Proba pe care Firea n-o va da niciodată: testul poligraf cu întrebarea “Ați luat șpagă?”. Provocarea lui Dacian Cioloș

0
1229
În plină pandemie, Firea le-a dat turcilor 43 de milioane de euro, ajutor să-și înceapă și producția de troleibuze pe care le vor testa pe bucureșteni. Turcii au câștigat licitația organizată de Primărie deși au prezentat la dosar modelul unui autobuz electric, în loc de troleibuz!

Dacian Cioloș, liderul grupului “Renew Europe” din Parlamentul European, i-a cerut Gabrielei Firea, într-o postare pe Facebook, să facă un test poligraf, filmat, în care să răspundă la o singură întrebare: “Ați luat șpagă?”.

Reacția fostului premier al României vine după ce primărița a spus că nu acceptă să vină într-o confruntare televizată cu Nicușor Dan decât dacă acesta își face testul antidrog. ”Înțeleg că doamna Firea și-a permis să-i ceară lui Nicușor Dan un test antidrog ca să accepte o dezbatere despre București. Doamnă Firea, nu vreți dumneavoastră să faceți un test poligraf cu întrebarea „ați luat șpagă?“ înainte de orice discuție despre viitorul Capitalei?”, a scris Dacian Cioloș pe contul său de Facebook.

Întregul sistem de interese care căpușează Bucureștiul s-a mobilizat pentru a o susține pe Firea. Nicușor Dan a fost declarat inamicul public numărul unu al oligarhilor

În ultimele săptămâni, Gabriela Firea și caracatița intereselor pe care le reprezintă au dezlănțuit o ofensivă mediatică de proporții împotriva lui Nicușor Dan, candidatul PNL și al USR-PLUS la Primărie. Facebook a fost invadat de reclame sponsorizate de PSD în care matematicianul este calomniat, acesta a fost acuzat că e corupt și că face trafic de influență deși n-a avut nici măcar un minut vreo funcție publică.
În paralel, Firea și-a trimis gorilele să-i bruieze conferințele de presă și a plătit milioane de lei din bani publici pentru difuzarea de sute de spoturi electorale la posturile TV. Foarte puternic mediatizată de trusturile mogulilor, care în paralel l-au linșat pe Nicușor Dan, Gabriela Firea a început să urce, încet-încet, în sondajele de opinie.

Afacerile de corupție care au zguduit administrația Firea, licitațiile trucate, haosul urbanistic, defrișarea spațiilor verzi, poluarea, traficul infernal, frigul din apartamente iarna, absența apei calde – toate au fost trecute sub tăcere. Iar publicul a început să fie influențat de campania media.

Băsescu și Tăriceanu, azvârliți în luptă pentru a smulge voturi de la Nicușor Dan. Acesta mai avea, cu o săptămână înaintea alegerilor, doar 2,5% avans față de Firea

Sâmbătă, Nicușor Dan a dat publicității un sondaj de opinie conform căruia are 33% din intențiile de vot, în timp ce Gabriela Firea s-a apropiat la 30,5%. Un rol important l-a avut în această ecuație Traian Băsescu, aruncat și el în joc de Sistem pentru a rupe din voturile opoziției. Fostul președinte este cotat cu 10% din opțiunile de vot.

În luptă a fost azvârlit și Tăriceanu, oligarhii și grupurile de interese care controlează Bucureștiul sperând că și el va reuși să smulgă ceva din voturile simpatizanților Dreptei. Operațiunea a eșuat însă, acolitul lui Dragnea fiind total compromis în ochii publicului.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

Nicușor Dan mai are avans 2,5% în fața Gabrielei Firea. Traian Băsescu rupe 9% de la candidatul PNL & USR-PLUS

O nouă escrocherie marca Radu Moraru: 300 de candidați-fantomă! „Nașul” vinde funcții publice de 200.000 de euro, instituind oficial „taxa de protecție” în politică

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here