O veste absolut surprinzătoare vine din Africa, acolo unde Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a dat undă verde pentru testarea unor remedii naturiste locale pentru tratarea virusului Sars-CoV-2, care răvășește lumea, informează BBC.com.
Biroul regional pentru Africa al OMS a făcut anunțul oficial privind începerea testelor pentru „Covid organics”, cu strângerea și analizarea datelor obținute. Vor fi implicați în proces și voluntari, exact ca la vaccinuri sau la medicamentele alopate.
OMS va recomanda producerea acestui tratament naturist african pe scară largă, dacă se constată că este sigur și eficient, a declarat doctorul Prosper Tumusiime, director pentru Sănătate Universală al Biroului Regional pentru Africa din OMS.
Profesorul Motlalepula dă asigurări: „Nu se vor face compromisuri în privința siguranței sănătății participanților la teste“
Testele clinice pot fi realizate în chiar două luni, astfel că, dacă acest tratament naturist dă rezultate, până la sfârșitul anului s-ar putea începe producerea sa.
Doctorul Motlalepula Gilbert Matsabisa, profesor la Universitatea de Medicină din Africa de Sud, autor a numeroase studii despre Sars-CoV-2 și patologia bolii Covid-19, autor a peste 50 de lucrări și șeful Comitetului de Experți care superfizează testarea medicamentului naturist, a dat asigurări că nu trebuie să existe temeri. “Adoptarea documentelor tehnice privind eficacitatea medicamentelor pe bază de ierburi va da asigurări că nu se vor face compromisuri în privința siguranței sănătății participanților la teste“, a garantat profesorul Motlalepula.
Aceste asigurări erau necesare după ce, în aprilie, Guvernul din Madagascar a dat undă verde pentru comercializarea „Covid organics”, un produs naturist netestat, în pofida avertismentelor OMS că acest lucru ar putea fi periculos. Guvernul de la Antananarivo a aprobat vânzarea medicamentului naturist după ce acesta fusese testat pe mai puțin de 20 de oameni.
Descoperirea ar fi, în schimb, epocală, într-un moment critic al pandemiei, când la nivel mondial s-a ajuns la peste 31 de milioane de cazuri și aproape un milion de morți în epidemia de coronavirus. Cercetările pentru descoperirea unor vaccinuri eficiente înaintează greu și e probabil să nu apară nimic în următoarele 6 luni – un an. În plus, deocamdată, nu s-a descoperit un medicament țintit pentru noul coronavirus, iar medicii continuă să folosească în schemele de tratament alte medicamente antivirale, care au fost făcute pentru alte afecțiuni.