cu Covid-19.

Experimentul, realizat în 10 mari orașe din Statele Unite – printre care New York, Chicago și Philadelphia -, a început în data de 2 martie și a durat două luni. Rezultatele obținute „furnizează informații concrete despre măsurile care pot fi luate pentru a stopa răspândirea virusului, limitând, în același timp, pierderile cauzate economiei”, a declarat Thiemo Fetzer, economist la Universitatea Warwick din Coventry.

Confirmarea acestui experiment – conform Il Fatto Quotidiano – a venit din evaluarea datelor sosite din orașul Chicago, în perioada 8 martie – 15 aprilie. Odată ce au avut datele oficiale despre numărul de persoane infectate în acele cartiere, cercetătorii au descoperit că studiul lor a prevăzut exact situația, în funcție de mișcarea telefoanelor urmărite. „Suntem în stare să creăm în mod fidel harta a 100 de milioane de contacte telefonice, la orice oră din zi. Acesta este secretul succesului nostru”, au declarat ei.

- Advertisement -

Pornind de la aceste date, cercetătorii au început să simuleze diverse scenarii. Au descoperit că deschiderea restaurantelor în plină epidemie ar fi dus la un număr mai mare de noi cazuri de persoane infectate. Urmează barurile, sălile de sport și hotelurile.

Concret: dacă la Chicago s-ar fi deschis restaurantele pe 1 mai, ar fi fost aproximativ 600.000 de noi cazuri în plus în acea lună. Dacă ar fi fost deschise toate activitățile publice cercetate (restaurantele + barurile, sălile de sport și hotelurile), ar fi fost aproximativ 3.300.000 de noi cazuri în plus, spun cercetătorii.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -