Avertisment ONU: lumea se confruntă cu o “catastrofă generațională” prin închiderea școlilor. Revenirea în siguranță a copiilor în clase “trebuie să aibă prioritate absolută”

1
668
În întreaga lume civilizată, guvernele caută cu disperare soluții pentru a redeschide școlile

Secretarul general al ONU, Antonio Guterres, a avertizat marți că lumea se confruntă cu o “catastrofă generațională” provocată de închiderea școlilor din cauza epidemiei de coronavirus, scrie „The Guardian”. Șeful Națiunilor Unite spune că întoarcerea în siguranță a copiilor și a studenților în clase trebuie să fie “o prioritate absolută” imediat cum nivelul de transmisie a virusului scade.

“Luna trecută, peste un miliard de elevi au fost afectați de închiderea școlilor din cauza Covid-19. Chiar și înainte de a începe pandemia, lumea se confrunta cu o criză a învățământului. Trebuie să facem pași energici chiar acum, pentru a crea un sistem educațional de calitate, incluziv și rezistent pentru viitor”, a scris Guterres pe Twitter. “Consultarea părinților, a profesorilor și a tinerilor sunt fundamentale”, a adăugat acesta.

O catastrofă educațională “care ar putea să irosească decenii de progres și potențialul unei generații”

Conform înaltului oficial ONU, la mijlocul lunii iulie școlile erau închise în circa 160 de țări. Peste un miliard de elevi erau afectați de această măsură. De asemenea, cel puțin 40 de milioane de copii lipseau de la grădinițe.
Aceste cifre, suprapuse peste cele de dinaintea pandemiei – peste 250 de milioane de copii nu frecventau școlile și doar un sfert dintre cei care terminau gimnaziul aveau cunoștințe de bază – arată dimensiunea dezastrului educațional care lovește omenirea. “Suntem în fața unei catastrofe generaționale care ar putea să irosească potențialul uman, subminând decenii de progres și exacerbând inegalitățile deja existente”, a avertizat șeful ONU.

În România, școala este întreruptă de astă-primăvară și nu se știe nimic concret despre momentul când va fi reluată. Deși au trecut 4 luni de când a început criza, tabletele promise de Guvern pentru copiii defavorizați și pentru profesori, care ar putea ajuta la o formă de învățământ online, n-au ajuns încă la destinatari. Condițiile impuse pentru primirea tabletelor de la autorități restrâng foarte mult eligibilitatea. Printre alte măsuri, este și aceea că numai copiii din familiile unde nu se găsește niciun telefon conectat la internet pot primi tabletă de la Guvern!

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

Finul Negoiță o pulverizează pe nașa Firea: “E foarte periculoasă. Minte cu o lejeritate dezarmantă. Îmi spunea să ne facem partid și să plecăm împreună din PSD”

Sondaj IMAS: PNL – 33,4%, PSD – 23,4%, USR-PLUS – 17,2%. Pro România scade sub 10%, ALDE se stinge

 

1 COMENTARIU

  1. Unde sunt acum analfabeți funcționali din învățământ…nu mai vreți tablete???…nu mai vreți notebook-uri??… puneți mâna pe învățat în clase nenorociților,nu la filme porno…cu banii pentru aceste dispozitive faceți școlile igienizate,..nu vă e rușine cretinilor…??… Romania se află pe primele locuri în Europa la consumul de droguri și alcool la nivelul elevilor de liceu și facultăți …și trendul e ascendent… urmează prostituția !!!… aici a ajuns nivelul de educație în România…vorba aia rămâi cu ce bagi în gură și cu ce tragi în ..la.!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here